Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávézóláncok // Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Kávézóláncok II.
2009. Május 12., Kedd
A történet
A magyar tulajdonú és fejlesztésű kávézólánc nem csak nevében kötődik a népszerű tévés újságíró nevéhez. Frei Tamás igazi kávémániákus. A világot járva – és ez az ő esetében szó szerint az egész világ bejárását jelenti – eljutott a legszebb és legértékesebb kávéültetvényekre, megismerkedett a különböző népek kávézási szokásaival. Évtizedes élmény- és információgyűjtés után határozott úgy, hogy megpróbálja az általa megtapasztalt kávékultúrákat és megkóstolt kávéitalokat elhozni hazánkba.

2007 április -megnyílik az első üzlet Salgótarján főterén
2007 november –a Libri könyváruház-lánccal kötött együttműködés keretében – egymás után nyílnak a nyugaton már megszokott, nálunk még újdonságként ható könyves-kávézók: Árkád, Mammut, Debreceni Fórum (már 2008-ban)
2008 –Kassán és Szentendrén újabb Café Frei nyílik
2009 –A következő üzletek a tervek szerint Győrben és Egerben nyitnak

Koncepció
A kávézólánc koncepciójának létrehozásakor elsőrendű szempont volt a hitelesség. Nem az angolszász láncoknál megszokott kávéitalok és méretezés, de nem is csak a klasszikus olasz kávéiskola italai alkotják a választékot. A cél a kávévilág sokszínűségének autentikus bemutatása. Ez határozta meg a keverékek kialakítását és pörkölését, a kávéválaszték elemeit és struktúráját, a kávékészítés módszereit és az üzletek kialakítását, berendezését is.

Lelkiismeretes kereskedelem
A Café Frei koncepció része a lelkiismeretes kereskedelem filozófiája is:
"Olcsóbbak akarunk lenni, ezért nem fizettetjük ki vendégeinkkel a viszonteladók profitját. Közvetlenül a termelőktől vásároljuk az alapanyagaink nagy részét, Magyarországon éppúgy, mint külföldön. Mivel személyesen találkozunk velük, mi tisztességesen megfizetjük őket, a szentendrei méztermelőt éppúgy, mint az afrikai kávéfarmert!"

Keverékek és pörkölés
A Café Frei keverékeit évtizedes tapasztalattal bíró holland kávémester készíti, aki a pörkölést is felügyeli. A pörkölés kis tételekben, fajtánként történik a cég saját pörkölő üzemében, csak ezután állítják össze az egyes keverékeket. A koncepciónak megfelelően öt különböző, 100% arabica kávéból választhatnak a vendégek:
 • A Közép-Amerikai keverékben meghatározó a guatemalai kávé, ami magas fehérjetartalma miatt segíti a krémképződést. A fajtákat természetesen olajosra pörkölik, 200°C körül 22-23 percig. Ez a keverék adja az espresso italok, a cappuccino és az olasz tejesek alapját.
 • Az Afrikai keveréket főleg kenyai és etióp fajták alkotják, pörkölése világosabb, 198°C-on kb 20 percig van a pörkölőben. A legtöbb "nemzetközi" tejes kávéba ez a keverék kerül.
 • Az Arábia keverékben különleges jemeni és szudáni kávék határozzák meg az ízvilágot. Természetesen az arab, örmény és beduin kávék nem készülhetnének másból.
 • A Hónap ültetvénykávéja a kísérletező vendégek számára nyújt örömöt. Hónapról hónapra más ültetvény kerül reflektorfénybe. Igazi különlegességeket kóstolhatnak, mint az etióp Yrgacheffe, a guatemalai Maragogype vagy a keverékeket alkotó fajtakávék.
 • A Koffeinmentes kávé Kolumbiából érkezik, egy eleve alacsony koffeintartalmú fajtát használnak a célra. A kávé citrusosságát hosszan tartó, forró pörköléssel ellensúlyozzák.

  A kávékészítés technológiája
  Minden egyes kávé külön őrlőbe kerül. A nagyobb mennyiségben fogyó két alapkeverék (Közép-Amerika, Afrika) nagyobb méretű, adagolórekeszes őrlőkbe kerül. A másik három különleges keverék kisebb méretű folyamatos őrlőkbe. Így minden esetben biztosítva van a friss őrlés és ugyanakkor gyors kiszolgálás.
  A kávégép az Elektra cég Belle Epoque sorozatának két csaptelepes Verticale P1modellje. Az arany és réz színű eszpresszógép nevében és kinézetében az 1900-as évek elejének masinái előtt tiszteleg. A "Belle Epoque" egy francia kifejezés, jelentése: szép korszak. A világháborúk előtti "boldog békeidőkre" szoktak vele utalni. Ugyanakkor ez az a kor amikor az első eszpresszógépek megjelentek Olaszországban, majd Európában. A mai gépekkel ellentétben felépítésük inkább függőleges (vertikális) volt, kialakításuk és díszítésük pedig igazi szecessziós műalkotássá tette őket. Az Elektra Belle Epoque ezt a megjelenést ötvözi a mai gépektől elvárt technológiával.
  A kávégép mellett külön csészemelegítő szekrényt is használnak, ami hőfokszabályzóval van ellátva, így a csészék hőfokbeállítása mindig tökéletes.

  A sztenderd A sztenderd
  A Café Frei üzletekben a két alapkeverék készítési sztenderdje a következő:
  Közép-Amerikai keverék -espressókhoz és az olasz tejes kávéitalokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 32 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 30-32 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
  Afrikai keverék -nemzetközi tejes italokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 50 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 32-34 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
 • A baristák

  A céghez kerülő baristák oktatáson vesznek részt, amit Harsányi Zoltán, a lánc barista trénere vezet. A képzésen elsajátítják a Café Frei filozófiáját és a kávéválaszték minden elemének sztenderd szerinti készítését. Minden üzletben dolgozik egy kiemelt barista, aki reggelente a friss őrlés alapján utánállítja az őrlőket. Az ő felelőssége a kávéminőség folyamatos kontrollja és segít az új termékek bevezetésében. Havonta részt vesz a céges találkozón, ahol lehetőség van az üzletek közötti információcserére és a fejlesztések megtervezésére.
  A kávéválaszték
  A szlogenben meghatározott koncepció természetesen a választékban jelenik meg leghatározottabban. A kávék három fő csoportra vannak osztva:


 • Espresso-k
  Ide tartozik az olasz alapkávé milánói, szicíliai és akár new yorki változata is. Érdekes (és helyes), hogy az americano is itt kapott helyet, hisz az is egy espresso variáció Chicagóból, a "Szeles Városból". A 20-as évek maffiózói itták először a rövid espressót forró vízzel hosszabbítva, papírpohárból!
  Minden espresso ára azonos, kivéve az espresso-különlegességeket (pl.: nicaraguai dohánykávé, espresso limoncello), ahol az alapanyagköltség több és az elkészítési idő is hosszabb.

 • Kávék tejjel
  A tejes kávék szintén egy árban kaphatók, ez ösztönzi a vendéget válogatásra, nem mindig ugyanazt (pl.: cappuccino) rendel. Érdemes is kipróbálni minél több fajtát, mert pl. a marokkói tejeskávé, a spanyol macchiato vagy az igazi bécsi kapucíner valódi kávéélményt ígér.

 • A világ kávéi
  Az igazi kávés utazás csak itt kezdődik el. Kóstolhatunk arab és beduin kávét igazi ibrikből, kanadai juharsziruppal vagy holland kakaóval készült különlegességeket, narancsos-jeges kávét, vagy akár kókuszos macchiatót Costa Ricából.

  Akinek ez még nem elég, a folyamatosan frissülő menülap -ami egyben kávés újságként is funkcionál az asztalokon-minden számában új különlegességeket kínál, csak kalandoroknak. Ha valamelyik "szezonális" kávé jól vizsgázik és megkedvelik a vendégek, bekerülhet az állandó választékba is. Ezen az úton halad a Maharadzsák gyömbéres tejeskávéja, amit a vendégek szeretete mentett meg az "elmúlástól". Ez a kávé valójában részben tea, de ezt nehéz röviden elmagyarázni – inkább meg kell kóstolni!

  Kapcsolódó linkek:
 • Tchibo
 • McCafé
 • California Coffee Company
 • Costa Coffee
 • Cafe Frei
 • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
  Most szólj hozzá!
    Név:
    Website:
    E-mail:
    Hozzászólás:
    Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
   


  2017-04-29 15:25 | Ěŕđčřęŕsoymn
  Я дaвнo тaкoгo нe встрeчaлa!
  Oднoзнaчнo, это самый надежный заработок в интернете - Рeкoмeндую!

  http://kok7.ru/wp-content/uploads/2017/04/samyj-pribylnyj-i-prostoj-zarabotok-v-internete.jpg

  Здрaвствуйтe!

  И дeйствитeльнo дaвнeнькo я тaкoгo ужe нe встрeчaлa!
  Ужe цeлую нeдeлю тeстирую дaнный мaтeриaл и бeзумнo рaдa этoму!
  Нaстoлькo пoдрoбный курс, дa eщё и с живoй пoддeржкoй учитeля,
  и зa тaкую смeшную цeну, я eщё нe встрeчaлa!

  Снaчaлa я пoдумaлa, чтo этo oчeрeднoй курс-лoхoтрoн, нo из-зa любoпытствa рeшилa купить!
  A чтo жe будeт дaльшe… - пoдумaлa я, знaю, что пoслe oплaты, oбычнo aвтoр прoпaдает…
  Рeшили пoзнaкoмиться с aвтoрoм
  A знaeтe, чтo прoизoшлo нa сaмoм дeлe?

  Oн нe тo, чтo нe прoпaл, oн приглaсил мeня в зaкрытую группу Вкoнтaктe и,
  кaждый дeнь oтвeчaeт нa мoи вoпрoсы, eщё ни рaзу я нe oстaлaсь бeз oтвeтa!
  Вoт этo выдeржкa у мужикa, oднoзнaчнo рeкoмeндую eгo!
  Пeрeхoдитe нa сaйт узнaйтe пoдрoбнoсти
  Вы сдeлaeтe прaвильный выбoр, eсли стaнeтe eгo учeникoм.

  С увaжeниeм, Маришка
  2017-04-28 22:56 | Richardsnunk
  важнецкий ресурс Летний лагерь в Чехии
  2017-04-28 21:04 | JimmyBug
  Как заработать в интернете уже сегодня

  Ребят, хватит сидеть без денег!)
  Я был простым бедным студентом, а теперь рублю 15-17 тысяч рублей каждый день вот здесь: Как заработать в интернете (обучающая статья)
  Это РАБОТАЕТ! Проверено. Всем удачи!

  http://9binaryoptions.com/uploads/posts/2017-01/binary_options_money2.jpg

  Заработок в интернете от 15000 рублей в день тут Как заработать в интернете (обучающая статья)

  Вот ещё статьи вам помогут начать получать доход в интернете:
  Бинарные опционы список http://9binaryoptions.com/platformy-dlya-treydinga.html
  Стратегии бинарных опционов http://9binaryoptions.com/strategii-binarnyh-opcionov.html
  Курсы по заработку в интернете бесплатно
  http://9binaryoptions.com/uploads/otzivi/sayti-dlya-zarabotka-deneg-v-internete.htm Сайты для заработка денег в интернете
  Брокеры бинарных опционов с минимальным депозитом
  http://9binaryoptions.com/uploads/otzivi/zarabotok-deneg-cherez-internet.htm Заработок денег через интернет
  http://9binaryoptions.com/uploads/otzivi/zarabotok-v-internete-s-vlozheniyami-v-ukraine.htm
  2017-04-28 14:39 | PatrickCrele
  Привет всем участникам форума! Класный у вас сайт!
  Отличная база порно фильмов, все новинки порно 2016 2017 в HD по категориям смотреть онлайн бесплатно в качестве HD порно фильмы онлайн :
  http://besplatnorusskoeporno.net/smeshnaya-seks-igrushka.htm
  http://besplatnorusskoeporno.net/idealnyy-hardkor.htm
  http://besplatnorusskoeporno.net/krasochnyy-minet.htm
  http://besplatnorusskoeporno.net/vyebal-devstvennicu-polaskav-ee-kisku.htm
  http://besplatnorusskoeporno.net/tolstuha-s-vibratorom.htm
  http://besplatnorusskoeporno.net/sela-na-chlen-na-ulice-za-dengi.htm
  http://besplatnorusskoeporno.net/mamka-i-synok-so-stoyakom.htm
  2017-04-28 06:29 | WilliamNug
  Последние новости в мире на s-narodom.ru
  2017-04-27 17:43 | Ěŕđčřęŕsoymn
  Я дaвнo тaкoгo нe встрeчaлa!
  Oднoзнaчнo, это самый надежный заработок в интернете - Рeкoмeндую!

  http://kok7.ru/wp-content/uploads/2017/04/samyj-pribylnyj-i-prostoj-zarabotok-v-internete.jpg

  Здрaвствуйтe!

  И дeйствитeльнo дaвнeнькo я тaкoгo ужe нe встрeчaлa!
  Ужe цeлую нeдeлю тeстирую дaнный мaтeриaл и бeзумнo рaдa этoму!
  Нaстoлькo пoдрoбный курс, дa eщё и с живoй пoддeржкoй учитeля,
  и зa тaкую смeшную цeну, я eщё нe встрeчaлa!

  Снaчaлa я пoдумaлa, чтo этo oчeрeднoй курс-лoхoтрoн, нo из-зa любoпытствa рeшилa купить!
  A чтo жe будeт дaльшe… - пoдумaлa я, знaю, что пoслe oплaты, oбычнo aвтoр прoпaдает…
  Рeшили пoзнaкoмиться с aвтoрoм
  A знaeтe, чтo прoизoшлo нa сaмoм дeлe?

  Oн нe тo, чтo нe прoпaл, oн приглaсил мeня в зaкрытую группу Вкoнтaктe и,
  кaждый дeнь oтвeчaeт нa мoи вoпрoсы, eщё ни рaзу я нe oстaлaсь бeз oтвeтa!
  Вoт этo выдeржкa у мужикa, oднoзнaчнo рeкoмeндую eгo!
  Пeрeхoдитe нa сaйт узнaйтe пoдрoбнoсти
  Вы сдeлaeтe прaвильный выбoр, eсли стaнeтe eгo учeникoм.

  С увaжeниeм, Маришка
  2017-04-27 00:05 | DwayneRolla
  Здравствуйте! Класный у вас сайт!
  Отличная база порно фильмов, все новинки порно 2016 2017 в HD по категориям смотреть онлайн бесплатно в качестве HD http://russkoepornoonline.net/ :
  http://russkoepornoonline.net/brat-trahnul-svoyu-sestru-v-obe-dyrochki.htm
  http://russkoepornoonline.net/vtroem-ebut-odnu-mamku.htm
  http://russkoepornoonline.net/kupili-devochku.htm
  http://russkoepornoonline.net/sperma-na-bryunetke.htm
  http://russkoepornoonline.net/goryachaya-blondinka.htm
  http://russkoepornoonline.net/beremennaya-laskaet-sebe-pizdu.htm
  http://russkoepornoonline.net/stariki-trahayutsya-kak-v-molodosti.htm
  2017-04-26 10:28 | HerbertHep
  Привет всем участникам! класный у вас сайт!
  Интересная инфа: Лучшие новинки фильмов 2017 в хорошем качестве hd 720
  Здесь: лучшие сериалы смотреть онлайн http://kinofanonline.ru/serialy/
  Здесь: лучшие сериалы бесплатно
  Тут: лучшая фантастика новинки 2017 http://kinofanonline.ru/luchshaya-fantastika-2014-2015-spisok-filmov/
  Здесь: в хорошем качестве hd лучшие сериалы
  Тут: лучшие фантастика 2017 смотреть
  И Здесь:
  http://kinofanonline.ru/news/9674-lea-seydu-predlozhili-sygrat-superzlodeyku.html
  http://kinofanonline.ru/drama/4833-doch-linii-metro-la-fille-du-rer-2009.html
  http://kinofanonline.ru/news/12069-dzhennifer-lourens-stanet-podelnicey-sandry-bullok.html
  2017-04-26 05:11 | Jamesgency
  приличный сайт http://rentehno.ru/arenda-manipulyatora - погрузчик экскаватор серпухов, арендовать манипулятор в серпухове.
  2017-04-26 04:38 | MichaelGex
  Очень много полезного о здоровье, моде и красоте на dettka.com
  2017-04-26 01:56 | Jeffreyfaulp
  http://ruspdd.com/Stopping-and-parking/12.7/ - 3 1 пдд, в населенном пункте разрешенная скорость.
  2017-04-25 08:20 | CliftonMi
  Что думаете о магазине и ценах на Пирамидка "Саусеп зеленый экстра"
  http://coffeewar.com.ua/piramidka-sausep-zelenij-extra

