Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé akadémia // 3.4. Vendéglátás - HoReCa
3.4. Vendéglátás - HoReCa
2005. Február 2., Szerda
A kávé a vendéglátás egyik leggyakoribb terméke. Szinte minden üzlettípusban megtalálható. Ettől azonban még pontosan körülírható a kávés vendéglátás. Hogy ezt érthetőbbé tegyük, teszünk egy kis kitekintést a ’nem kávés vendéglátás’ irányába is, hogy a horeca mozaikszó mögötti modellt értelmezzük, és ebben a kávés vendéglátás helyét pontosan láthassuk.


További almenük: További almenük:
3.4.1. Kávé a vendéglátásban
3.4.2. Horeca
3.4.3. Kávés vendéglátás
3.4.4. Barista
Egy fogyasztói társadalomban a termékeket, szolgáltatásokat az alapján a legésszerűbb csoportosítani, hogy melyiket milyen gyakorisággal és milyen áron tudjuk igénybe venni. Ebből a megközelítésből élesen elválik három csoport.

Az átlag ember legritkábban a szállodák szolgáltatásait veszi igénybe: egy-két nyaralás, nászút, ritkán munkaügy. Ez egy évben, évszakban csak egyszer-kétszer fordul elő. Ilyen ritkasággal van részünk továbbá olyan vendéglátó eseményekben, mint a bálok, nagy ünnepi fogadások, és családi rendezvények.

Ennél gyakrabban vesszük igénybe az éttermi vendéglátás szolgáltatásait. Ez a hetek és a hónapok kiemelt eseménye. A restaurant szóban rejlő tartalom az étterem szóban nincs teljesen jelen. Egy éttermi étkezés heti-havi, ünnepi ritkasága egyben regenerálódás is a hétköznapokból. Direkt módon megfogalmazva: az eredeti állapot ’restaurálása’, a család számára ez a vasárnapi ebéd.

A leggyakrabban igénybevett vendéglátó szolgáltatások a mindennapok életét, munkáját segítik. A könnyű reggeli, ebéd, az uzsonna, egy pohár üdítő a nyári melegben, egy koktél, egy sör munka után, és természetesen a mindennapok luxusai: a kávé, a tea, esetleg a párlatok és a dohány. Mindezen szolgáltatások sok különböző és változatos üzletformát hoztak létre.

Van azonban olyan üzletforma, ahol mindezek az alapvető szükségleteket kielégítő szolgáltatások egy helyen igénybe vehetők. Ez a kávés vendéglátó üzlet – a kávéház, a kávézó vagy a kávébár.

Ezek az elkülönülő ágazatok – hotel, restaurant, café – egy mozaikszóba rendezve jelölik a vendéglátás egészét: horeca.

Főmenü:

  • 3.1 Kávé és mezőgazdaság
  • 3.2 Pörkölés
  • 3.3 Kávé és kereskedelem

  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci