A harmadik Bali

-
2008.05.06.

A harmadik Bali

A kiskörúti kávézó - nevét megtartva - néhány éven belül már a harmadik arculattal jelentkezik. Korábban volt cukrászdába hajló kávézó és presszó-kávézó is, ezúttal pedig elegáns báros hangulattal igyekszik megnyerni a vendégeket.


A kétosztatú tér meghatározó színpárosai - a barna-bézs és a fekete-arany - illenek ugyan a kávéhoz és az esti ellazuláshoz, a kissé elnagyolt arányok azonban a kelleténél komorabb külsőt kölcsönöznek a helynek.

A térrendezés és a díszítés férfias vonalvezetése sportos-bulváros sajtókínálattal, valamint a kiszolgáló némileg szűkszavú vendégkezelésével párosul. Amellett, hogy ez a feltételezett koncepció viszonylag egységesen valósul meg, a kávézó légkörét egyelőre a szállodák előcsarnokaira emlékeztető humortalanság és sterilitás jellemzi. Ennek egyik oka lehet az épület nem túl szerencsés elhelyezkedése: bár kiemelt találkozópontok metszetében található, az Astoriának ez a szeglete - talán az árkádok, talán az ingerszegény kereskedelmi környezet miatt - mentális Budapest-térképünk kevéssé ismert zónájába esik.

Mindez természetesen nem írható az üzletvezetés számlájára, sőt feltehetően az egymást követő tulajdonosok mindig új és új távlatokat látnak a Baliban. Reménykedjünk, hogy a szolgáltatások bővítése, pontosabban a még új és kiállításszerűen merev eszközök szolgálatba állítása, illetve a vendégkör felpezsdülése előbb-utóbb a hely szellemét is megteremti. A várakozólobbiban addig is várakozó állásponton maradunk.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 17. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • Tetszett a(z) A harmadik Bali hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) A harmadik Bali hír? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak hírek

    Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

    Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

    2020.09.21.

    "narrow"
    Gear.svg