Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Archívum
Archívum
Minden megjelent cikk és hír archívuma
Csak ebben a rovatban:
Ezen időpont után:  
Ezen időpont előtt:  
Szerző:  
 

1-20 | összesen 47
előző «  1   2   3  » következő


1.
Chai Latte – indiai fűszeres tejes tea
2011. December 2., Péntek | Receptek | cikk
Indiában a teát hagyományosan fekete teából készítik. A teafüvet sokféle illatos fűszer (fahéj, csillagánizs, szegfűbors, feketebors, fehér kardamom…) hozzáadásával vízben főzik, majd felöntik tejjel, édesítik cukorral és tovább forralják. Az eredmény egy rendkívül izgalmas ízvilágú, a kínai, a japán vagy az európai teától alapvetően eltérő ital.
2.
Gyümölcsmix
2009. Augusztus 5., Szerda | Receptek | cikk
Mint azt már többször kifejtettük, a barista feladata nem korlátozódik a kávéitalok készítésére. A szezonális időszakoknak megfelelően ő készíti el az alkoholmentes forró italokat (akár tea és csoki alappal) illetve a jeges üdítőket.
3.
Kávé és Kóla
ütős páros
2009. Július 1., Szerda | Receptek | cikk
Az alkoholmentes frissítő italok piacán a két domináns termék a kávé és a kóla. A két ital történtéről és találkozási pontjairól írunk a következőkben..
4.
Hűsítő- frissítő
Coffee Colada
2009. Június 25., Csütörtök | Receptek | cikk
Két rétegű jegeskávé. Az "édesfehér" joghurtot, ananászt, kókuszszirupot és a jeget blenderben összedolgozzuk, majd long drinkes pohárba öntjük. Frissen doppiót készítünk, amit jéggel és sima cukorsziruppal szintén blenderben "turmixolunk". A jégkásás kávépépet a joghurtos alapra rétegezzük.
5.
Bailey’s kávé krémlikőr
Bailey’s kávé krémlikőr
2009. Február 9., Hétfő | Receptek | cikk
Az eredeti ízesítésű krémlikőrt a hetvenes évek elején fejlesztették ki, majd 1974-ben kezdték forgalmazni – tudtuk meg Peter O’Connortól, a Bailey’s nemzetközi igazgató-nagykövetétől. A pörkölt kávé aromájával gazdagított krémlikőr kizárólag 0,7 l-es kiszerelésben kerül a boltokba.
6.
John Thorn – Michael Segal: KÁVÉ
John Thorn – Michael Segal: KÁVÉ
2009. Január 15., Csütörtök | Receptek | cikk
Ez a kávéról szóló szakértői kézikönyv a kávé szerelmeseinek nyújt útmutatót a latték, a cappuccinók és eszpresszókávék világában való eligazodáshoz. A kiválóan felépített és gazdagon illusztrált kézikönyv kitér a kávé kiválasztásának és elkészítésének minden mozzanatára: a legjobb frissen pörkölt arabica kávébabok lelőhelyeitől a saját ízlésünknek leginkább megfelelő kávéfőzet megválasztásáig.
7.
Tea receptkönyvek
2008. December 19., Péntek | Receptek | cikk
Ritkán adódik olyan alkalom, hogy a magyar könyvpiacon a vendéglátók számára is érdekes és használható könyvek jelennek meg egy témában, ráadásul szinte egyszerre. A tea esetében ez történt, ezért – a közelgő karácsonyra való tekintettel is – szívből ajánljuk az alábbi köteteket minden olyan ember számára, aki nem csak a kávé világában szeretne elmélyülni.
8.
Corso Verona
Díjnyertes Kávélikőr
2008. Augusztus 11., Hétfő | Receptek | cikk
A Győri Likőrgyár Zrt. és a Tabán trafik Zrt. közös fejlesztése a Corso Verona Kávélikőr..a hazai likőrgyártás eddigi talán legnagyobb nemzetközi sikeréről..
9.
Café Cointreau hot / on the rocks
2008. Július 11., Péntek | Receptek | cikk
Vastag falú pohárban a Cointreau-t, a kakaóport, az őrölt fahéjat és a cukorszirupot jól elkeverjük. Kávét készítünk. A poharat közvetlenül a kávégépünk kifolyócsőre alá helyezzük. Két adag espressót (azaz doppiót) eresztünk a pohárba, közvetlenül a likőrös keverék tetejére.
10.
Jegestea-variációk
2008. Július 9., Szerda | Receptek | cikk
A jeges teát 1904-ben találta fel egy amerikai kereskedő, név szerint Richard Blechynden . Az évben St. Louis egyszerre rendezett Olimpiát és Világkiállítást. A kiállítás tavasztól év végéig, az Olimpia július elsejétől november 23-ig tartott.
11.
Dohány-ízesítésű espresso shot
2008. Június 25., Szerda | Receptek | cikk
Receptünk is a Barista Bajnoksággal van összefüggésben, pontosabban a 2007-es Világbajnoksággal. James Hoffmann kávékülönlegességével ismerkedhetnek meg, mely az 1. helyezést hozta neki a döntőben, de elnyerte a legjobb espresso alapú különlegesség díját is.
12.
Hűsítő gyümölcsök
2008. Június 5., Csütörtök | Receptek | cikk
A gyümölcs alapú frissítők, limonádék éppúgy fontos részei a nyári választéknak, mint a kávé- vagy tea alapú italok. Két példa a gyümölcsök felhasználására:
13.
Frappé
2008. Május 27., Kedd | Receptek | cikk
A klasszikus görög jeges kávé. A feltaláló a legenda szerint egy görög kávézó vezetője volt. A nyári melegben a kávégép tönkrement, de a vendégek követelték kávéjukat. Az életre való kávés vendéglátó pedig a szükségből erényt kovácsolt. Instant kávéból és a mindig kéznél lévő alapanyagokból létrehozta a krémes – habos - jeges italt, az azóta is töretlen népszerűségű görög frappét.
14.
Iced coffee
2008. Május 27., Kedd | Receptek | cikk
A jeges kávé új generációja a jégkockákra öntve, hideg tejjel készülő iced cappuccino vagy iced latte. Az olasz kávékultúrát ismerőknek ismerős lehet a "freddo" szó. Az Másfél deciliter körüli üvegpohárban két jégkockára öntik az espresso kávét, ami azonnal lehűl – így készül az espresso freddo.
15.
Bicerin
2008. Május 7., Szerda | Receptek | cikk
1763-ban nyitotta mag Signor Dentis kicsiny üzletét Torinóban. A citrus-levek, limonádék mellett az akkoriban egyre nagyobb népszerűségnek örvendő egzotikus termékeket, csokoládét, kávét árult. Az üzlet nevet és hírnevet csak később szerzett, amikor megalkották az azóta világhírűvé vált kávés csokoládé italt, a Bicerint.
16.
Ír kávé
2008. Március 21., Péntek | Receptek | cikk
A legenda szerint az első irish coffee Írország délnyugati kikötőjében, Foynes-ban született meg, az 1940-es évek elején. A kikötő café-ja az Egyesült Államokból érkező, a tengeren landoló repülőgépekből hajóval a partra szállított fáradt, átfázott utasok első állomása volt.
17.
Café Brulot Diabolique
2008. Február 19., Kedd | Receptek | cikk
Szabad fordításban: ördögi égetett kávé. A New Orleans-ban ma is működő Antoine’s Restaurant klasszikus receptjét az 1890-es években alkotta meg Jules Alciatore. Az eredeti receptben a fűszereket brandyben áztatják, felmelegítik, majd a vendég asztalánál egy tűzálló edényben meggyújtják. 1-2 perc flambírozás után a brandyt kávéval öntik nyakon.
18.
Blended Iced Coffee
2007. Május 28., Hétfő | Receptek | cikk
Minden, amit egy jegeskávé tartogathat. A klasszikus és harmonkus ízvilág kedvelőinek.
19.
Mi az a jeges kávé?
2007. Május 22., Kedd | Receptek | cikk
Az ember néha olyan, hogy a meleget lehűti, a hideget felmelegíti, és teszi ezt az évszaknak megfelelően sokmindennel. Így lesz a bor forralt, a kávé pedig jeges. Ebben a kis írásban, olvasóink kérésére azt rendszereztük, hogy mi minden is ismert "jeges kávé" név alatt.
20.
Baileys® - ha szereted a változatosságot
2005. Október 19., Szerda | Receptek | cikk
Baileys®-es kávékülönlegességek
Dőlj hátra kényelmesen kedvenc kávézódban, miközben barátnőiddel beszélgetsz, és élvezd a Baileyst®, a Baileys® Mokkát, Baileys® Capuccinot és Baileys® Shake-et! A Baileys® most új oldaláról mutatkozik meg.



előző «  1   2   3  » következő
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci