Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé akadémia // 3. Kávé és gazdaság
3. Kávé és gazdaság
2005. Február 2., Szerda
A kilencvenes évek második felében a világ kávétermelése jelentős növekedésen ment át, melynek nagy részét a vietnámi és brazíliai termelés adta. Az ezredfordulóra a világ kávétermelése éves ingadozásokkal 115 millió zsákra nőtt.


További almenük: További almenük:
3.1 Kávé és mezőgazdaság
3.2 Pörkölés
3.3 Kávé és kereskedelem
3.4 Vendéglátás -HoReCa
A világ kávétermelése csak 20%-ban származik nagy ültetvényekről. A fennmaradó 80% átlagosan 5 hektár alapterületű földekről származik. Ezeket a birtokokat világszerte 10 millió kistermelő és családja műveli. Egy ilyen család kávéból származó éves bevétele 100-500$.

A kávé az olaj után a második legnagyobb értékben forgalmazott kereskedelmi termék, a víz után pedig a második leggyakrabban fogyasztott ital a világon. A kávéiparban 20 millióan dolgoznak. Ebből csak Brazília 5 millió embert foglalkoztat.

A pörkölés felfedezése indította el a kávét világhódító útjára. A kávé a pörköléssel válik élvezhetővé, úgy, hogy a fajta eredeti jellegzetes tulajdonságai a hőbehatás során megmaradnak. Az idők folyamán létrejöttek az egyre nagyobb, ipari méretű kávépörkölő üzemek. Ezek már nem helyi, hanem regionális, országos, vagy globális ízlést és igényt szolgálnak ki.

A kávé a vendéglátás egyik leggyakoribb terméke. Szinte minden üzlettípusban megtalálható. Van azonban olyan üzletforma, ahol a kávénak kiemelt szerepe van, ez a kávés vendéglátó üzlet – a kávéház, a kávézó vagy a kávébár.

Főmenü:

  • 1. A kávé története
  • 2. Kávé és kultúra
  • 4. Kávé és mezőgazdaság
  • 5. Kávé és társadalom
  • 6. Kávékészítés
  • 7. Eszpresszó-kultúra

  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2012-07-30 02:04 | ehouLehQxuSF
    NWksR8 crimrqebigxl
    2012-07-29 10:18 | UomkxUITLhedezyW
    Thank God! Sonmeoe with brains speaks!
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci