Ököruszály- és husileves 2007.11.08. | Café Budapest
"A Hegyvidék legújabb étterme" - ahogy a kissé megsárgult szórólapon olvasható - nagyjából egy éve nyílt. A Caffe La Terra az Apor Vilmos tér egy íves épületének aljában található, az útkereszteződésre néző csinos kis terasszal.

A hely a késői, 11 órai nyitást leszámítva nemcsak üzleti ebédekhez és családi vacsorákhoz jó, de ücsörgésre, elmélázásra, baráti sutyorgásra is alkalmas. Legfőbb erénye ugyanis, hogy nyugodt. Nappal a nagy ablakoknak, este a hangulatos belső világításnak köszönhetően kellemesek a fények, a kialakítás egyszerű, elegáns. Az asztalok, székek rendben állnak. A hamutál kicsi (kávéházi), és sűrűn cserélik, az elszívás megfelelő, a személyzet pedig nagyrészt udvarias és figyelmes. Még a zenére sem lehet panaszunk, hamar biztonságban érezzük magunkat.

Először legfeljebb az étlapot látva jövünk zavarba, olyanok láttán, hogy "konyhafőnök trilógiája hízott libamájból csípős mango chutney-val" vagy "borókás ököruszályleves szarvasgombás raviolival". A gasztronómiai kalandtúra alól legfeljebb a francia hagymaleves vagy a gyerekmenü jelenthet kibúvót ("husileves sok-sok sárgarépával, csigatésztával"), ám ha másért nem, csak hogy a minden bizonnyal szintén korrekt konyhafőnököt se sértsük meg, érdemes rendelni egy válogatott La Terra előételtálat.

Ha viszont csak kávézni térünk be, még ennyi bonyodalommal sem kell számolnunk. Az eszpresszó az, aminek lennie kell: árában van, krémje, íze megfelelő. Édesszájúaknak ajánlott a hely specialitása, a mentalevéllel tálalt csokoládés galuska, jó sok porcukorral.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 7. évfolyamának 44. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.


 • Már több, mint egy hónapja nyitott a Bloom Coffee, mely nem feltétlen a könnyű
  megtalálhatóságáról, méginkább a finom süteményeiről, ízléses interiőrjéről és kávéitalairól
  ragadhatja meg a kávészeretők figyelmét.
  Café Budapest
  Habár sokáig csak vendégkávé volt itthon a Per Nordby, addig a By Beansben nyitása óta már állandó az őrlőben. A kávépörkölő tulajdonosa nem először járt Magyarországon, azonban most nem üres kézzel érkezett.
  Koffein
  Hatalmas terek, izgalmas ételek, fagyasztott különlegességek. Ezek mind azok a kifejezések, amelyek a Flow Specialty Coffee Bar & Bistro kapcsán eszünkbe juthatnak.
  Blog írások