Kísérők 2008.07.24. | Barista iskola
Kísérők – így hívjuk a kávé és egyéb forró italok mellé szervírozott, általában a forró ital árába belekalkulált kiegészítőket.

Ebbe a csoportba tartozhat, a teljesség igénye nélkül: a kísérővíz, a különféle cukrok és mézek, a tej, a tejszín, a tejszínhab, a kávékrémesítő porok, a sütemények és biscottik (olasz, általában kétszersült jellegű kávé- és teasütemény), fűszerek.

Ezek a kiegészítők legtöbbször a csészealjon érkeznek a vendéghez illetve a kávé felszolgálásakor kerülnek az asztalra. Ideális esetben un. kávéházi tálcán érkezik az egész rendelés, amin a forró ital és összes kiegészítője, sőt akár a hozzá rendelt üdítő, pék- vagy cukrászsütemény is helyet foglal. A kávéházi tálca praktikuma, hogy a felszolgáló az összes kis eszközt, poharat, csészét, tartót és szórót egy mozdulattal tudja vendége elé helyezni, majd a fogyasztás után elvinni. A vendég ugyanakkor sokkal kompaktabb, egységes élményként éli meg ezáltal a kávézást vagy teázást.

  • Jelen cikkünket a Café & Bar 1. évfolyamának 1. számában találja.


  • Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
    megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
    ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
    Café Budapest
    Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
    Koffein
    Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
    Blog írások