Grappuccino 2005.02.11. | Receptek
Íme, egy újabb recept, hogy kényeztesse magát. Nem titkoljuk, hogy a kávé nem csak espressóként finom. Olyanok vagyunk, mint Gombóc Artúr, csak kávéban. Szeretjük tejjel, vagy tej nélkül, tejhabbal, tejszínhabbal. Szeretjük a feketekávét, a krémes kávét, a hosszú-, a dupla, a tripla kávét. És persze szeretünk mindenféle alkoholos kávékülönlegességet is.

Ehhez a különlegességhez leginkább az eszpresszógéppel készített igazi olasz krémes, rövid espressót ajánljuk, melynek aromagazdagsága és sűrűsége rendkívül jól érvényesülhet ebben az italban és jól illeszkedik az olasz törkölypálinkához, a grappához. Amennyiben nincs otthoni eszpresszógépünk, használhatunk más elektromos kávéfőzőt, kotyogót is.

Jellemzők

Ajánlott alapkávé: espresso vagy kotyogós
Típus: Alkoholos
Tej összetevő: gőzzel habosított tej
Hőmérséklet: meleg

Elkészítjük a kávét. 20 milliliternyit kis méretű fém kiöntőben összekeverjük a cukorral úgy hogy az teljesen feloldódjon. Ezután hozzákeverjük a grappát is. Valójában ezzel elkészítettük házi kávélikőrünket. A likőrt 1 dl űrtartalmú pohár aljába töltjük.

Összetevők

40 ml kávé
1cl grappa
15 g cukor
4 cl tej

Tejet habosítunk. A habosítást az elektromos kávéfőzőnk gőzölő csövével végezzük. Ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk túlságosan meg a tejet, mert így részben elvesznek az értékes tápanyagok, ráadásul a forró ital nehezen fogyasztható. A habosított tejet bárkanál segítségével a likőrre rétegezzük. Óvatosan öntsünk, ügyelve arra, hogy a rétegek ne keveredjenek össze.

Rövid várakozás (1 perc) után a maradék kávét a csőrős fém kiöntő segítségével, vékony sugárban, óvatosan kiöntjük a habosított vaníliás tej felületének közepébe. Ha ügyesek vagyunk, a kávé vékony réteget képezve választja majd el a tej habosabb és lágyabb részeit.

Ha nem hibáztunk, négy rétegű kávéitalt látunk magunk előtt. Így jól néz ki, de azért fogyasztás előtt alaposan keverjük össze.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások