Egy kávét a gyerekek kedvéért?

-
2009.03.30.

Egy kávét a gyerekek kedvéért?

A kávézók, kávéházak mindig is központi helyet töltöttek be a társadalom életében. Egy jó kávézó, találkozópontként igazi "harmadik helyként" funkcionál. Külföldön megszokott, hogy a kávézók felsorakoznak általuk fontosnak tartott ügyek mellé, felhívják ezek támogatására vendégeiket.


A vásárlók aktivizálására többféle módszert alkalmaznak:

  • A láncokban a legelterjedtebb a különböző szervezetek minősítésével ellátott kávék forgalmazása (Fair Trade, Rain Forest..) Ebben az esetben a vevő választhat olyan kávét, aminek árából bizonyos százalékot támogatásként juttatnak el az adott szervezetnek.
  • Sok olasz kávébárban éppúgy, mint néhány lánc üzleteiben, adománygyűjtő urnákat helyeznek el. A független kávésok, maguk döntik el, hogy melyik kórház, alapítvány, szervezet támogatására bíztatják vendégeiket.
  • A leghatékonyabb módszer, amikor a kávéházas, a saját profitjának terhére minden egyes kávétermék árából automatikusan bizonyos összeget elkülönít valamely szervezet számára.

    A Cafe Five kávézólánc ez utóbbi módszert választotta. Ennek megfelelően a Cafe Five kávézók új kezdeményezésbe fogtak.
    A kampány személyes kapcsolatokon alapul: a Váci úti Cafe Five törzsvendégeinek mondhatja többek között a Madarász utcai Gyermekkórház alkalmazottait is, ennek köszönhetően az utóbbi időben többször sikerült betekintést nyerniük a Kórház életébe és mindennapjaiba. Ebből a kapcsolatból született meg az elhatározás, mely szerint a kávézó minden kávétermék árából 20 forintot ajánl fel a Madarász utcai Gyermekkórház intenzív osztályának felújítására.
    Az akció 2009. március 25-től 2009. május 18-ig tart, melyben a Cafe Five Kávézólánc mindhárom üzlete részt vesz.

  • Tetszett a(z) Egy kávét a gyerekek kedvéért? hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Egy kávét a gyerekek kedvéért? hír? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak hírek

    Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

    Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

    2020.09.21.

    "narrow"
    Gear.svg