Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Barista Bajnokságok // Kihirdették az első KÉK Baristát
Kihirdették az első KÉK Baristát
Megszületett a Kávé- és Koktél Fesztivál első Barista Bajnokságának végeredménye.
2008. Július 7., Hétfő
Véget ért a sokak által látogatott 4 napos rendezvény sorozat a Millenáris Parkban, ahol az érdeklődők megismerkedhettek különféle kávékkal és színes-díszes koktél költeményekkel.

A kávé kedvelők számára a fesztivál 4. napja sok izgalmat tartogatott. Július 6.-án megrendezték az első La Scala Barista Bajnokságot, ahol 6 versenyző mérte össze szakmai tudását.

A verseny előkészületeiben a magyar barista bajnok, Molnár Attila és a tavalyi II. helyezett, Nezvál Máté is aktívan segédkezett.

Nézze meg a képeket!

Induló baristák nevei Induló baristák nevei
Antal Gyöngyvér
Bolla Dávid
Járfás Miklós
Németh Dávid
Perna Andor
Tóth Zoltán
A baristáknak nem csak egymással, de az időjárással is meg kellett küzdeniük, ugyanis a bajnokságot rendhagyó módon a szabadban rendezték meg. A versenyzők dolgát a tűző nap mellett a szél is megnehezítette, mind a munkaterületen az espresso lefolyásnál, mind a terítésnél a zsűri asztalán.

A versenyzőknek 15 percük volt a három kávéital elkészítésére. Az érzékszervi bírák értékelték az elkészült italok minőségét, mennyiségét és ízélményét. A versenyzőket a zsűriben helyet foglaló Jáksó László is pontozta, aki maga is kávékedvelő. A résztvevőknek a négy kóstoló bíró részére a rendelkezésére álló 15 percen belül kellett készítenie és felszolgálnia:

 • 4 ugyanolyan espressót
 • 4 ugyanolyan cappuccinót
 • 4 ugyanolyan saját készítésű kreatív kávéitalt

  Nézze meg a képeket!

  Az Első Magyar Kávé- és Koktélfesztivál La Scala Barista Bajnokságot végül a Dallmayr kávé színeiben induló legfiatalabb versenyző, Németh Dávid tudhatja magáénak, aki a tavalyi Magyar Barista Bajnokság 4. helyezését érte el.

  A második helyen Perna Andor, a harmadik helyen pedig Tóth Zoltán végzett, akik szintén a Dallmayr színeiben indultak. A Legjobb Espresso-nak járó díjat Járfás Miklós vehette át.

  Gratulálunk a versenyzőknek! Jók voltatok fiúk!

  Kapcsolódó linkek:
 • Barista Bajnokságok
 • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
  Most szólj hozzá!
    Név:
    Website:
    E-mail:
    Hozzászólás:
    Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
   


  2008-07-16 21:34 | Lilla
  Javitás: Baristácska :)
  2008-07-16 21:32 | Lilla
  Jó Srácok, jó kávék!
  Nekem nagyon bejöt az egész, az a kicsi srác nagyon cuki volt. A saját ital kicsit furcsa volt eső halásra, de az nem az íze, mert a zsürinek ízlet. Nekem túl füszeresnek tünt, de ez csak a privát véleményem A harmadik helyezett, Zoltán az valami elképesztő volt. Laza volt, a zene óriási, a saját itala pedig pont nekem való! Nekem ök ketten tudtak valami újat mutatni, mivel énis barista vagyok:) A többiek is szupik voltak :)
  Puszi srácok, szia lányok
  2008-07-15 17:01 | Ferencz Tóth
  Gratula a versenyzőknek, és külün nagy grat a top 3-nak. Kimagasló előadások voltak!
  Üdvözlett: Ferctoto
  2008-07-10 19:38 | Nagy Péter
  Szerintem is minden rendben volt, nekem bejött, be is rugtam be is kávéztam és sokat tanultam!
  Csók pá pá!
  N.P
  2008-07-10 12:05 | Molnár Attila
  Kedves olvasók, látogatók!

  Nagyon sok visszajelzést kaptam a fesztivál után, mind negatívat és mind pozitívtat, az utóbbiból sokkal többet. Mint minden fesztivál vagy rendezvény mely először kerül megrendezésre az nagyon nagy és nehéz feladtat a szervezést tekintve. Minden ilyen nagyszabású rendezvényen az első alkalommal jönnek ki a gyerekbetegségek. Ez azért jó, mert a szervezők ezeket jegyezték és megoldások is keresetek rájuk, ennek eredményeképpen a következő alkalommal, egy sokkal nagyobb és mindenki által elismert rendezvényt fognak majd valóra váltan. Ezt honnan tudom? Szerintem erre az a négy nap adta meg a választ, amit a fesztiválon töltöttem és tapasztaltam a munkám során. Mind-e nehézségek ellenére nagyszerű volt látni, hogy a szervezők minden kisebb és nagyobb problémát azonnal kezeltek és megoldottak. Én, csak megköszöni, tudom azt, segítséget és baráti kedvességet, amit a fesztiváltól kaptam. Nagyon jó volt kint dolgozni, KÉK-nek lenni, és rengeteget kávézni! Remélem jövőre is, ott lehetünk ebben a nagyszerű csapatban és baráti légkörben!
  Szép volt srácok és lányok!

  Üdv: Molnár Attila
  2008-07-09 17:51 | Tóth Sándor
  Tisztelt Simon-Kovács Renáta!
  Először is köszönetemet szeretném kifejezni, hogy meglátogatta rendezvényünket! Ugyanakkor végtelenül sajnálom, hogy maradtak rossz érzései. A belépő ára: vannak fesztiválok ahol alacsonyabb és bizony vannak fesztiválok, ahol magasabb belépődíjakat szednek. Az általunk megálmodott színvonalú rendezvény, sajnos az első évben, ilyen mértékű jegyárakat indokolt. A jegyárak valóban nem tartalmaztak ajándékot, azonban a főbejárat mellet, a belépőjegy leadása esetén több ezer forint értékű hangoskönyvet lehetett vásárolni 200 Ft.-os áron. A különbözetet egy részét a szervezők fizették meg a kiadónak, míg a másik részét a kiadó biztosította támogatásként, így a jegyár értékénél magsabb értékű ajándékhoz lehetett hozzájutni.
  A kiállítók szolgáltatási hozzáállására vonatkozó észrevételére reagálva. Mi a szervezők a kiállítókat arra kértük, hogy a fesztiválon mutassák be termékeiket, szolgáltatásaikat a nagyközönség számára. Nem általánosítva, és senkit sem kiemelve voltak standok, ahol ezt nem értették meg, vagy csupán ezirányú rutinjuk hiányában nem tudták megfelelően kezelni. Ugyanakkor voltak kiállítóink, akik a mi tapasztalataink és a látogatói visszajelzések alapján a legnagyobb alázattal közelítettek az érdeklődőkhöz. Függetlenül a kiállítók feladatmegoldásától, ezúton is Tiszteletünket fejezzük, ki mindazoknak, akik kiállítóként, vagy látogatóként részt vettek a rendezvényünkön és a maguk módján hozzájárultak az Első Magyar Kávé és Koktélfesztivál sikeréhez. Külön köszönet illeti a kávéházak.hu és a ÍBarista Hungary csapatát, akik a rendezvény egyik fénypontjának tekinthető La Scala Barista Bajnokság megrendezésében és lebonyolításában a segítségünkre voltak. És külön köszönet illeti meg Önt is, hogy látogatóként részt vett rendezvényünkön, és nevét vállalva őszinte véleményt fogalmazott meg. Kérem higgye el, hogy a kávét, a barista szakmát és a mixer szakmát a normális határokon túl is szerető csapatunk kilenc hónapon keresztül küzdött azért, hogy elindulhasson az Ön által is említett kultúra kialakítása és formálása.
  Kedves Olvasók, kávé szerelmesek, baristák, vendéglátó szakemberek! Ezúton is arra kérlek mindannyiótokat, támogassatok bennünket abban, hogy ami sikerült a borászoknak és sommelier-eknek a bor kultúra formálásában, az sikerülhessen nekünk is, és a következő Fesztivál is sikeres legyen. Ezért várok minden őszinte észrevételt, ami segítségünkre lehet a szervezésben. A La Scala Barista Bajnokság résztvevőinek így utóbb, mégegyszer szeretném kifejezni őszinte elismerésemet és köszönetemet. Egyben had tájékoztassam a világot, hogy csodálatos érzés volt a színpadon megélni, ahogy a versenyzők közösen örültek és bánkódtak azon, ha valakinek jól, vagy kevésbé sikerült a versenyfeladat.
  Baráti üdvözlettel:
  TÓTH SÁNDOR
  2008-07-08 18:24 | Kerekes Rita
  Hello!
  Nagyon jó volt a verseny, öröm volt végig nézni :)
  Szép volt mind a 6 versenyző előadása, de lehetett látni hogy milyen egy jó barista csapat ezért is gratulálok a Dallmayr Baristáinak!
  Puszi: Ritus
  2008-07-08 16:07 | Gáspár
  Köszönöm szépen ezt a nagyszerű élményt!
  Sokmindent kóstoltam és sok jó emberel ismerkedtem meg!
  A fesztivál nagyon jól sikerült, annak elennére hogy nem volt tömegnyomor :)
  A barista verseny is nagyon jól sikerült, és ezutón gratulálók az első 3 helyezetnek, szép volt srácok!
  Üdv: Gáspár
  2008-07-07 21:49 | Szőke István
  Igazad van Renáta.Ha nem volt cég vagy ember aki ismerősként fogad,ridegnek(sótlannak) tünhetett a dolog.
  2008-07-07 16:09 | Simon-Kovács Renáta
  Mint kávé imádó, várakozással teli érkeztem a rendezvényre, de sajnos csalódnom kellett. Egyrészt a belépő sem volt kevés, és azért semmi plusz juttatást sem kaptunk (borfesztiválokon jellemző, hogy egy kóstoló pohár legalább benne foglaltatik az árban), nem beszélve arról, hogy az egyes sátrakban abszolút nem éreztem a tiszteletet és az odafigyelést, mellyel az esetleges leendő vevőket, fogyasztókat szokták megilletni! Elszomorító, hogy mindenki a saját háza tájára meghívott "VIP" vendégekkel volt elfoglalva, az asztalokon az előző vendég üres poharai, a székek szétdobálva. Egyszóval a kezdeményezés jó, de a kultúránk még nem fejlődött ki hozzá! Üdvözlettel, egy étterem tulajdonos
  BELÉPÉS
  Felhasználónév:
  Jelszó:
  regisztráció hírlevél
  BARISTA SZAKÜZLET


  Sommelier képzés
  RECEPT KERESŐ
  Kávés sütik
  Mennyire bonyolult?
  Szövegrész keresése:
  Kávéitalok
  Milyen típusú?
  Szövegrész keresése:
  JEGYVILAG.HU
  Színházi előadás:
  Mikor?
  Hol?
  © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
  Támogató partnereink


  Barista Hungary
  "A kávés képzés"

  Completa

  DaVinci