Kordon blue 2007.02.05. | Zacc
Bátor cselekedet eltolni a kordont, bizony! Most azt várom, hogy a képviselők újra kimennek, és újra nekilátnak. A rendőrök túlkapnak, viperák lecsapnak, honatyák a felszámolás alatt lévő korházakban végzik.

Ez bátor cselekedet volna. Mert egyszer leszerelni a kordont, az nem forradalom, ugye. Az csak fricska.

Ja? Nem akarunk forradalmat? Sajnos ezt is el tudom képzelni. Ugyanis a Fideszt is okos emberek vezetik, akik - attól tartok - féltik a bőrüket, nem forradalmár típusok, és azt a felelősséget végkép leráznák magukról, hogy egy egész ország porig égjen.

Pedig a kordont egyszer leszerelni: az nem bátorság, hanem csak fricska, olyan, mintha beletúrnánk Magyarország hajába, hogy egy kicsit osszekócoljuk. Közben minden marad a régi: koszos, büdös és lerongyolódott.

Viszont itt már túl régóta (nem október óta) húzzák ezt a "kicsit ide-kicsit oda" játékot a politikusok. Most már egészpályás letámadás kell! Égjen az ország, lázadjona a nép, látván, ahogy vérben uszik a fél parlament, sok-sok mentelmijogos képviselő - és a világ is háborodjon fel.

Vagy talán mégse. Én reménykedem, hogy Magyarországnak nem ezen az úton kell végigmennie. És remélem, hogy Orbán Viktor sem így képzeli el.

Annyi bizonyos, hogy csak ergyszer meri leszedni a kordont. Fricskáz. Pedig ha ő nem forradalmár, akkor egyszer leszedni a kordont egyenlő a nullával: csak épp annyi indulatot korbácsol fel, amennyivel néhány ezer rendőr és locsolókocsi és könnygáz simán elbánik.

Ha pedig nagyobb hullámot nem akar kavarni, akkor hagyja ezt a kordonosdit lógva, és üljön már le végre tárgyalni a Gyurcsány Ferenccel. Vitázzon, fogja meg a Fletót, keresse a valódi hibákat, mutasson rájuk, és álljon elő valamilyen épkézláb ötlettel.

Így sok kordont lebontana.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások