A kavehazak.hu együttműködő partnere 2024-ben a Cellini és a MOAK kávé forgalmazója: EspressoShop.hu
2024.02.25.
Nagyszabású eseményen ismerkedhetnek meg az italok világával azok, akik szakmabeliként vagy akár vendégként, fogyasztóként többet szeretnének tudni a kávé- és bárkultúra fortélyairól.
A február 14-én zajló Kreatív Italfórumon mindenki számára nyitott a lehetőség, hogy olyan termékeket kóstoljon meg, melyek a legjobb éttermek és bárok választékában szerepelnek. Előadások, vezetett italkóstolók, szemináriumok és számos program várja a látogatókat, akik a csupán kétkoktélnyi belépőjegy áráért egész nap ingyenesen tesztelhetik a különböző italokat a kávéktól a párlatokig, vagy akár sorkülönlegességeket, pálinkákat, kézműves borokat.
Kávéházak anno, a világ leghíresebb koktéljai, a nemzetközi bárvilág aktuális trendjei, a párlatok világa, sörtudomány, a kávé útja cserjétől a csészéig, milyenek a kézműves borok – ez csupán ízelítő a programból, melyhez kapcsolódóan a kiállító cégek is számos meglepetéssel készülnek.
A hazai szakma kiválóságai mellett a nemzetközi bárvilág ismert arcai is megjelennek, az esemény vendége lesz Matthijs Janssen mesterdesztilláló, Arno van Eijmeren mixológus, a De Kuyper márkanagykövete, és Nicolas St Jean világbajnok flair bártender. Ők nemcsak előadókként, hanem zsűritagokként is tiszteletüket teszik a rendezvénynek otthont adó Hotel Corinthiában, mert a De Kuyper mixerverseny idei döntője az Italfórum egyik kiemelt programja.
Új luxusmárkák, egy igazán különleges receptkönyv debütálása, Bar Lounge, és számos olyan előadás várja a vendégeket, amitől kihagyhatatlannak ígérkezik az Italfórum, s a show este is folytatódik!
A programokról és a részvételi lehetőségekről a www.vendon.hu portál ad részletes tájékoztatást.
RÉSZLETES PROGRAM
SZEMINÁRIUMTEREM
BARTENDER’S CLUB
Professzionális italkultúra elméletben és gyakorlatban
12.00 – 15.00
Témák: • Koktéltörténet receptekben • Aczél Miksa receptjeinek újraértelmezése • Az ideális bártender – effektivitás, attitűd, vendégkezelés, • Különleges technikák és eszközök • Extrém ízpárosítások a pohárban • Best of B’C receptek
CAFE&BAR
Kávé- és italkultúra a vendéglátásban
16.00 – 18.00
Témák: • Az ideális bárpult • Báreszközök használata • Gyakori hibák a pult mögött és a felszolgálásban • Italértékesítés (jog)szabályosan
KÓSTOLÓSAROK
11.00 – 17.00 óra között
Vezetett italbemutatók és kóstolók (45 p)
11.00 vodka – Lukács Roland/Boutiq’ bar
12.00 gin – Hatvani Zilia/Boston Bartender School, Szikra Cool Tour House
13.00 rum – Kiss Antal/ Bacardi, Flair Planet
14.00 bourbon – Kottra Dezső/Bols Mixerakadémia
15.00 single malt – Gulyás Csaba/Bartrender magazin
16.00 konyak – Dez O’Connell/független tanácsadó bártender
TEMATIKUS SARKOK
11.00 – 17.00 óra között
Kóstolással egybekötött tematikus mini-szemináriumok, bemutatók: termékismeret, technológia, kóstolási alapismeretek, különleges termékkategóriák, stb
Söröző
ZÁRÁS: 20.00 óra
AFTERPARTY: 21.00 órától a Boutiq’ bárban (VI. ker. Paulay E. u. 5.)
BELÉPŐK
További Kávéházak hírek
A kavehazak.hu együttműködő partnere 2024-ben a Cellini és a MOAK kávé forgalmazója: EspressoShop.hu
2024.02.25.
Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest
2020.09.21.
A MindigKávé szeptemberi szemes kávé akciója
2020.09.09.
Hétfőn nyithatnak a vidéki éttermek és kávézók
2020.05.02.