Baileys® - ha szereted a változatosságot 2005.10.19. | Receptek
Baileys®-es kávékülönlegességek Dőlj hátra kényelmesen kedvenc kávézódban, miközben barátnőiddel beszélgetsz, és élvezd a Baileyst®, a Baileys® Mokkát, Baileys® Capuccinot és Baileys® Shake-et! A Baileys® most új oldaláról mutatkozik meg.

A Baileys® a tradicionális ír whisky és a friss tejszín harmonikus keverékeként megkomponált különlegesség, amit nem kell senkinek sem bemutatni. Az alacsony alkoholtartalmú selymes ízű ital az esti szórakozás, a baráti találkozók, na és a lánypartik elengedhetetlen kiegészítője.

A Baileys® most új oldaláról mutatkozik meg, hiszen e varázslatos italnak számos formája van, amelyet nemcsak ünnepnapokon, romantikus randevúkon, hanem akár hétköznap, napközben, kedvenc kávézónkban ülve is fogyaszthatunk.

Baileys-történelem I.

A Baileys a huszadik századi technológia eredménye, amely lehetővé tette a tejszín és whisky elegyítését.

A Baileys sikertörténete 1974-ben kezdődött, amikor a legnagyobb szeszipari cég írországi képviselete nem tudott mit kezdeni bennragadt whisky-készleteivel.

Valakinek az a mentőötlete támadt, hogy megpróbálhatnák egy palackozott írkávé-jellegű ital gyártását.

A jót sohasem lehet megunni, ám ami igazán különleges, az folyamatosan valami újat kínál. Az 1974-ben megjelent, és azóta töretlen népszerűségű Baileys® 2004-ben megújult külsővel jelent meg a polcokon.

A világ legkeresettebb likőrmárkája (Impact Magazin – 2003. február) ma már nem csak vacsora utáni desszertital, hanem egy életérzés: gyöngédséget, nyitottságot, érzelemgazdagságot és kreativitást jelent. Napjainkban a Baileys® már nem hagyományos értelemben ünnepi ital, hanem a mindennapok részévé vált, és varázsol maga is ünnepivé.

A játékosság, a szabadság érzése a Baileys® kedvelők körében most kiteljesedhet. Kedvenc italunkat már nemcsak hagyományosan fogyaszthatjuk, hanem Baileys® Mokka, Baileys® Capuccino, Baileys® Shake formájában is.

A kávéban, shake-ben a krémlikőr egy új arcával és új érzésekkel ismerkedhetünk meg: lágyságot, frissességet, harmóniát hoz a hétköznapokba.

A jeges és kávés különlegességeket már napközben, egy-egy délelőtti beszélgetés, ebéd kiegészítőjeként is fogyaszthatjuk.
Nincs más dolgunk, mint beülni kedvenc kávéházunkba, és felkészülni, hogy áthasson a kellemes, kényeztető érzés. Így már érthető, hogy miért fogy percenként 2000 pohár Baileys® a világon!




A Baileys® a Kávéházak Versenye 2005 közönségszavazásának támogatója. A Kávéházak Versenyéről bővebb információt ezen az oldalon talál.


________________________________________________________________

Baileys-történelem II.

Az újdonságnak számító likőr azonnali sikernek bizonyult. A Baileys titka nem egyszerűen egy technikai csoda, mellyel lehetővé válik, hogy a palackban lévő kizárólag természetes alapanyagok: az ír whisky, a friss tejszín, a kakaó, kávé és vanília házasítása tartósnak bizonyuljon (a tejszín ne csapódjon ki, az összetevők ne váljanak szét) hanem a új, fantasztikus íz varázsa is.

A kiváló minőségű Baileys hosszan eltartható. A készítéshez felhasznált ír whisky legalább három esztendőt tölt amerikai bourbon tölgyfa hordókban, a tejszín a legfrissebb, különleges, a háztartásokban megszokott tejszínekhez képest kétszer magasabb zsírtartalmú tejtermék.

Ma már több mint félszázezer tehén Írországban csak azért legel, hogy biztosítsa a megfelelő mennyiségű tejet a nemzeti likőr elkészítéséhez - a tökéletességhez pedig hozzátartozik, hogy a frissen elkészült tejszínt két órán belül használják fel.

Baileys® receptek:


Baileys – Jéggel

Hozzávalók:

 • 6cl Baileys
 • jég

  Valóságos élvezet a klasszikus ízek kedvelőinek. A jég hűs jellege jóízűen kiemeli a Baileys tiszta, meleg lágyságát - könnyed frissességet eredményezve. Hirtelen új elemek tűnnek föl a jól ismert, régóta kedvenc ízvilágban.






  Baileys Mokka

  Hozzávalók:

 • 3cl Baileys
 • espresso
 • forró csoki
 • tej
 • kakaó

  Meleg, forró, tűz! És máris rálelt a könnyed és a szenvedélyes közti harmóniára. Hadd legyenek az érzelmek egy kicsit forróbbak, az élvezetek kicsit édesebbek, míg az espresso kesernyés íze elvonja a szükségtelen szentimentalizmust.





  Baileys Capuccino

  Hozzávalók:

 • 3cl Baileys
 • csokoládé
 • tej
 • tejszín
 • kakaó

  A könnyed, laza csevegés kellemes kísérője egy pohár Baileys capuccino, mely lágy, krémes és utánozhatatlan. Ne hagyja ki!






  Baileys – Shake

  Hozzávalók:

 • 6cl Baileys
 • 4 cl tej
 • jég

  Egyszerű, de nagyszerű ajánlat. A Baileys lágysága, melegsége a jéggel keveredve hűsítően simogat.


 • Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein
  Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
  Blog írások