Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Café Budapest // Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Kávézóláncok II.
2009. Május 12., Kedd
A történet
A magyar tulajdonú és fejlesztésű kávézólánc nem csak nevében kötődik a népszerű tévés újságíró nevéhez. Frei Tamás igazi kávémániákus. A világot járva – és ez az ő esetében szó szerint az egész világ bejárását jelenti – eljutott a legszebb és legértékesebb kávéültetvényekre, megismerkedett a különböző népek kávézási szokásaival. Évtizedes élmény- és információgyűjtés után határozott úgy, hogy megpróbálja az általa megtapasztalt kávékultúrákat és megkóstolt kávéitalokat elhozni hazánkba.

2007 április -megnyílik az első üzlet Salgótarján főterén
2007 november –a Libri könyváruház-lánccal kötött együttműködés keretében – egymás után nyílnak a nyugaton már megszokott, nálunk még újdonságként ható könyves-kávézók: Árkád, Mammut, Debreceni Fórum (már 2008-ban)
2008 –Kassán és Szentendrén újabb Café Frei nyílik
2009 –A következő üzletek a tervek szerint Győrben és Egerben nyitnak

Koncepció
A kávézólánc koncepciójának létrehozásakor elsőrendű szempont volt a hitelesség. Nem az angolszász láncoknál megszokott kávéitalok és méretezés, de nem is csak a klasszikus olasz kávéiskola italai alkotják a választékot. A cél a kávévilág sokszínűségének autentikus bemutatása. Ez határozta meg a keverékek kialakítását és pörkölését, a kávéválaszték elemeit és struktúráját, a kávékészítés módszereit és az üzletek kialakítását, berendezését is.

Lelkiismeretes kereskedelem
A Café Frei koncepció része a lelkiismeretes kereskedelem filozófiája is:
"Olcsóbbak akarunk lenni, ezért nem fizettetjük ki vendégeinkkel a viszonteladók profitját. Közvetlenül a termelőktől vásároljuk az alapanyagaink nagy részét, Magyarországon éppúgy, mint külföldön. Mivel személyesen találkozunk velük, mi tisztességesen megfizetjük őket, a szentendrei méztermelőt éppúgy, mint az afrikai kávéfarmert!"

Keverékek és pörkölés
A Café Frei keverékeit évtizedes tapasztalattal bíró holland kávémester készíti, aki a pörkölést is felügyeli. A pörkölés kis tételekben, fajtánként történik a cég saját pörkölő üzemében, csak ezután állítják össze az egyes keverékeket. A koncepciónak megfelelően öt különböző, 100% arabica kávéból választhatnak a vendégek:
 • A Közép-Amerikai keverékben meghatározó a guatemalai kávé, ami magas fehérjetartalma miatt segíti a krémképződést. A fajtákat természetesen olajosra pörkölik, 200°C körül 22-23 percig. Ez a keverék adja az espresso italok, a cappuccino és az olasz tejesek alapját.
 • Az Afrikai keveréket főleg kenyai és etióp fajták alkotják, pörkölése világosabb, 198°C-on kb 20 percig van a pörkölőben. A legtöbb "nemzetközi" tejes kávéba ez a keverék kerül.
 • Az Arábia keverékben különleges jemeni és szudáni kávék határozzák meg az ízvilágot. Természetesen az arab, örmény és beduin kávék nem készülhetnének másból.
 • A Hónap ültetvénykávéja a kísérletező vendégek számára nyújt örömöt. Hónapról hónapra más ültetvény kerül reflektorfénybe. Igazi különlegességeket kóstolhatnak, mint az etióp Yrgacheffe, a guatemalai Maragogype vagy a keverékeket alkotó fajtakávék.
 • A Koffeinmentes kávé Kolumbiából érkezik, egy eleve alacsony koffeintartalmú fajtát használnak a célra. A kávé citrusosságát hosszan tartó, forró pörköléssel ellensúlyozzák.

  A kávékészítés technológiája
  Minden egyes kávé külön őrlőbe kerül. A nagyobb mennyiségben fogyó két alapkeverék (Közép-Amerika, Afrika) nagyobb méretű, adagolórekeszes őrlőkbe kerül. A másik három különleges keverék kisebb méretű folyamatos őrlőkbe. Így minden esetben biztosítva van a friss őrlés és ugyanakkor gyors kiszolgálás.
  A kávégép az Elektra cég Belle Epoque sorozatának két csaptelepes Verticale P1modellje. Az arany és réz színű eszpresszógép nevében és kinézetében az 1900-as évek elejének masinái előtt tiszteleg. A "Belle Epoque" egy francia kifejezés, jelentése: szép korszak. A világháborúk előtti "boldog békeidőkre" szoktak vele utalni. Ugyanakkor ez az a kor amikor az első eszpresszógépek megjelentek Olaszországban, majd Európában. A mai gépekkel ellentétben felépítésük inkább függőleges (vertikális) volt, kialakításuk és díszítésük pedig igazi szecessziós műalkotássá tette őket. Az Elektra Belle Epoque ezt a megjelenést ötvözi a mai gépektől elvárt technológiával.
  A kávégép mellett külön csészemelegítő szekrényt is használnak, ami hőfokszabályzóval van ellátva, így a csészék hőfokbeállítása mindig tökéletes.

  A sztenderd A sztenderd
  A Café Frei üzletekben a két alapkeverék készítési sztenderdje a következő:
  Közép-Amerikai keverék -espressókhoz és az olasz tejes kávéitalokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 32 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 30-32 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
  Afrikai keverék -nemzetközi tejes italokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 50 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 32-34 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
 • A baristák

  A céghez kerülő baristák oktatáson vesznek részt, amit Harsányi Zoltán, a lánc barista trénere vezet. A képzésen elsajátítják a Café Frei filozófiáját és a kávéválaszték minden elemének sztenderd szerinti készítését. Minden üzletben dolgozik egy kiemelt barista, aki reggelente a friss őrlés alapján utánállítja az őrlőket. Az ő felelőssége a kávéminőség folyamatos kontrollja és segít az új termékek bevezetésében. Havonta részt vesz a céges találkozón, ahol lehetőség van az üzletek közötti információcserére és a fejlesztések megtervezésére.
  A kávéválaszték
  A szlogenben meghatározott koncepció természetesen a választékban jelenik meg leghatározottabban. A kávék három fő csoportra vannak osztva:


 • Espresso-k
  Ide tartozik az olasz alapkávé milánói, szicíliai és akár new yorki változata is. Érdekes (és helyes), hogy az americano is itt kapott helyet, hisz az is egy espresso variáció Chicagóból, a "Szeles Városból". A 20-as évek maffiózói itták először a rövid espressót forró vízzel hosszabbítva, papírpohárból!
  Minden espresso ára azonos, kivéve az espresso-különlegességeket (pl.: nicaraguai dohánykávé, espresso limoncello), ahol az alapanyagköltség több és az elkészítési idő is hosszabb.

 • Kávék tejjel
  A tejes kávék szintén egy árban kaphatók, ez ösztönzi a vendéget válogatásra, nem mindig ugyanazt (pl.: cappuccino) rendel. Érdemes is kipróbálni minél több fajtát, mert pl. a marokkói tejeskávé, a spanyol macchiato vagy az igazi bécsi kapucíner valódi kávéélményt ígér.

 • A világ kávéi
  Az igazi kávés utazás csak itt kezdődik el. Kóstolhatunk arab és beduin kávét igazi ibrikből, kanadai juharsziruppal vagy holland kakaóval készült különlegességeket, narancsos-jeges kávét, vagy akár kókuszos macchiatót Costa Ricából.

  Akinek ez még nem elég, a folyamatosan frissülő menülap -ami egyben kávés újságként is funkcionál az asztalokon-minden számában új különlegességeket kínál, csak kalandoroknak. Ha valamelyik "szezonális" kávé jól vizsgázik és megkedvelik a vendégek, bekerülhet az állandó választékba is. Ezen az úton halad a Maharadzsák gyömbéres tejeskávéja, amit a vendégek szeretete mentett meg az "elmúlástól". Ez a kávé valójában részben tea, de ezt nehéz röviden elmagyarázni – inkább meg kell kóstolni!

  Kapcsolódó linkek:
 • Tchibo
 • McCafé
 • California Coffee Company
 • Costa Coffee
 • Cafe Frei
 • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
  Most szólj hozzá!
    Név:
    Website:
    E-mail:
    Hozzászólás:
    Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
   


  2017-04-25 04:27 | BennyLub
  Приветствую! класный у вас сайт!
  Интересная инфа: 2017 онлайн лучшие сериалы http://kinofanonline.ru/
  Здесь: смотреть онлайн лучшие драмы http://kinofanonline.ru/drama/
  Здесь: лучшие приключения онлайн
  Здесь: 2017 бесплатно лучшие комедии http://kinofanonline.ru/komediya/
  Здесь: новинки в хорошем качестве hd лучшие фантастика
  Тут: лучшие ужасы в хорошем качестве hd

  http://kinofanonline.ru/news/977-forest-uitaker-mozhet-vernutsya-v-rezhissuru.html
  http://kinofanonline.ru/detektiv/10983-doktor-bleyk-the-doctor-blake-mysteries-sezon-1-4-2013-2016.html
  http://kinofanonline.ru/drama/5449-kacheli-hustawka-2010.html
  2017-04-24 23:16 | alisancho78
  В нашем магазине можно купить чемоданы самых актуальных разновидностей. Все они произведены из качественных материалов. Ваш багаж на время путешествия будет в абсолютной безопасности. В нашем магазине штат представлен квалифицированными менеджерами, чья работа отличается большим профессионализмом. Наша работа направлена на то, чтобы Ваше путешествие проходило в комфорте, чему способствуют наши чемоданы.
  Подробно на нашем сайте
  chemodany.moscow
  2017-04-24 23:12 | MariankaOl
  Вам нужны деньги?
  Сделайте всего 3 шага и завтра у Вас будет 2800 рублей


  https://glopart.ru/uploads/images/96628/8ceacb7a96da4cca9f18984877d0c20d.jpg

  Итак, суть заработка – зарабатывать мы будет на партнерских программах.
  Что бы не говорили неудачники, которые потыкались-помыкались в партнерках, и ничего не заработали.
  А лишь стали кричать на каждом углу, что "Заработок в Интернете - лохотрон"..

  Но вы ведь не из их числа?

  Вы знаете, что деньги в Интернете есть, и вы готовы учиться новому, чтобы достичь своей заветной цели - постоянного дохода из Интернет.
  И партнерские программы - это самый простой и самый РЕАЛЬНЫЙ способ для новичка!
  Единственным важным вопросом является – как рекламировать и добывать трафик?

  Этот вопрос и решает моя методика - получи инструкцию здесь

  Точнее сказать – это не совсем и курс. Это можно назвать реалити-шоу.
  Просто я, как обычно, делала настройку системы для рекламы одного партнерского продукта, но в этот раз я включила камеру и записала все свои действия, все что происходит на экране.
  Таким образом, вы сможете подглядеть за мной – увидеть, что и как я делала, без утайки, и какой результат я получила.

  Нужны ли вложения денег?

  Наверняка вы уже успели перепробовать кучу бесплатных способов заработка. И я уверена, что вы не добились хоть малейших результатов, иначе вы бы не находились на этой странице.
  И я вам скажу - бесплатные способы давно уже не работают. И вам впаривают это вранье о бесплатных способах лишь бы вы купили очередной курс, обещающий миллионы рублей без вложений.

  Я не буду вас обманывать и скажу честно - ДА, вложения нужны!

  И величина вашего дохода зависит от ваших вложений. Вкладываете 200 рублей, на выходе вы получаете доход 2000 рублей.
  С помощью моей системы вы сможете добывать самый дешевый трафик и превращать его в деньги!

  Вот шаги, которые вы будете выполнять, чтобы начать зарабатывать по системе "МаниБот":

  - Выбрать партнерский товар
  - Произвести настройку системы всего 1 разок
  - Каждый день запускать скрипт
  - Получать комиссионные деньги, каждый день

  Видите, Все достаточно просто, не нужно быть гением , чтобы зарабатывать по этой системе.
  Если хочешь переходи и зарабатывай.
  2017-04-24 06:35 | Dwaynegiz
  Информация о вязании носков, моде, красоте и здоровье на tvoi-noski.ru
  2017-04-22 13:33 | Charlesmof
  Читайте информацию о моде, здоровье и красоте на nalatty.com
  2017-04-22 08:01 | Georgenulty
  best site http://lls-online.biz/
  2017-04-21 21:11 | RobertFem
  Купить сувенир Сочи - Купить магнит на холодильник пермь, Купить Народные промыслы.
  2017-04-21 19:53 | MariannaOl
  Вам нужны деньги?
  Сделайте всего 3 шага и завтра у Вас будет 2800 рублей


  https://glopart.ru/uploads/images/96628/8ceacb7a96da4cca9f18984877d0c20d.jpg

  Итак, суть заработка – зарабатывать мы будет на партнерских программах.
  Что бы не говорили неудачники, которые потыкались-помыкались в партнерках, и ничего не заработали.
  А лишь стали кричать на каждом углу, что "Заработок в Интернете - лохотрон"..

  Но вы ведь не из их числа?

  Вы знаете, что деньги в Интернете есть, и вы готовы учиться новому, чтобы достичь своей заветной цели - постоянного дохода из Интернет.
  И партнерские программы - это самый простой и самый РЕАЛЬНЫЙ способ для новичка!
  Единственным важным вопросом является – как рекламировать и добывать трафик?

  Этот вопрос и решает моя методика - получи инструкцию здесь

  Точнее сказать – это не совсем и курс. Это можно назвать реалити-шоу.
  Просто я, как обычно, делала настройку системы для рекламы одного партнерского продукта, но в этот раз я включила камеру и записала все свои действия, все что происходит на экране.
  Таким образом, вы сможете подглядеть за мной – увидеть, что и как я делала, без утайки, и какой результат я получила.

  Нужны ли вложения денег?

  Наверняка вы уже успели перепробовать кучу бесплатных способов заработка. И я уверена, что вы не добились хоть малейших результатов, иначе вы бы не находились на этой странице.
  И я вам скажу - бесплатные способы давно уже не работают. И вам впаривают это вранье о бесплатных способах лишь бы вы купили очередной курс, обещающий миллионы рублей без вложений.

  Я не буду вас обманывать и скажу честно - ДА, вложения нужны!

  И величина вашего дохода зависит от ваших вложений. Вкладываете 200 рублей, на выходе вы получаете доход 2000 рублей.
  С помощью моей системы вы сможете добывать самый дешевый трафик и превращать его в деньги!

  Вот шаги, которые вы будете выполнять, чтобы начать зарабатывать по системе "МаниБот":

  - Выбрать партнерский товар
  - Произвести настройку системы всего 1 разок
  - Каждый день запускать скрипт
  - Получать комиссионные деньги, каждый день

  Видите, Все достаточно просто, не нужно быть гением , чтобы зарабатывать по этой системе.
  Если хочешь переходи и зарабатывай.
  2017-04-21 01:51 | Alyssaempom
  auto insurance apps
  will auto insurance cover tire
  auto insurance tables
  auto insurance accident
  auto insurance score
  get multiple auto insurance quotes
  auto insurance wisconsin
  auto insurance mo
  auto insurance medical
  auto insurance apps
  does auto insurance cover flood
  auto insurance quotes toronto
  auto insurance underwriters
  auto insurance kcmo
  car insurance quotes
  is auto insurance required
  auto insurance form
  when auto insurance companies don’t pay
  how auto insurance is a scam
  is auto insurance required in texas
  auto insurance discounters houston
  did auto insurance go up in texas
  when insurance company wants to total car
  is auto insurance mandatory in california
  auto insurance omaha
  auto insurance costco
  is auto insurance required by law
  auto insurance alabama
  auto insurance premiums
  auto insurance underwriter jobs
  2017-04-20 23:08 | AAnnoste
  natural cure for erectile dysfunction cure of erectile dysfunction http://best-store-usa.com/#organic-erectile-dysfunction
  2017-04-20 17:17 | JustinEmect
  Очень много полезного о моде и красоте dom-lady.ru
  2017-04-20 11:52 | Afudbat
  Профессионально оборудуем любой автофургон под пиццу на колесах недорого. При необходимости поможем недорого купить автофургон и подоберем обрудование без перплат.
  2017-04-20 08:38 | Jeffreysah
  Приветствую! Класный у вас сайт!
  Нашел интересные новости на этом сайте: http://limonos.ru/ :
  http://limonos.ru/foto-prikoly-interesnoe/3511-colors-giorgio-cravero.html
  Фотограф Volker Hinz
  Самый древний в мире Коран http://limonos.ru/foto-prikoly-interesnoe/4744-samyy-drevniy-v-mire-koran.html
  Буквы убивают: кампания против набора текста за рулем
  Раскрашенные рентгеновские снимки Paula Fontaine http://limonos.ru/foto-prikoly-interesnoe/3494-raskrashennye-rentgenovskie-snimki-paula-fontaine.html
  Самые приятные ощущения в этом мире http://limonos.ru/foto-prikoly-interesnoe/1903-samye-priyatnye-oschuscheniya-v-etom-mire.html
  2017-04-20 08:20 | Abudhabi1994
  new jersey board of pharmacy signs of erectile dysfunction
  2017-04-20 01:27 | BasesMiz
  http://x-bases.ru/promo/x-bases.ru.jpg

  Ныне вашему вниманию хочу предложить уникальный интернет-магазин с товарами для сеошников всех категорий, будь то белые или серые способы внутренней и внешней оптимизации. В магазине x-bases.ru предоставлен великий набор товаров необходимых для дающей результат работы вебмастера. О всех обновления вы можете узреть из этого поста.
  BELÉPÉS
  Felhasználónév:
  Jelszó:
  regisztráció hírlevél
  BARISTA SZAKÜZLET


  Sommelier képzés
  RECEPT KERESŐ
  Kávés sütik
  Mennyire bonyolult?
  Szövegrész keresése:
  Kávéitalok
  Milyen típusú?
  Szövegrész keresése:
  JEGYVILAG.HU
  Színházi előadás:
  Mikor?
  Hol?
  © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
  Támogató partnereink


  Barista Hungary
  "A kávés képzés"

  Completa

  DaVinci