Fejlődésnek indul régiónk kávépiaca 2004.08.29. | Barista Iroda
Kelet-Európa a legnagyobb potenciális fejlődő piaca a kávénak, nagy arányban nőhet a fogyasztás az elkövetkezendő években Csehországban, Magyarországon és Lengyelországban is - nyilatkozta az Európai Kávészövetség főtitkára. Hozzátette: a fogyasztás hirtelen fellendüléséhez az kell, hogy a lakosság semmilyen tekintetben ne érezze a kávét luxuscikknek.

Az EU-hoz újonnan csatlakozó országok éves kávéfogyasztását a szakember 5-6 millió zsákra (egy zsák körülbelül 60 kilogramm) becsüli. A kávéfogyasztás alakulása az új kelet-európai uniós csatlakozóknál elsősorban a gazdasági növekedés sebességétől függ - vélekedett a főtitkár. A világfogyasztás évi 111 millió zsák, az európai kávépiacon a német a legnagyobb évi 10-11 millió zsákkal. Nyugat-Európában a kávéfogyasztás az elmúlt három évben évi egy százalékkal nőtt. A korábbi pangást, visszaesést az új kávéitalok, elsősorban a kész cappuccino-k megjelenése és elterjedése változtatta növekedésre. (MTI)


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások