Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Barista Bajnokságok // V. Magyar Barista Bajnokság nevezettjei
V. Magyar Barista Bajnokság nevezettjei
2008. Szeptember 29., Hétfő
Klikkeljen a képre!
 / V. Magyar Barista Bajnokság nevezettjei
Ha ősz, akkor levél hullás. Ha HOVENTA, akkor Barista Bajnokság. Idén is megrendezésre kerül a Magyar Barista Bajnokság a HOVENTA vendéglátóipari szakkiállítás keretében. Az idén V. alkalommal megrendezett versenyre 12 barista nevezett.


A versenyről röviden:
Országos viszonylatban V. alkalommal mérkőznek meg Magyarország kávébárosai, akiket az olasz kávéiskola után barista névvel illetnek a világ minden pontján.

A versenyzőknek három kávéitalt kell elkészíteniük, majd felszolgálniuk a zsűrinek, akik pontozzák az elkészítés módját, az ízt, és a vizuális élményt. Az italok adottak, a versenyzőknek 15perc leforgása alatt kell elkészíteniük 4db Espresso-t, 4db Cappuccinót, illetve 4db saját készítésű kávéitalt.

A versenyzők névsora ABC sorrendben:

  • Bóka Csaba (Goppion)
  • Cseressnyés Márk (Semiramis)
  • Gaál Miklós (Semiramis)
  • Gombos Viktória (Lazarin)
  • Kelemen Nagy Brigitta (Semiramis)
  • Maruzsa Gábor (Rioba)
  • Molnár Attila
  • Németh Dávid (Pascucci)
  • Perna Andor (Lamborghini)
  • Szőnyi Éva (Semiramis)
  • Tóth Sándor (Don Cortez)
  • Tóth Zoltán (Pascucci)

    A verseny időpontja: 2008. október 15. (szerda)
    Helyszín: HOVENTA Nemzetközi Kereskedelmi és
    Vendéglátótechnikai Szakkiállítás

    Budapesti Vásárközpont, "A" pavilon, HOVENTA FÓRUM

    A verseny menete, szabályok

    Minden versenyző 45 percig versenyez, ami három 15-perces részből áll:
    •15 perc előkészület (nem értékelt)
    •15 kávékészítés és felszolgálás (értékelt)
    •15 perc rendrakás (nem értékelt)

    Minden versenyző, a négy kóstoló bíró részére a rendelkezésére álló 15 percen belül készít és felszolgál:

    •4 ugyanolyan espressót
    •4 ugyanolyan cappuccinót
    •4 ugyanolyan saját készítésű kávéitalt

    Az italcsoportok felszolgálási sorrendje és módja kötetlen, de az egy kategóriába tartozó italokat egyszerre kell felszolgálni. A verseny a versenyző jelzésére indul és ér véget. A versenyző felemelt kézzel jelzi, hogy kész a kezdésre illetve, hogy befejezte a munkát. A verseny ideje legfeljebb 15 perc. Az utolsó ital felszolgálása után a verseny csak akkor zárul le, ha a barista azt jelzi.

    A saját kávéital készítésére vonatkozó szabályok:
    1.Nem tartalmazhat alkoholt.
    2.Az italban az espresso íze legyen meghatározó.
    3.A versenyző italt készítsen (ne desszertet)

    Mindezen túl a versenyzőnek az italkészítésben teljes szabadsága van. Bármilyen alapanyagot felhasználhat. Javasolt, hogy az ital nagyobbrészt a helyszínen készüljön, de egyes alapanyagok előkészíthetők a verseny előtt. A saját ital alapanyagait a versenyzőknek kell biztosítaniuk.

    Ha a barista kifut a rendelkezésére álló időből (15 perc), folytathatja a munkát, azonban az eltelt idő függvényében pontlevonás jár (harminc másodpercenként 20 pont). Ha időtúllépése meghaladja a 120 másodpercet, automatikusan diszkvalifikálják.

    Három egymás mellett felállított kávés munkaterületen zajlik a verseny, amikor az első barista befejezte versenyét és elkezd összepakolni, a második kávékészítő belekezd 15 perces versenyprogramjába a 2. munkaterületen, a harmadik barista pedig előkészül a 3. kávégép mellett.

    *A verseny az SCAE /Specialty Coffee Association of Europe/ hivatalos nemzeti koordinátorának szervezésével és szakmai irányításával valósul meg.

    Kapcsolódó linkek:
  • Barista Bajnokságok
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci