Jó pálinka itassa magát 2007 2007.05.14. | Zacc
A magyar mainstream gasztronómia eltolása a minőség irányába komoly vállalás. Ilyen volt az idén újra megrendezett Budapesti Pálinka Fesztivál 2007. május 10. és 13. között. A szombat esti teltház azt mutatja, hogy óriási a minőségi pálinka iránti érdeklődés. A városháza előtti téren egy macskakő sem maradt szabadon.

A Váradi Roma Café muzsikált, miközben talán háromezren kóstolták a jobbnál jobb párlatokat. Eközben a bejáratnál folyamatosan kígyózó sor állt.

Pedig idén nem találkoztunk mézes pálinkákkal. Az idei szabály ennyivel szigorodott. Az ágyas pálinkák engedélyt kaptak, ugyan, de a hangsúlyt a tiszta gyümölcs- és törkölypálinkák bemutatására helyezték a kiállítók.

Sztereotíp szemüveggel nézve a gasztronómiai kiállításokat, elmondható, hogy a borfesztiválokon a táncházas vonal, a pálinkafesztiválon club-os diszkós vonal színesíti a fő látogatói kört, amely mindkettőn azonos.

Sokan voltak. Mission Accomplished. Hatékony marketing eszközt faragtak a pálinkásoknak és a minőségi termékeket viszonteladó kereskedőknek, vendéglátóknak.

A rendezvényről itt olvashat bővebben.

De méltatásul álljon itt a magyar pálinkások neve pártatlanul, az abc szerinti rendben.

Agárdi Pálinkafőzde
Bakonyi íz és Párlat
Békési Pálinkárium
Bestillo Kft.
Bolyhos és Fia Pálinkafőzde
Brill Pálinkaház
Corvinus Pálinkaház
Csalló Pálinkafőzde
Gusto Pálinkák
Győri Pálinkárium
Hilltop Törköly Pálinkák
Márton és Lányai
Panyolai Szilvórium
Pécselyvölgyi Pálinkafőzde
Prekop Pálinkafőzde
Rézangyal Pálinkaház
Rézkatlan Pálinkafőzde
Savanya Pálinkaház
Szalontai Pálinkafőzde
Szicsek Pálinkafőzde
Téti Pálinkafőzde
Zimek Különleges Magyar Pálinkák
Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra
Zsindelyes Pálinkafőzde


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások