Kóstoltunk és teszteltünk 2006.06.08. | Barista Iroda
Egy hétig teszteltük a Rossi Caffé-t. Irodánkba költözött a Pinocchio névre keresztelt szép, formatervezett eszpresszó-kávégép. Ez a találkozás igen jóra sikeredett. A Pinocchio minden tekintetben megállta a helyét: valódi olasz. Olvassa el igazi irodai jómunkás emberek véleményére épülő értékelésünket.

A Pinocchio nem csak küllemében, de a működését tekintve is teljesen olasznak bizonyult. A valóban tetszetős dizájn mellett a gépen elhelyezett gombok is az olasz gondolkodásmódot tükrözik. Ebben számunkra van valami rejtélyes logika, amire nem számítunk, de végül mégis belátjuk: az eszpresszó-gépen így a legjobb.

A gép használatában nem az egyszerűséget, hanem inkább az eredetiséget emelnénk ki. Az előre nyúló kar – amiről egyébként nevét is kapta – nagyon jól sikerült konstrukció. Minden kávé készítésekor szembesülünk azzal, hogy feltalálásuk óta az eszpresszó-gépeket nem csak funkciójuk szempontjából, de alkotásként is számon tartják.

Kis mérete ellenére a gépben két kazán van. Ezeket külön ki és be lehet kapcsolni. Az egyik azért felelős, hogy az espresso minősége folyamatos legyen (hőmérséklet), a másik pedig egyidejűleg vagy külön gőzt termel a tejhabosításhoz. A tetején lévő csészemelegítőnek nagyon örültünk. Az az igazi, ha a csésze 44 C fokos az espresso készítésekor. Muszáj ilyen részletekre odafigyelni? Hát.. igen.

Apró kényelmetlenség, hogy a vízszint megtekintése a gép oldalán lehetséges: figyelni kell, hogy ne pakoljunk arra az oldalra semmit sem a Pinocchio mellé. Egy ilyen gép esetében fontos, hogy a vizet folyamatosan pótoljuk.

A kávé

A Rossi Caffé egy drága kávé. Mint tudjuk, a legtöbb olasz kávékeverék tartalmaz 10, 20, esetleg 30%-ban robuszta kávéfajtát is (ez az olcsóbb és könnyebben termeszthető fajta). A Rossi Caffé azonban 100% arabika. Egyre többen készítenek valódi olasz espresso kávékeveréket arabikából.

Tesztelőink az irodában – szintén POD (kávé filteres, kávépatronos) rendszerben – korábban egy robusztás keveréket ittak. Ezt szokták meg. Ehhez képest a 100% arabika nem tűnt olyan testesnek, tartalmasnak.

Ugyanakkor aromái, tiszta kávéillata mindenképpen emellett a keverék mellett szólnak. Ez ugyanis kimondottan arabika jellemző. Akik nem a testességre, vagy a sűrűségre utaznak, hanem az aromákra, illatokra és a finoman megjelenő, apró ízekre, azoknak a Rossi Caffé nagyon jó választásnak tűnik. Könnyed espresso, az arabikákhoz méltóan.


A gép ára 115000 Ft. A géppel kapcsolatban a 06-1-303-8381-es telefonszámon lehet érdeklődni.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások