Hiánycikk a mérnök – ki lesz kapós 2008-ban az álláspiacon?

-
2007.12.19.

Hiánycikk a mérnök – ki lesz kapós 2008-ban az álláspiacon?

Fejcsere a Honvéd Vezérkar élén Kormánynegyed - a döntés elnapolva Több biztosító Szlovákiában: visszacsinálják?


FN
Egységes a fejvadászok véleménye arról, hogy mi várható 2008-ban az álláspiacon. Nem jósolnak túl sok változást, még mindig a mérnökök számítanak a legkeresettebbnek Magyarországon. Mellettük az idegenforgalmi, pénzügyi, kereskedelmi és az ingatlanokkal foglalkozó szakembereket keresik majd a vállalatok, illetve egyre inkább előtérbe kerül a használható nyelvtudás és a mobilitási készség is.


Még mindig nagyon sok bölcsészt – például kommunikáció szakosokat – és jogászt képeznek, sokan közülük képtelenek a szakmájukban elhelyezkedni. Viszont a fejvadászoknak az a korábbi félelme nem igazolódott, hogy a közgazdászok sem találnak állást. A pénzügyi végzettségűeket a virágzó bankszektor és a regionális szolgáltató központok "felszippantják". A megkérdezett tanácsadók szerint az MBA- és a posztgraduális képzéseké a jövő.

Tovább>>

További híreink:
Fejcsere a Honvéd Vezérkar élén
Kormánynegyed - a döntés elnapolva
Több biztosító Szlovákiában: visszacsinálják?

Tetszett a(z) Hiánycikk a mérnök – ki lesz kapós 2008-ban az álláspiacon? hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Hiánycikk a mérnök – ki lesz kapós 2008-ban az álláspiacon? hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg