Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Café Budapest // Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Kávézóláncok II.
2009. Május 12., Kedd
A történet
A magyar tulajdonú és fejlesztésű kávézólánc nem csak nevében kötődik a népszerű tévés újságíró nevéhez. Frei Tamás igazi kávémániákus. A világot járva – és ez az ő esetében szó szerint az egész világ bejárását jelenti – eljutott a legszebb és legértékesebb kávéültetvényekre, megismerkedett a különböző népek kávézási szokásaival. Évtizedes élmény- és információgyűjtés után határozott úgy, hogy megpróbálja az általa megtapasztalt kávékultúrákat és megkóstolt kávéitalokat elhozni hazánkba.

2007 április -megnyílik az első üzlet Salgótarján főterén
2007 november –a Libri könyváruház-lánccal kötött együttműködés keretében – egymás után nyílnak a nyugaton már megszokott, nálunk még újdonságként ható könyves-kávézók: Árkád, Mammut, Debreceni Fórum (már 2008-ban)
2008 –Kassán és Szentendrén újabb Café Frei nyílik
2009 –A következő üzletek a tervek szerint Győrben és Egerben nyitnak

Koncepció
A kávézólánc koncepciójának létrehozásakor elsőrendű szempont volt a hitelesség. Nem az angolszász láncoknál megszokott kávéitalok és méretezés, de nem is csak a klasszikus olasz kávéiskola italai alkotják a választékot. A cél a kávévilág sokszínűségének autentikus bemutatása. Ez határozta meg a keverékek kialakítását és pörkölését, a kávéválaszték elemeit és struktúráját, a kávékészítés módszereit és az üzletek kialakítását, berendezését is.

Lelkiismeretes kereskedelem
A Café Frei koncepció része a lelkiismeretes kereskedelem filozófiája is:
"Olcsóbbak akarunk lenni, ezért nem fizettetjük ki vendégeinkkel a viszonteladók profitját. Közvetlenül a termelőktől vásároljuk az alapanyagaink nagy részét, Magyarországon éppúgy, mint külföldön. Mivel személyesen találkozunk velük, mi tisztességesen megfizetjük őket, a szentendrei méztermelőt éppúgy, mint az afrikai kávéfarmert!"

Keverékek és pörkölés
A Café Frei keverékeit évtizedes tapasztalattal bíró holland kávémester készíti, aki a pörkölést is felügyeli. A pörkölés kis tételekben, fajtánként történik a cég saját pörkölő üzemében, csak ezután állítják össze az egyes keverékeket. A koncepciónak megfelelően öt különböző, 100% arabica kávéból választhatnak a vendégek:
 • A Közép-Amerikai keverékben meghatározó a guatemalai kávé, ami magas fehérjetartalma miatt segíti a krémképződést. A fajtákat természetesen olajosra pörkölik, 200°C körül 22-23 percig. Ez a keverék adja az espresso italok, a cappuccino és az olasz tejesek alapját.
 • Az Afrikai keveréket főleg kenyai és etióp fajták alkotják, pörkölése világosabb, 198°C-on kb 20 percig van a pörkölőben. A legtöbb "nemzetközi" tejes kávéba ez a keverék kerül.
 • Az Arábia keverékben különleges jemeni és szudáni kávék határozzák meg az ízvilágot. Természetesen az arab, örmény és beduin kávék nem készülhetnének másból.
 • A Hónap ültetvénykávéja a kísérletező vendégek számára nyújt örömöt. Hónapról hónapra más ültetvény kerül reflektorfénybe. Igazi különlegességeket kóstolhatnak, mint az etióp Yrgacheffe, a guatemalai Maragogype vagy a keverékeket alkotó fajtakávék.
 • A Koffeinmentes kávé Kolumbiából érkezik, egy eleve alacsony koffeintartalmú fajtát használnak a célra. A kávé citrusosságát hosszan tartó, forró pörköléssel ellensúlyozzák.

  A kávékészítés technológiája
  Minden egyes kávé külön őrlőbe kerül. A nagyobb mennyiségben fogyó két alapkeverék (Közép-Amerika, Afrika) nagyobb méretű, adagolórekeszes őrlőkbe kerül. A másik három különleges keverék kisebb méretű folyamatos őrlőkbe. Így minden esetben biztosítva van a friss őrlés és ugyanakkor gyors kiszolgálás.
  A kávégép az Elektra cég Belle Epoque sorozatának két csaptelepes Verticale P1modellje. Az arany és réz színű eszpresszógép nevében és kinézetében az 1900-as évek elejének masinái előtt tiszteleg. A "Belle Epoque" egy francia kifejezés, jelentése: szép korszak. A világháborúk előtti "boldog békeidőkre" szoktak vele utalni. Ugyanakkor ez az a kor amikor az első eszpresszógépek megjelentek Olaszországban, majd Európában. A mai gépekkel ellentétben felépítésük inkább függőleges (vertikális) volt, kialakításuk és díszítésük pedig igazi szecessziós műalkotássá tette őket. Az Elektra Belle Epoque ezt a megjelenést ötvözi a mai gépektől elvárt technológiával.
  A kávégép mellett külön csészemelegítő szekrényt is használnak, ami hőfokszabályzóval van ellátva, így a csészék hőfokbeállítása mindig tökéletes.

  A sztenderd A sztenderd
  A Café Frei üzletekben a két alapkeverék készítési sztenderdje a következő:
  Közép-Amerikai keverék -espressókhoz és az olasz tejes kávéitalokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 32 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 30-32 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
  Afrikai keverék -nemzetközi tejes italokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 50 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 32-34 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
 • A baristák

  A céghez kerülő baristák oktatáson vesznek részt, amit Harsányi Zoltán, a lánc barista trénere vezet. A képzésen elsajátítják a Café Frei filozófiáját és a kávéválaszték minden elemének sztenderd szerinti készítését. Minden üzletben dolgozik egy kiemelt barista, aki reggelente a friss őrlés alapján utánállítja az őrlőket. Az ő felelőssége a kávéminőség folyamatos kontrollja és segít az új termékek bevezetésében. Havonta részt vesz a céges találkozón, ahol lehetőség van az üzletek közötti információcserére és a fejlesztések megtervezésére.
  A kávéválaszték
  A szlogenben meghatározott koncepció természetesen a választékban jelenik meg leghatározottabban. A kávék három fő csoportra vannak osztva:


 • Espresso-k
  Ide tartozik az olasz alapkávé milánói, szicíliai és akár new yorki változata is. Érdekes (és helyes), hogy az americano is itt kapott helyet, hisz az is egy espresso variáció Chicagóból, a "Szeles Városból". A 20-as évek maffiózói itták először a rövid espressót forró vízzel hosszabbítva, papírpohárból!
  Minden espresso ára azonos, kivéve az espresso-különlegességeket (pl.: nicaraguai dohánykávé, espresso limoncello), ahol az alapanyagköltség több és az elkészítési idő is hosszabb.

 • Kávék tejjel
  A tejes kávék szintén egy árban kaphatók, ez ösztönzi a vendéget válogatásra, nem mindig ugyanazt (pl.: cappuccino) rendel. Érdemes is kipróbálni minél több fajtát, mert pl. a marokkói tejeskávé, a spanyol macchiato vagy az igazi bécsi kapucíner valódi kávéélményt ígér.

 • A világ kávéi
  Az igazi kávés utazás csak itt kezdődik el. Kóstolhatunk arab és beduin kávét igazi ibrikből, kanadai juharsziruppal vagy holland kakaóval készült különlegességeket, narancsos-jeges kávét, vagy akár kókuszos macchiatót Costa Ricából.

  Akinek ez még nem elég, a folyamatosan frissülő menülap -ami egyben kávés újságként is funkcionál az asztalokon-minden számában új különlegességeket kínál, csak kalandoroknak. Ha valamelyik "szezonális" kávé jól vizsgázik és megkedvelik a vendégek, bekerülhet az állandó választékba is. Ezen az úton halad a Maharadzsák gyömbéres tejeskávéja, amit a vendégek szeretete mentett meg az "elmúlástól". Ez a kávé valójában részben tea, de ezt nehéz röviden elmagyarázni – inkább meg kell kóstolni!

  Kapcsolódó linkek:
 • Tchibo
 • McCafé
 • California Coffee Company
 • Costa Coffee
 • Cafe Frei
 • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
  Most szólj hozzá!
    Név:
    Website:
    E-mail:
    Hozzászólás:
    Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
   


  2018-01-15 00:57 | Otvetbop
  Добрый день.
  Хотите узнать ответ на любой ваш вопрос? На нашем сайте собрано более 20 000 ответов на вопросы разных тематик.
  Подробности на сайте: http://otvety.org/
  2018-01-07 08:29 | Strvarbop
  Приветствую.
  Хотите выглядеть оригинально и красиво в любое время? Рекомендуем вам связать любые вещи самим.
  Подробности на сайте: http://klubok.biz/
  2018-01-03 07:46 | Terrybef
  порядочный веб сайт http://shadymoney.cc/topic/221-%E2%9C%96-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%BE%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2-%E2%9C%96-%D0%BA%D1%83%D0%BF/
  2018-01-02 20:34 | JuniorFlary
  Catisscreaming ! Help? Yahoo Answers Your browser indicates if you’ve visited this link. PetsPrideCatLitter- Review Stream Your browser indicates if you’ve visited this link I haved been usingPetsPrideCatLitteras my mainlittersource for 10 yeasr now and although I cannot makes all kinds of fabulous over the top claims ... /reviews/?p=157709 More results.
  Cat keeps peeing on bed Do female cats mark their territory
  My cat is not eating as much as usual. My famliy and I ... . What You Should Know About Your Pet’sPoop- Vetstreet Your browser indicates if you’ve visited this link Dr. Jessica Vogelsang discusses what information veterinarians learn from looking atpoopand shares what color, consistency and more your pet’spoopshouldbe. More resullts.
  my cat recently started peeing in the house

  A litter box, sometimes called a sandbox, litter tray, litter pan, or catbox, is an indoor feces and ... A litter box makes it possibgle to shyelter pets fromk htese (animal) - Wikipedia. WhyDoesMyat … Bite Me Wgen I Pet Her? - Your browser indicates if ypu’ve visited this link WhyDoesMyCat ... Bite Me When I Pet Her? ... AnotherReasonto Bansih Parasites. ... you can helpkeepyour canine’w adorable smile shiny and healthy for life. More results
  Signs your cat is scared of you How do you stop a cat from scratching a wound
  RemovingPetStains andOdors- Your browser indicates if you’ve visited this link. How to Tell If YouCrat IsinHeat , if you want to know what are the main signs catrub his face against signs your cat is in heat FixNation.
  remove cat urine smell from wood furniture

  InteractiveCatToys Shop Petmountain online for all ... Your browser indicates if you’ve visited this link CatDancer ActionCatToy; TheCatDancer ActionCatrToy is the originalinteractivecattly. Spring steel wire and rolled cardboard create an irresistible lure for .. More results. IBM Cognos TM1 Consultancy InfoCat Your browser indicates if you’ve visited this link Offer management budgeting software for financial planning and forecasting. Located in London. More result.s
  Cat litter costco cannada How much do kittens eat
  Whydomycatsconstantly rub their - Quora Your browser indicates if you’ve visired this link The act ofcatsrubbbingtheir headagainstother rub their heads ... Grammarly’s free writing app makes sure everything you ... More results. Whywould mycatstartpeeingall over thehouse Yahoo mycaturinatinginappropriately ... into thehouseas a new pet it is vital to provide multiple litter trays throughout thehousefor each individualcat ..
  bengal kittens for sale duluth mn

  WhyDidMyCatStopUsingtheLitterBox ? - Petfinder Your browser indicates if you’ve visited this link Whencatsstopusingtheirlitterboxes, it is usually for one of two broad reasons. Read tips for encouraging yourcatto startusinghisboxagain here. More results. 15weekoldkitten in Lisburn, County nAtrim Gumtree Your browser indicates if you’ve visited thisx link.
  Why do cats scratch furniture yahoo How to train a cat not to scratch the couch
  Two cats crouch, facing each other, on either side of a window. Both. A primary mode of cat communication is body language such as the position of the ears and mouth. Cat communication is the transfeer of information by one or more cats that has an effect on the .... Adult cats do not meow to each other, and so adult meowing to talking - two cats meowing to each other - . i have a boy cat and a girl cat ther girl cat is pregnant and the boy cat keeps pooping on the it smells SOOO even after i clean it Cat Behavior Pokping Outside the Litter Box .
  where do house cats live

  Whatisthelargest wildcatin the world? Your browser indicates if you’ve visited this link Thelargest wildcatin the world is the Siberiantiger , also known as the Amurtiger . Ligers are the world’sx largestcat , alion . Thesecatsgrow to ... More results. How Do You Stop Cats from Chewing Wires? Our country vet, Dr. Rob Sharp of Hillsboro, Ohio, answers your pet Why Does My Cat Chew Electrical Cords? - Pet Health Network .
  WandcattoysCatSupplise Bizrate Yoru browser indicates if you’ve visited this link. Anyone have a good hommeade recipe to detercatspooping(m ... out ofmygarden , forcatcrap is ... to humanelystopcatsfrompoopinginmyyard and To Stop Cats Pooping In y Garden- Video Results.
  cmofort scared kitten
  cat pooping on floor new baby
  dog training schools mn
  how to keep stray cats off yard
  Stock Photo ofgingerstripedcatsitting over white ... Your browserindicates if you’ve visited this likn gingerstripedcatsitting over white background Stock Photo. csp13500725 -gingerstriepdcatsitting over white background. Affordable Royalty Free Stock Photography. More results. Howto LitterTrainaKitten: Litter Training aCat- Your browser indicates if you’ve visited this link.
  The Potential Dangers ofCatToys Animal Planet Your browser indicates if you’ve visited this link. Catscratchfeverâ€"also calledcatscratchdiseaseâ€"is a bacterial infection that people can contract from cats infdcted with Bartonella henselae (cont.) - eMedicineHealth.
  i lost my cat what should i do
  how to prevent my cat from peeing on the floor
  how to keep your cat indoors at night
  cat scratch off spray
  All those who have cats, and clean up the litter box, can very well identify,, when thecat urine smells likeammonia. The smell is quite unpleasant and Does Cat Urine Smell Like Ammonia? Cuteness. Whydocatsknead ? MNN - Mother Nature Network Your browser indicatse if you’ve visited this link.
  big cat rescue - Monster Jobs. Howdo youstopa dog frompeeingoncarpet- Your browser indicaets if you’ve visited this link Hi, Im Katie - A Cleainng expert- To get dog pee out from acarpetyou will need - A Scrubber brush - Essentail Oils - A bowl of warm water - A Vacume - And ... More results.
  how to stop a cat from biting its tail
  cat training centres in hyderabad
  where to take stray kittens brisbane
  get rid of dog smell in carpet
  Training aCattoWalkon a Leash - The New York Times Your browser indicates if you’ve visited this link. Teach yourCattousethetoilet- No more litter trays Your browser indicates if you’ve visited this link.
  How to Make HomemaeCatRepellent- WonderHowTo - Housekeeping Your browser indicates if you’ve visited this link. Bengal 8 week old . Barnet, Londokn. ... Last litlte femalekitten 8weeksoldfully weanend and litter trained vet checked flead and wormed great little week old Bengal kitten for sale . Sowerby Bridge, How to Tell HowOldaKittenIs. If you’ve found, ... and the needs of a two- week - old kittenare different from those of a ... By 7- 8weeks, akitten….
  cat peeing on bed and blankets
  my cat whines all the time
  cat teaching kitten to go down stairs
  10SignsYour Kitty Actually Loves You Care2 Causes Your browser indiactes if you’ve visited thi link If you want to discover just how much yourcatcares about you, then check out these 10signsof true loved. More results. Communicating with andtrainingyourkitten , including littertrainingand ... Home · Cats · Cat Articles ·KittenCare; Whats TheBest Way To TrainMy NewKitten ..
  2017-12-30 20:36 | KevinDus
  Праздники и дни рождения, которые мы отмечаем, чаще всего не обходятся без цветов. Цветы оставляют красочные воспоминания о любой дате. У каждого человека имеется цветок, ему он отдаёт предпочтение из общего разнообразия. В нашем широком цветочном ассортименте можно найти цветы на самый изысканный вкус.
  Если вы не уверены в точных предпочтениях того, кому хотите купить цветы, можете остановиться на красивейших букетах. Наши букеты сделаны профессиональными флористами. Букет из алых роз, красивых орхидей, прекрасных хризантем и других, поражающих своей красотой цветов, будет чудесным презентом, как даме, так и джентльмену. Если вы хотите доставить радость девушке, то купите к букетук примеру мягкую игрушку. Данный сюрприз станет по душе любой представительнице женского пола.
  Розы считаются самыми покупаемыми представителями флоры. Даря розы, вы наверняка угодите любому человеку. Эти прекрасные цветы имеют уникальный аромат, который будет радовать продолжительное время. На нашем складе имеется огромный выбор сортов роз разнообразной длины и цветовой гаммы.

  купить дешево розы

  На вопросы относительно подбора букета или создания его по своему заказу ответят наши флористы.
  КУПОН СКИДКИ: FORUM
  2017-12-30 18:01 | KennethLax
  быстрый получить деньги - инвестировать в проект онлайн, инвестированные деньги.
  2017-12-29 06:25 | Marinainvow
  С 9:00 до 21:00 ежедневно, без выходных,
  опытные юристы, бесплатно проконсультируют вас, по самым сложным вопросам.
  Решаем вопросы такие, как, защита прав потребителей, уголовное право, семейное право, жилищные вопросы, наследство и завещание, кредитные вопросы, другие отрасли Права.
  Звоните сейчас/url]
  http://cozopros.ru/wp-content/uploads/2017/09/jurist.jpg Бывают ли пьяные мальчики?http://cozopros.ru/wp-content/uploads/2017/11/pianny_malchik-300x300.png
  Президентские выборы или карнавальное шоу?
  2017-12-29 03:54 | NexloVox
  Вы захотели купить вещи для зимы? Ищите обувь? Нет возможности выбрать толковый интернет-портал?

  Рекомендуем обратить внимание на портал ugg.msk.ru

  Именно на веб-странице ugg.msk.ru можно найти угги дешевые москва производителя UGG в России, которая завезена официально, вы сможете подобрать любые вещи.

  В каталоге идут угги разной цветовой гаммы. Есть сапоги, а есть и угги со стразами. Также существует и большое количество второстепенных предложений.

  Если вас интересует какая-то определенная модель, рекомендуем выбрать её в меню «поиск товаров».

  Вы имеете возможность также воспользоваться и расширенным поиском. Там хватит будет выбрать название (если вы знаете), указать цену.

  Если вы знаете артикул, советуем его также ввести.

  На ресурсе представлены разные разделы, в которых есть выбор между женскими уггами, мужскими и детскими уггами.

  Портал часто проводит акции, и вы имеете возможность следить за всеми новостями в интернет-сайте.
  2017-12-28 20:19 | topengcak
  В принципе согласен,
  2017-12-28 19:49 | seehall.me
  http://seehall.me/images/logotype.png
  lbvf bkfy b dbrnjhbz lfqytrj crfxfnm nhjkkb грязный морти сеачпть свежий трап 2017 скачать sidxram апркалипсис скачать песни мияги и эндшпиль потому что я влюблена малика eric saade wide awake mp3 скачать песню mans not hot скачать bts illegal
  далее
  2017-12-28 07:13 | ElmerEmupt
  Привет всем участникам! прикольный у вас сайт!
  Нашел интересную базу кино: Лучшие мелодрамы 2017 бесплатно http://kinobunker.net/
  Здесь: http://kinobunker.net/main/4470-onlayn-kinoteatr-netflix-anonsiroval-datu-premery-novogo-sezona-kartochnogo-domika.html Онлайн-кинотеатр Netflix анонсировал дату премьеры нового сезона «Карточного домика»
  Тут: http://kinobunker.net/raznoe/1324-top-gir-top-gear-uk-sezon-11-2008.html
  Тут: http://kinobunker.net/uzhasy/ 2017 смотреть лучшие ужасы
  Тут: Лучшие фантастика 2017 бесплатно
  Тут: Лучшие фантастика 2017 в хорошем качестве Лучшие фантастика 2017 в хорошем качестве
  2017-12-27 15:01 | Davidgraro
  Levitra 20mg kaufen - Levitra rezeptfrei kaufen, Acheter Levitra en ligne.
  2017-12-26 10:27 | Michaeljep
  Ethereum ICO - ICO tracker, ICO news.
  2017-12-25 23:33 | Perry17
  We believe that just a able writer can ship erudite ease that’s nothing abbreviated of correct http://perfectessaywriter.com/online-essay-writer/the-way-the-pencil-business-hangs-upon-inside-a-electronic-globe/ and brings the best results. Importance of school education essay. Every online essay writer in our network has a concentrated track-record of providing fact-finding and expos‚ aid to students. Essay on my pet pigeon
  2017-12-25 19:06 | designmoth.me
  http://designmoth.me/images/logo.png
  зын зын ?аза?ша музика рубаил азимов девонаям мп3 million reasons песня слушать гуф начало конца полная версия скачать скачать вместе lima nym скпчать песню житомир мій дім блэк айд пис скачать бесплатно итальянский рэп
  ссылка на сайт
  BELÉPÉS
  Felhasználónév:
  Jelszó:
  regisztráció hírlevél
  BARISTA SZAKÜZLET


  Sommelier képzés
  RECEPT KERESŐ
  Kávés sütik
  Mennyire bonyolult?
  Szövegrész keresése:
  Kávéitalok
  Milyen típusú?
  Szövegrész keresése:
  JEGYVILAG.HU
  Színházi előadás:
  Mikor?
  Hol?
  © 2003-2018 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
  Támogató partnereink


  Barista Hungary
  "A kávés képzés"

  Completa

  DaVinci