Kávés szuflé 2005.02.18. | Receptek
A szuflé francia eredetű kifejezés, a konyhai nyelvezetben a felfújtakra használják. Tipp: ha sütiket is készít a kávéitalok mellé, teljesen elvarázsolhatja vendégeit. Mi azon vagyunk, hogy ön lehetőleg kávés süteményeket süssön. Érveink a következők: a kávé finom. Aztán: a kávé jó. És végül: a kávé ízletes.

Készítésének kritikus pontja a sütőben való gőzölés.

A sütőt 200°C-ra felfűtjük. A tejet egy lábasba töltjük és felmelegítjük. Az étcsokoládét durvára összetörjük és a tejben felolvasztjuk. Egy másik edényben vajat olvasztunk. Ehhez hozzákeverjük a lisztet és a csokoládés tejjel felöntjük.

A kávélikőrt és az instant kávéport hozzáadjuk. A masszát kevergetés közben egyszer felforraljuk. Levesszük a tűzről és rögtön hozzákeverünk egy tojásfehérjét. Ezután a masszát hagyjuk kihűlni.

A tojássárgáját fokozatosan a kihűlt masszához adjuk. A maradék tojásfehérjét habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük. A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba, hogy a kész szuflé is elférjen a formában.

Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit, 20 percig sütjük. Közben a sütő ajtaját ne nyitogassuk. Azonnal szervírozzuk, akár saját sütőformájában.
Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások