Tartalomjegyzék:


3.2.3. Manufakturális pörkölés
Kávé akadémia A manufakturális kávépörkölés jelenleg reneszánszát éli. Lényege, hogy a kis üzemekben a magas minőségű zöldkávéfajtákat kis mennyiségekben, fajtánként, nagy odafigyeléssel pörkölik. Ezek a kis üzemek gyakran egybeépülnek egy saját kávébolttal és csak az adott üzlet, utca, vagy környék igényeire építve pörkölnek.

A kis pörkölők elválaszthatatlanok a kávéboltoktól, ahol a helyben történő kávéfogyasztás mellett pörkölt fajtakávékat, és esetenként keverékeket lehet vásárolni elvitelre. A rendszer lényege a jó alapanyag és a gondos, szakértő odafigyelés mellett a frissesség. Az olaszok úgy tartják, hogy a legjobbak a frissen pörkölt kávék.

Ez az ágazat a bizalomra és a személyes kapcsolatokra épül a pörkölő a boltos és a vevők között. A pörkölőmester, ismerve a boltosok és a vendégek visszajelzéseit, az ő igényeiknek megfelelően tudja összeállítani a keverékeket és megválasztani a pörköltségi szintet.

Ennek az ágazatnak a legkritikusabb pontja a kávéfrissesség, hiszen nem lehetséges az aromazáró csomagolás, a hosszas raktározás és a hosszas szállítás. Ezért fontos a vendégigények pontos ismerete, a jól megszervezett ellátás, és a szakszerű tárolás az eladás helyén.

Főmenü:

  • 3.2.1. A pörkölés közben
  • 3.2.2. Pörkölés és keverés
  • 3.2.4 Ipari kávé pörkölés
  • 3.2.5. Pörkölési szintek