Forgács Melinda kávés süti receptjei 2004.10.12. | Receptek
Forgács Melinda, a budapesti Ice Frigid kávébár üzletvezetője honlapunkon osztja meg először az évek során a világból összegyűjtött kávés süti receptjeit. Egy rövid jelmagyarázat és bemutatkozás után a répás muffin segítségével csalogatja be az esendőbbeket titkos boszorkánykonyhájába.

Kedves kávérajongó konyhatündérek!

Első találkozásunk alkalmával ráhangolódásként néhány általános információt osztanék meg veletek, ami a könnyebb megértést szolgálja, valamint a közös nyelv kialakítását, ami nem elhanyagolható abban az esetben, ha alkalmazni szeretnétek az itt közzétett kincseket mindennapjaitok kiteljesítéséhez.

Az itt fellelhető desszerteket négy kategóriába osztjuk majd, kávészemekkel jelölve elkészítésük bonyolultságát, a technikai szükségleteket, a rutint és az időt, ami az elkészítéshez szükséges.

Egy kávészem jelöli a pikk-pakk édességeket, amik rendkívül egyszerűen néhány perc alatt elkészíthetőek bármelyikünk által.

Két kávészemet azok a receptek kapnak, amik a lazán összeállítható kategóriát képviselik. Még ezt is bátran ajánljuk mindenkinek, aki átlagosan otthon érzi magát a konyhában.

Három kávészemet érdemelnek azok a desszertek, amelyek azt a bánásmódot és hozzáállást kívánják, mintha a Nagymama konyhájából maradt volna ránk a recept. Tapasztalatot, odafigyelést és pontosságot igényelnek az elkészítőtől, és persze időigényesebbek is.

Végül négy kávészemet kapnak az álomsütemények, amelyek álom szépek, álom finomak és jó néhányan csak álmodoznak arról, hogy elkészítsék, pedig garantálom, hogy elkészítéséhez nem kell cukrász egyetem, csak némi gyakorlás és önbizalom, pontosság és elegendő idő.

Mivel sok recept származik a tengerentúlról, ezért sokszor fogom használni a "CUP" mértékegységet (1 cup = 243 ml ~egy bögre). Mindenkinek ajánlom, hogy szerezzen be egy ilyen mérőedényt, akinek még nem tartozik a konyhai alapfelszerelésébe, mert bár Lajos Mari és Horváth Ilonka sose hivatkozik erre, Én fogok, és egyre terjed nálunk is azoknak a recepteknek a száma, amik nélkülözhetetlenné teszik ezt az eszközt. (Szabadnapjain kitűnően alkalmas vízmérésre Smack leves készítéskor, de hóvirág vagy gyöngyvirág szezonban is igen praktikus és dekoratív másodfunkciót tölthet be.)

Egy körültekintő mérlegelés után úgy határoztam, hogy a RÉPÁS MUFFIN receptjével sokkolom pillanatnyilag szerény rajongótáborát az oldalnak. Tovább a répás muffin receptjéhez>>


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások