Oké, találkozzunk, de HOL??? 2004.11.22. | Szeretem Budapestet
A déli népségek kávéházai, éttermei és pezsgő éjszakai élete roppantmód idegesítők innen, Északról nézve. Mert miért van az, hogy egy nóném kisváros, Olaszország hátsó zugában olyan ritmust diktál, hogy utána drága fővárosunk híres mulatónegyedei nyugalmazott katonatisztek szivartermi hangulatára emlékeztetnek?

Aki volt már olasz, portugál, francia esetleg izraeliek társaságában mulatni, vagy élt Észak-Afrika valamelyik városában, az tudja miről beszélek.

Szomorúan jegyzem meg, erről mi is tehetünk. Itt élünk egy leppukkant, gyönyörű városban és mélyen a lelkünkben berendezkedtünk a vegetációra. Elkönyveltük, hogy Pest a szürkeség, a szenny, a kutyaszar és az ingerült emberek városa. Azt is tudjuk, hogy ettől csak frusztráltabb lesz az ember a hetes buszon. De nem látjuk a kiutat, hol lehetne megvívni egy nyertes csatát Budapest lehangoló roppant tömegével szemben?

Közben annyi minden a miénk, amiről nem is tudunk.

Vannak pontok egy városban, a túlélés szigetei, ahol értelmet kap a városi lét. Ezeket nem kell megteremteni, mert ezek már léteznek. Mások dolgoztak rajta, mi pedig megörököltük.

A kávéházak a pesti ember öröksége.

Ez volt, és ez ennek a városnak a legkiforrottabb és legerősebb védelmi vonala, ahol az ember nem csak kibekkelheti a tipródó órákat, napokat, hanem változtahat a dolgok menetén.

Mikor én Pesten kávéházban ülök, tiltakozom. Fittyet hányok a nyüglődésnek és megajándékozom magam. Eldöntöm, hogy abban a néhány órában nem engedem, hogy valamely valóságsó vagy előre megrágott bárgyúság maradandó károsodást okozzon nekem. Jobb ötletem van. Dumálni fogok. Akármiről és akárkivel, akit bírok, csípek, szeretek. Előny, hogy bele tudok nézni a szemébe és belül ízlelhetem meg a másik ember hangulatát. Szépen kibeszéljük a világot, meg ami számunkra fontos, és így jutunk előbbre. Akár egész odáig, hogy nem izgat már minket, ha a hetesen hazafelé a lábunkra lépnek.

Ezt a létformát meg kell teremteni. Ez az emberekben igényként él, úgyhogy csak utat kell engedni neki. Már csak az a kérdés, hogy az aznapi hangulatodhoz, bizonyos koordinátákon belül, melyik kávéház illik.

Menj a Kávéházak.hu kávéház keresőjébe, és válaszd ki. Szépen, logikusan gondold át és találd meg a te kávéházadat. Aztán vedd birtokba. Ez a város olyan, hogy a kávéház a tiéd benne. Így van kitalálva Pest és a pesti ember is.


Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
Café Budapest
Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
Koffein
Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
Blog írások