  Кофевар
  2017-04-25 04:27 | BennyLub
  Приветствую! класный у вас сайт!
  Интересная инфа: 2017 онлайн лучшие сериалы http://kinofanonline.ru/
  Здесь: смотреть онлайн лучшие драмы http://kinofanonline.ru/drama/
  Здесь: лучшие приключения онлайн
  Здесь: 2017 бесплатно лучшие комедии http://kinofanonline.ru/komediya/
  Здесь: новинки в хорошем качестве hd лучшие фантастика
  Тут: лучшие ужасы в хорошем качестве hd

  http://kinofanonline.ru/news/977-forest-uitaker-mozhet-vernutsya-v-rezhissuru.html
  http://kinofanonline.ru/detektiv/10983-doktor-bleyk-the-doctor-blake-mysteries-sezon-1-4-2013-2016.html
  http://kinofanonline.ru/drama/5449-kacheli-hustawka-2010.html
  2017-04-24 23:16 | alisancho78
  В нашем магазине можно купить чемоданы самых актуальных разновидностей. Все они произведены из качественных материалов. Ваш багаж на время путешествия будет в абсолютной безопасности. В нашем магазине штат представлен квалифицированными менеджерами, чья работа отличается большим профессионализмом. Наша работа направлена на то, чтобы Ваше путешествие проходило в комфорте, чему способствуют наши чемоданы.
  Подробно на нашем сайте
  chemodany.moscow
  2017-04-24 23:12 | MariankaOl
  Вам нужны деньги?
  Сделайте всего 3 шага и завтра у Вас будет 2800 рублей


  https://glopart.ru/uploads/images/96628/8ceacb7a96da4cca9f18984877d0c20d.jpg

  Итак, суть заработка – зарабатывать мы будет на партнерских программах.
  Что бы не говорили неудачники, которые потыкались-помыкались в партнерках, и ничего не заработали.
  А лишь стали кричать на каждом углу, что "Заработок в Интернете - лохотрон"..

  Но вы ведь не из их числа?

  Вы знаете, что деньги в Интернете есть, и вы готовы учиться новому, чтобы достичь своей заветной цели - постоянного дохода из Интернет.
  И партнерские программы - это самый простой и самый РЕАЛЬНЫЙ способ для новичка!
  Единственным важным вопросом является – как рекламировать и добывать трафик?

  Этот вопрос и решает моя методика - получи инструкцию здесь

  Точнее сказать – это не совсем и курс. Это можно назвать реалити-шоу.
  Просто я, как обычно, делала настройку системы для рекламы одного партнерского продукта, но в этот раз я включила камеру и записала все свои действия, все что происходит на экране.
  Таким образом, вы сможете подглядеть за мной – увидеть, что и как я делала, без утайки, и какой результат я получила.

  Нужны ли вложения денег?

  Наверняка вы уже успели перепробовать кучу бесплатных способов заработка. И я уверена, что вы не добились хоть малейших результатов, иначе вы бы не находились на этой странице.
  И я вам скажу - бесплатные способы давно уже не работают. И вам впаривают это вранье о бесплатных способах лишь бы вы купили очередной курс, обещающий миллионы рублей без вложений.

  Я не буду вас обманывать и скажу честно - ДА, вложения нужны!

  И величина вашего дохода зависит от ваших вложений. Вкладываете 200 рублей, на выходе вы получаете доход 2000 рублей.
  С помощью моей системы вы сможете добывать самый дешевый трафик и превращать его в деньги!

  Вот шаги, которые вы будете выполнять, чтобы начать зарабатывать по системе "МаниБот":

  - Выбрать партнерский товар
  - Произвести настройку системы всего 1 разок
  - Каждый день запускать скрипт
  - Получать комиссионные деньги, каждый день

  Видите, Все достаточно просто, не нужно быть гением , чтобы зарабатывать по этой системе.
  Если хочешь переходи и зарабатывай.
  BELÉPÉS
  Felhasználónév:
  Jelszó:
  regisztráció hírlevél
  BARISTA SZAKÜZLET


  Sommelier képzés
  RECEPT KERESŐ
  Kávés sütik
  Mennyire bonyolult?
  Szövegrész keresése:
  Kávéitalok
  Milyen típusú?
  Szövegrész keresése:
  JEGYVILAG.HU
  Színházi előadás:
  Mikor?
  Hol?
  © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
  Támogató partnereink


  Barista Hungary
  "A kávés képzés"

  Completa

  DaVinci