Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa

-
2010.06.15.

Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa

Ha szereti a kávét, de a sima mokka vagy hosszú kávé már kicsit unalmas, akkor az estét feltétlenül nálunk kezdje! A Vendéglátóipari Múzeumban olyan különleges kávékat kóstolhat és készíthet profi baristák segítségével, amelyektől garantáltan éberen tölti a Múzeumok Éjszakáját!


Immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre június 19-én a Múzeumok éjszakája, melynek keretein belül több száz izgalmas programmal és kiállítással várják a látogatókat. Ilyekor késő éjszakáig lehet megtekinteni a programban részt vevő múzeumokat, valamint ingyenesen vehetők igénybe a BKV menetrendszerű járatai a megvásárolt karszalaggal, és természetesen idén is rendelkezésre állnak a múzeumbuszok.
Az egyes programok és kiállítások a múzeumokban eltérő időpontban kezdődhetnek, és érhetnek véget, de 18.00 és 3.00 között mindenütt lesz valamilyen esemény.

Az első Múzeumok éjszakáját 1999-ben Franciaországban rendezték meg Szent Iván éjjelén. Ennek mintájára 2003 óta az Oktatási és Kulturális Minisztérium szervezésében hazánkban is minden évben megrendezésre kerül, amelyet mindig Szent Iván éjhez legközelebb eső szombat éjszaka tartanak, és évről-évre egyre több látogatót vonz.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum ad otthont az októberig tartó Feketeleves – a kávéfőzés története című kiállításnak, így június 19-ére is egy különleges kávés programmal készültek. 18.00-tól barista-bemutató veszi kezdetét, ahol a látogatók megtekinthetik a kávékészítés folyamatát, a cappuccino öntést, és díszítési technikákat tanulhatnak. 19.00-tól pedig tárlatvezetés kezdődik a kávés kiállítás területén.

Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1051. Budapest
Szent István tér 15.

Tetszett a(z) Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) Múzeumok Éjszakája - A kávé varázsa hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg