Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé akadémia // 4.2 A kávé növény
4.2 A kávé növény
2005. Február 3., Csütörtök
A kávénövény évelő, örökzöld cserje, a Rubiales rendjéből. A függőleges törzsön elsődleges, másodlagos, és harmadlagos vízszintes kapcsolódású ágak vannak. Két fő fajt termesztenek világszerte. A kávénövény, ha nem metszik, 10 méter magasra is megnő, a kávétermelő országokban azonban csak a szüreteléshez megfelelő magasságra engedik nőni.

A kép forrása: A kép forrása:
www.coffeeresearch.org

További almenük: További almenük:
4.2.1. A kávénövény fejlődése
Az arabika néven közismert kávéfaj, a Coffea arabica, a világ kávétermelésének hozzávetőlegesen kétharmadát teszi ki. A robusztaként ismert kávé, a Coffea canephora faj fajtái "robusztusabb" alacsonyabb, igénytelenebb növények. A robuszta terméséből készített kávék íze egyszerűbb, néha földes, fémes, koffeintartalma magasabb.

A kávécserjének sötétzöld, fényes és viszkózus, elliptikus alakú levelei vannak. A világ nagy részén a kávénövény jelentős oxigénforrássá vált. Minden hektár 86 lb (kb 40 kg) oxigént termel naponta, ami fele az esőerdők teljesítményének hasonló területen.

A levelek tövében fejlődő bimbókból fehér színű, jázmin illatú virágok nyílnak. A kávéfa jellemzője, hogy ágain egyszerre láthatók bimbók, virágok, éretlen és érett termések.

A kávé gyümölcs a kávécseresznye. Az éretlen gyümölcsök először zöld, majd sárgás színűek, a teljesen érett gyümölcs élénk vagy sötétpiros.

Egy arabika kávécserje egy év alatt átlagosan 5 kg gyümölcsöt terem, melyből 1 kg zöldkávé nyerhető.

Főmenü:

  • 4.1 A kávé környezete
  • 4.3 Kávé művelés
  • 4.4 Kávé szüretelés
  • 4.5 Kávé feldolgozás

  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2015-12-14 04:53 | w3CsnFFtDyz
    It’s the best, indeed! My American frineds liked the bacon and noodle part but the cottage cheese part scared them away. Maybe if I were to say it’s with ricotta it would sound better and they might try it! We love Canada I lived in Toronto for 5 years. All best, Adri
    2011-12-23 16:23 | OhqWTXYIWKUJGZ
    EXVOQq lxjichdnvbfc
    2011-12-22 11:09 | YFEzEALsXVQKGHdbf
    WhU5uv xorebxblfhgx
    2011-12-21 15:52 | qRMWEQZjyBASDdJGX
    It’s great to read something that’s both enjoyable and provides pragmatisdc sloutions.
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci