KULTEA PROGRAMOK 2007.04.26. | Zacc

Borbély-Bágyi-Sebastiani (IT)


2007. 05. 03. 20h
A trió valamennyi tagja magasan képzett, jelentős előadói gyakorlattal rendelkező muzsikus, akik a jazzt és az improvizativ kortárs zenét anyanyelvi szinten művelik. Műsorukban saját szerzeményeiket hallhatjuk szabad rögtönzésekkel összhangban, zenei gondolatok határokon átívelő párbeszédét, az improvizáció egybekovácsoló erejével.
Belépő: 800 Ft
www.marcellosebastiani.com

Next Generation: Whiteful Jazz Quartet


2007. 05. 10. 20h

Íme a bizonyíték arra, hogy a magyar jazz új generációja mennyi tehetséggel bír. A budapesti Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakának hallgatóiból összeálló zenekar dalaiban a Közép-Kelet Európa népzenéje keveredik a kortárs zenével és a modern jazzel. A közérthető, dallamos, egyéni karakterű produkció főleg Csikós Attila gitárjátékára épül. Csikós-Tardy Zsófia énekhangja a negyedik hangszer a zenekarban.
Belépő: 800 Ft

Balázs Elemér Group


2007. 05. 11. 20h

Balázs Elemér, Magyarország egyik legelismertebb jazzdobosa 2000-ben alakította meg a zenekart, amely az ország egyik legkedveltebb zenekarává nőtte ki magát. A Group egyéni hangzásvilágot alakított ki, melyben a női és férfi énekhang fontos szerepet kap és érdekes konrasztot alkot. Zenei stílusukra jellemzőek a dallamos témák, melyekhez gyakran használnak páratlan ritmikájú kíséretet. Szívesen kalandoznak az etno zenei stílus világában és merítenek inspirációt más zenei kultúrákból.
Belépő: 1200 Ft
www.balazselemergroup.hu


Verdi: Nabucco – Operafilm felnőtteknek


2007. 05. 13. 15h

New York Metropolitan opera előadása, vezényel James Levin. Szereplők: Juan Pons, Samuel Ramey, Maria Ghulegina. Műsorvezető: László Zsuzsa. A Parsifal Alapítvány és a Lohengrin Társaság rendezvénye.
Belépő: felnőtt: 800Ft, gyerek: 400 Ft


Vilma néni Budapestje - Szerdai szalon

(filmvetítés és beszélgetés)
2007. 05. 16. 19h

Egy boldog kislány a 2. világháború előtt, akinek az édesanyja kávés, az édesapja pedig rangos cigánymuzsikus – aztán megéli a háborút, egy nagy szerelmet egy világhírű zongoraművésszel, az ötvenes-hatvanas évek pesti éjszakáit, s az élet alkonyát egy erzsébetvárosi bérház földszinti, udvari lakásában. Mindig újrakezdeni, mindent túlélni, fogyhatatlan derűvel, erővel és bölcsességgel, mint maga a város – erre tanít Vilma néni nehéz és gazdag életének példája. Történeteit a régi Pest életéről, utcáiról, kávéházairól megőrződött archív filmrészletek keretezik.
55 perces dokumentumfilm. Készítette Dér András, Saly Noémi és Zeke Gyula. A Forum Film Alapítvány produkciója.
A belépés ingyenes.

Juhász Gábor trió


2007. 05. 17. 20h

A már-már elválaszthatatlannak tűnő Borlai-Papesch páros robbanékony, dinamikus, mégis okos játéka tökéletes alapot és ellenpontot nyújt a Juhász Gábor melankolikus kompozíciói és játéka számára. A határozott kontúrú, cikázó metrumú, izgalmas témákkal és harmóniákkal tarkított kompozíciók mindhárom tag számára kellő lehetőséget adnak a fickándozásra.
Belépő: 800 Ft


Next Generation: Koala Fusion, vendég: Kósa Juli


2007. 05. 18. 20h

A 2006 februárjában alakult zenekar az Erkel Ferenc Jazz Zeneművészeti Konzervatórium és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból alakult. A zenekar öt hónapos fennállásakor a Balatonfüredi Országos Jazz Versenyen első díjat nyert.
Zenéjük a jazz, a népzene, nem ritkán a free, latin ritmusok fúziója. Koncertjeiket megfűszerezi a varázslatos hangú Kása Juli, aki korábban - többek között - az Anima Sound System énekesnője volt.
Belépő: 800 Ft
www.koalafusion.com

Susana Raya (SP) és Cornelio Tutu Band


2007. 05. 23. 20h

Susana Raya első zenei lépéseit, a klasszikus gitáriskola elsőrangú mestereitől - Leo Brouwer, Robert Ramsley, Afonso Pais – sajátította el, majd fokozatosan lépett tovább az improvizációs megformálású előadásmód felé. A nemzetközi jazz-életbe a Qu Jazz nevű formáció révén került ahol a gitár mellett, megmutathatta zeneszerzői és páratlan szépségű improvizációs énektudását is.
Nem sokáig késtek a nemzetközi díjak sem. Különösen a 2006-os esztendő bővelkedett sikerekben, amikor is első díjat nyert a fiatal énekesek kategóriájában az észtországi Tallinban, második lett a hasonló kiírású finn mustrán, majd az olaszországi "International Massimo Urbani Award" döntőseként ünnepelték Európa-szerte. Ezek után mindenki megelégedésére meghívást kapott a Pori Jazz Fesztiválra.
Belépő: 1000 Ft
www.susanarayajazz.com

Palya Bea duó


2007. 05. 25. 20h

A gyönyörű, természetes hangú énekesnő a fiatal népzenész generáció színes fantáziával megáldott alkotója, tapasztalatait itthon és külföldön egyaránt gyarapítja. Ezúttal színpadunkon Szokolay Dongó Balázzsal lép fel, aki népzenét, valamint népzenei ihletésű improviztív zenét játszik dudán, furulyán és szaxofonon.
Belépő: 1000 Ft
www.palyabea.hu

Marta Topferova, "Flor Nocturna"

(CZ-ARG-UK)
2007. 05. 26. 20h

"Ne tévesszen meg a név. A fátyolos hangú Topferova első osztályú énekes, aki meleg, érzéki bepillantást enged Dél Amerika tradicionális népzenéjébe." Village Voice.
Nyolc éves korában, szülei chilei barátainak révén ismerkedett meg a latin amerikai zenével, ami később, tizenöt éves korában, saját stílusának felfedezése és szóló karrierje kialakításában meghatározó erejűnek bizonyult.
A Bard College elvégezése után, Spanyolországba, Moron de la Fronterába költözött, ahol énektudása fejlesztése mellett, gitározni, és legkedveltebb hangszerén, a négy húros cuatron tanult meg játszani.
1996-ban New Yorkban telepedett le, ahol hamar a város legismertebb klubjaiban lépett fel saját zenekarával, illetve többek között olyan együttesek oldalán, mint Lucia Pulido, Fiesta De Tambores, Los Acustilocos, Flamenco Latino. Sorra hódította meg Észak-és Dél-Amerika, illetve Európa legnevesebb fesztiváljainak és koncerttermeinek közönségét is.
Belépő: 1800 Ft
www.martatopferova.com


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások