Első Magyar Barista Bajnokság 2004.08.20. | Barista Bajnokságok
Idén, 2004-ben lesz először Magyarországon barista verseny. A Hungexpo területén, a Hoventa Kft.-vel együttműködésben, a Kavehazak.hu szakmai irányításával kerül megrendezésre az első Magyar Barista Bajnokság.MEGVAN A BAJNOK! >>>


A bajnokság versenyszabályzata a Barista Világbajnokság szabályzata alapján, a magyar rendezvény sajátosságainak figyelembe vételével készült.

A versenyfelhívást három személy hitelesítette aláírásával: Pethő István, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Etele Mária, a Hoventa Kft. igazgatója, és a Kávéházak.hu képviseletében Orbán Gergely.

A verseny menetét az érdeklődők a versenyszabályzat átolvasása után ismerhetik meg. A versenyzők teljesítményének értékelési módjáról a technikai bírálati lap, és az érzékszervi bírálati lap áttanulmányozásával tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A technikai bírálati lap a technikai bírók pontozását segíti. Ők a barista mozdulatait, eszközhasználatát figyelik.

Az érzékszervi bírálati lap az érzékszervi bírók eszköze a pontozáshoz. Ők kóstolják végig a barista által készített italokat.

A jelentkezés történhet levélben, vagy e-mail-en. A jelentkezés módjáról a versenyfelhívás és a nevezési lap tartalmaz minden további információt.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások