Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Barista Bajnokságok // A 10. Barista Világbajnokság végeredménye
A 10. Barista Világbajnokság végeredménye
A magyar versenyző a legjobb hatos döntőjében
2009. Április 20., Hétfő
Klikkeljen a képre!
 / A 10. Barista Világbajnokság végeredménye
Véget ért a tizedik Barista Világbajnokság, amelynek idén (április 17-20-ig) az Egyesült Államokbeli Atlanta adott otthont. Molnár Attila, a magyar bajnok a vasárnapi döntőbe jutott, a versenyző ezzel 46 nemzet barista bajnokát utasította maga mögé!
A jubileumi verseny csodálatos eredménnyel zárult Magyarország számára. Molnár Attila a csütörtöktől szombatig, három napon át tartó elődöntőkből továbbjutva, a vasárnapi nagydöntőben képviselte hazánkat.
Attila, a múlt évi, Koppenhágában rendezett VB-n 11-ik helyezést ért el, most szinte"lefelezve" azt, a hatodik helyen zárta a versenyt. Célja ez évben – saját bevallása szerint és a versenyen elmondottak alapján is – csak annyi volt, hogy bemutassa a világnak a kávé iránt érzett szenvedélyét, és közben jól érezze magát. Ez a recept 100%-ig bevált!
Az egész magyar kávés szakma nevében gratulálunk a kimagasló eredményhez!
A verseny további részleteiről nemsokára még írunk és várjuk Attilát is egy élménybeszámolóra, de addig is a döntő végeredménye:

A 10. Barista Világbajnokság döntője

1. Gwylim Davies Egyesült Királyság
2. Sammy PiccoloKanada
3. Michale Phillips Egyesült Államok
4. Colin Harmon Írország
5. Lee Jong Hoon Korea
6. Molnár Attila – Magyarország


Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
Most szólj hozzá!
  Név:
  Website:
  E-mail:
  Hozzászólás:
  Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
 


2009-07-31 10:18 | Pé
Nagy volt a show haver!
Zsír voltál Atikám vazeg, nagyon!
2009-05-09 11:51 | Sofi
Gratula!
Büszkék vagyunk Rád!
2009-04-24 14:13 | Koller László
Gratulálok Attila, óriási sikert értél el ! Már megvan az e-mail címed, írok még levelet. üdv:K.L.
2009-04-24 10:35 | Balázs
Szuper voltál Atti!
Köszke!
B
2009-04-23 20:51 | Szőke István
Gratulál minden magyar barista.Kívánom, hogy írj olyan helyesen,
ahogy a kávékat készíted.
2009-04-22 23:34 | Somogyvári Balázs
Gratula!
Köszönjük ezt a szép eredményt!
2009-04-22 16:38 | Molnár Attila
Kedves kollégáim és barátaim!

Nagyon szépen köszönöm azt a rengeteg biztatást és azt a sok támogatást, amit tőlettek kaptam. Csodálatos érzés és élmény volt ott lenni az Atlantai versenyen. Nem szeretnék hosszasan írni, mivel nem az erőségem…
Csak pár szóban szeretném, megköszöni mindenkinek, aki eddig segítette és támogatott, ezért most meg szeretnék említeni párat a rengeteg ember, közöl!

Köszönöm szépen a családomnak és kedvesemnek, akik végig kiálltak értem és támogattak illve elviseltek, amikor már tényleg kezdem becsavarodni a verseny miatt 
Köszönöm továbbá Dr. Schalli Gábornak, aki megmutatta a kávé örült világát nekem pár, ével, ezelőtt és aki mindig ott volt és támogatott a leglehetettlenebb helyeken is.

Meg szeretném említeni Valentino Q. Sergit akinek az életem első versenyén elért II. Helyezést köszönhetem, illetve Fritz Storm-nak aki a tavalyi és az idei WBC-re segítet felkészülni. Tőle rengeteget tanultam és remélem, még fogok is, hiszen egy nagyszerű ember amellett hogy nekem Ő az etalon Barista.
Külön köszönet az öreg haknis kollégámnak és barátomnak Nezvál Máténak, aki nélkül egy jó pár műsor nem jöhetett volna létre, és aki segítet, abban hogy az legyek, aki ma vagyok! Köszönöm Motta!

Továbbá köszönöm még Koncz Márknak az ősszintességért és segítő véleményeket, na meg azt a sok energiateli kávé szakkört, amit nemrég hajtottunk végre a WBC előtt, kösz Bro!
Köszönöm Tóth Zoltánnak az őszinte barátomnak és kollegámnak, társamnak mindazt a jót, amit eddig tőle kaptam, köszönöm szépen Zotyikám, te vagy a Best!
Köszöntet, illet még a Café & Bar magazint, csapatát és Szuna Noémit, akik sokat segítettek és támogattak minden erejűkkel! Köszönet még Jókuti Andrásnak és a Rádió Café-nak a hangokért a halhatókhoz!

Továbbá köszönöm az ex Dallmayr csapatnak, kávéházak.hu-nak, a barista hungary-nek illetve az összes Magyar Baristának, a Magyar SCAE tagozatnak és Sóti Róbert művészúrnak és mindenkinek, aki segítet és támogatott!
És külön köszönet Gótzy Miklósnak a Costa Coffee csapatának, akiktől rengeteg támogatást kaptam, és akik nélkül nem sikerült volna olyan körülmények között felkészülnöm, amit biztosítottak. Köszönöm Costa hogy így állsz a kávésvilághoz!

Akiket esetleg nem említtetem, meg attól elnézést kérek személyesen a hamarosan megrendezésre kerülő WBC After Party amire, sok szeretettel várom az összes kollégámat! A pontos helyszint és az időpontot még megírom!

Baráti üdvözletem Mindenkinek!

Attila
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci