Hajrá Abbázia! 2005.12.05. | Régi pesti kávéházak
Saly Noémi irodalomtörténész vállalkozott arra, hogy eloszlassa a bennünk élő mítoszokat a régmúlt kávéházaival kapcsolatban. Csakis az igazat, a színtiszta igazat mondja. Na persze, az is elég meredek. A Századelő kávéházainak nagy versenyére hívjuk meg önöket. Hajrá Abbázia! Gyerünk Japán!

A régmúlt nagy kávéházainak főszereplésével bemutatjuk:
Kávéházak Versenye 1905
Saly Noémi, irodalomtörténész, előrántja a múlt kávéházait és fiktív versenyre invitálja őket.
Versengő kávéházak: Abbázia, New York, Centrál, Japán, Három holló, Lánchíd és még sokan mások.

(Hajrá Abbázia!)

Tudja meg, honnan jön, milyen volt, mit tudott az a nagy pesti kávéházasdi a múlt századokban. Miért hagyott ekkora nyomot bennünk és miért nézünk rá párás szemekkel, mélabúsan, oly csodálattal. Ismerje meg szereplőit, paramétereit, lehetetlen szituációit és lássa be: volt, amit másképp képzelt el, és volt, amit sose gondolt volna.

Ezen a héten Saly Noémit két helyen is élőben hallgathatja! Az Osiris Kiadónál 2005. december 5-én jelenik meg legújabb könyve, a Törzskávéházamból zenés kávéházba címmel. A könyvet Zeke Gyula, a Kávézók Kalauza könyv szerzője, neves kávéházkutató mutatja be. Moderátor Bán Magda lesz. Hajrá Abbázia!

Időpont: december 5. (hétfő) 17h
Helyszín: Alexandra Könyvesház (1055 Budapest, Nyugati tér 7.)

2005. december 8-án, 19 órakor a Tranzit Art Caféban tartjuk az idei Kávéházak Versenye eseménysorozatának utolsó kávéházi estjét. Most közelebb húzódhatunk Saly Noémihez, csünghetünk ajkán, mikor is kibeszéli azokat az időket, amiket nála jobban senki nem ismer, de amiket mi mind ismerni akarunk. Hajrá Abbázia!


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások