Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Barista Bajnokságok // Dohány-ízesítésű espresso shot
Dohány-ízesítésű espresso shot
2008. Június 25., Szerda
Receptünk is a Barista Bajnoksággal van összefüggésben, pontosabban a 2007-es Világbajnoksággal. James Hoffmann kávékülönlegességével ismerkedhetnek meg, mely az 1. helyezést hozta neki a döntőben, de elnyerte a legjobb espresso alapú különlegesség díját is.

Forráskép: www.jimseven.com
Forráskép: www.jimseven.com

A kávé egy dohány-ízesítésű espresso shot, biscotti ízesítésű habbal. James a számára legjellemzőbb és legkedvesebb biscotti-ízvilágot kreálta meg. Infúziót készít: vízben mandulát, pörkölt mogyorót, csipet rozmaringgal fűszerez, kevés zselatinnal, cukorsziruppal összemelegít. Amikor az ízek megfelelően összeoldódtak, a leszűrt esszenciát kevés habtejszínnel együtt szifonba tölti és laza habot készít belőle. Közben kávétejszínben dohánylevelet melegít. Amikor a dohány aromái is megtöltik a tejszínt, leveszi a tűzről, leszűri és a frissen elkészített espressókat kézi mixerrel belekeveri a dohányos ízesítésű tejszínbe.

Az ital végeredményben igen rövid, a kávét shotos pohárba öntve, majd a biscotti ízű habbal koronázva szervírozza. Fogyasztása ennek megfelelően: nem keverve hanem a habon keresztül szürcsölgetve a kávét. A recept fontos eleme, hogy a versenyző két különböző espressót is használt az alapkávéhoz 50-50 százalékban. Többek között ez a titok is megfejthető az alábbi linken megtekinthető verseny-videóból.


  • Jelen cikkünket a Café & Bar 1. évfolyamának 7. számában találja.

    Kapcsolódó linkek:
  • Barista Bajnokságok
  • Vendéglátás Online
  • www.zacharyzachary.com
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci