Nem Szingli 2005.12.15. | Kávéházak versenye
Kávéházak Versenye 2005 >>benevezett kávézó>> Kezdetben Szingli volt a neve, majd a félreértések elkerülésére a tulajdonosok megfordították a jelentést. Így lett a nemrég nyílt győri kiskávézó neve Nem Szingli. Győrben, a Széchenyi térről nyíló utcácskák többsége rejteget valami meglepetést a beülni vágyók számára.

A belváros legújabb attrakciója pedig egy egészen egyedi és merész térkialakítású kávézó, melyet fiatal tulajdonosa saját kezűleg alakított ki. A dizájn részeként a kicsi teret erős színekkel hangsúlyozta: láttukra egy szolidabb lélek talán még vissza is hőkölne.

A színek teljes spektrumából sikerült azokat kiemelni, melyek természetes úton nagy ritkán fordulnak elő. Mégis van feloldás, ez pedig a fekete bőrfotelek nyugalma. A színek tolakodását egy legyintéssel elütik, állandóságot, békét és melegséget bocsátanak a térbe. A vibráció alábbhagy, a minket körül vevő közeg lecsendesedik. Az egyszeri szolid lélek is nyugalomra talál.

Engem is meglep, hogy milyen nyugodtan kávézom a Nem Szingli zöldjében, rózsaszínjében, ahol a falat különböző színű körök díszítik és világító szitakötőket is találni. A helyet sokan megkedvelték. Ebben persze nem csak a fotelek és a merész színek, hanem a sokféle forrócsoki, a huszonkétféle kávé és az internetezési lehetőség is szerepet játszik.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások