Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Café Budapest // Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Café Frei – "A világ kedvenc kávéi"
Kávézóláncok II.
2009. Május 12., Kedd
A történet
A magyar tulajdonú és fejlesztésű kávézólánc nem csak nevében kötődik a népszerű tévés újságíró nevéhez. Frei Tamás igazi kávémániákus. A világot járva – és ez az ő esetében szó szerint az egész világ bejárását jelenti – eljutott a legszebb és legértékesebb kávéültetvényekre, megismerkedett a különböző népek kávézási szokásaival. Évtizedes élmény- és információgyűjtés után határozott úgy, hogy megpróbálja az általa megtapasztalt kávékultúrákat és megkóstolt kávéitalokat elhozni hazánkba.

2007 április -megnyílik az első üzlet Salgótarján főterén
2007 november –a Libri könyváruház-lánccal kötött együttműködés keretében – egymás után nyílnak a nyugaton már megszokott, nálunk még újdonságként ható könyves-kávézók: Árkád, Mammut, Debreceni Fórum (már 2008-ban)
2008 –Kassán és Szentendrén újabb Café Frei nyílik
2009 –A következő üzletek a tervek szerint Győrben és Egerben nyitnak

Koncepció
A kávézólánc koncepciójának létrehozásakor elsőrendű szempont volt a hitelesség. Nem az angolszász láncoknál megszokott kávéitalok és méretezés, de nem is csak a klasszikus olasz kávéiskola italai alkotják a választékot. A cél a kávévilág sokszínűségének autentikus bemutatása. Ez határozta meg a keverékek kialakítását és pörkölését, a kávéválaszték elemeit és struktúráját, a kávékészítés módszereit és az üzletek kialakítását, berendezését is.

Lelkiismeretes kereskedelem
A Café Frei koncepció része a lelkiismeretes kereskedelem filozófiája is:
"Olcsóbbak akarunk lenni, ezért nem fizettetjük ki vendégeinkkel a viszonteladók profitját. Közvetlenül a termelőktől vásároljuk az alapanyagaink nagy részét, Magyarországon éppúgy, mint külföldön. Mivel személyesen találkozunk velük, mi tisztességesen megfizetjük őket, a szentendrei méztermelőt éppúgy, mint az afrikai kávéfarmert!"

Keverékek és pörkölés
A Café Frei keverékeit évtizedes tapasztalattal bíró holland kávémester készíti, aki a pörkölést is felügyeli. A pörkölés kis tételekben, fajtánként történik a cég saját pörkölő üzemében, csak ezután állítják össze az egyes keverékeket. A koncepciónak megfelelően öt különböző, 100% arabica kávéból választhatnak a vendégek:
 • A Közép-Amerikai keverékben meghatározó a guatemalai kávé, ami magas fehérjetartalma miatt segíti a krémképződést. A fajtákat természetesen olajosra pörkölik, 200°C körül 22-23 percig. Ez a keverék adja az espresso italok, a cappuccino és az olasz tejesek alapját.
 • Az Afrikai keveréket főleg kenyai és etióp fajták alkotják, pörkölése világosabb, 198°C-on kb 20 percig van a pörkölőben. A legtöbb "nemzetközi" tejes kávéba ez a keverék kerül.
 • Az Arábia keverékben különleges jemeni és szudáni kávék határozzák meg az ízvilágot. Természetesen az arab, örmény és beduin kávék nem készülhetnének másból.
 • A Hónap ültetvénykávéja a kísérletező vendégek számára nyújt örömöt. Hónapról hónapra más ültetvény kerül reflektorfénybe. Igazi különlegességeket kóstolhatnak, mint az etióp Yrgacheffe, a guatemalai Maragogype vagy a keverékeket alkotó fajtakávék.
 • A Koffeinmentes kávé Kolumbiából érkezik, egy eleve alacsony koffeintartalmú fajtát használnak a célra. A kávé citrusosságát hosszan tartó, forró pörköléssel ellensúlyozzák.

  A kávékészítés technológiája
  Minden egyes kávé külön őrlőbe kerül. A nagyobb mennyiségben fogyó két alapkeverék (Közép-Amerika, Afrika) nagyobb méretű, adagolórekeszes őrlőkbe kerül. A másik három különleges keverék kisebb méretű folyamatos őrlőkbe. Így minden esetben biztosítva van a friss őrlés és ugyanakkor gyors kiszolgálás.
  A kávégép az Elektra cég Belle Epoque sorozatának két csaptelepes Verticale P1modellje. Az arany és réz színű eszpresszógép nevében és kinézetében az 1900-as évek elejének masinái előtt tiszteleg. A "Belle Epoque" egy francia kifejezés, jelentése: szép korszak. A világháborúk előtti "boldog békeidőkre" szoktak vele utalni. Ugyanakkor ez az a kor amikor az első eszpresszógépek megjelentek Olaszországban, majd Európában. A mai gépekkel ellentétben felépítésük inkább függőleges (vertikális) volt, kialakításuk és díszítésük pedig igazi szecessziós műalkotássá tette őket. Az Elektra Belle Epoque ezt a megjelenést ötvözi a mai gépektől elvárt technológiával.
  A kávégép mellett külön csészemelegítő szekrényt is használnak, ami hőfokszabályzóval van ellátva, így a csészék hőfokbeállítása mindig tökéletes.

  A sztenderd A sztenderd
  A Café Frei üzletekben a két alapkeverék készítési sztenderdje a következő:
  Közép-Amerikai keverék -espressókhoz és az olasz tejes kávéitalokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 32 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 30-32 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
  Afrikai keverék -nemzetközi tejes italokhoz:
 • 7,5 gr kávéőrleményből
 • 50 ml kávéital készül (krém nélkül mérve),
 • 32-34 másodperces extrakciós, lefolyási idő alatt.
 • A baristák

  A céghez kerülő baristák oktatáson vesznek részt, amit Harsányi Zoltán, a lánc barista trénere vezet. A képzésen elsajátítják a Café Frei filozófiáját és a kávéválaszték minden elemének sztenderd szerinti készítését. Minden üzletben dolgozik egy kiemelt barista, aki reggelente a friss őrlés alapján utánállítja az őrlőket. Az ő felelőssége a kávéminőség folyamatos kontrollja és segít az új termékek bevezetésében. Havonta részt vesz a céges találkozón, ahol lehetőség van az üzletek közötti információcserére és a fejlesztések megtervezésére.
  A kávéválaszték
  A szlogenben meghatározott koncepció természetesen a választékban jelenik meg leghatározottabban. A kávék három fő csoportra vannak osztva:


 • Espresso-k
  Ide tartozik az olasz alapkávé milánói, szicíliai és akár new yorki változata is. Érdekes (és helyes), hogy az americano is itt kapott helyet, hisz az is egy espresso variáció Chicagóból, a "Szeles Városból". A 20-as évek maffiózói itták először a rövid espressót forró vízzel hosszabbítva, papírpohárból!
  Minden espresso ára azonos, kivéve az espresso-különlegességeket (pl.: nicaraguai dohánykávé, espresso limoncello), ahol az alapanyagköltség több és az elkészítési idő is hosszabb.

 • Kávék tejjel
  A tejes kávék szintén egy árban kaphatók, ez ösztönzi a vendéget válogatásra, nem mindig ugyanazt (pl.: cappuccino) rendel. Érdemes is kipróbálni minél több fajtát, mert pl. a marokkói tejeskávé, a spanyol macchiato vagy az igazi bécsi kapucíner valódi kávéélményt ígér.

 • A világ kávéi
  Az igazi kávés utazás csak itt kezdődik el. Kóstolhatunk arab és beduin kávét igazi ibrikből, kanadai juharsziruppal vagy holland kakaóval készült különlegességeket, narancsos-jeges kávét, vagy akár kókuszos macchiatót Costa Ricából.

  Akinek ez még nem elég, a folyamatosan frissülő menülap -ami egyben kávés újságként is funkcionál az asztalokon-minden számában új különlegességeket kínál, csak kalandoroknak. Ha valamelyik "szezonális" kávé jól vizsgázik és megkedvelik a vendégek, bekerülhet az állandó választékba is. Ezen az úton halad a Maharadzsák gyömbéres tejeskávéja, amit a vendégek szeretete mentett meg az "elmúlástól". Ez a kávé valójában részben tea, de ezt nehéz röviden elmagyarázni – inkább meg kell kóstolni!

  Kapcsolódó linkek:
 • Tchibo
 • McCafé
 • California Coffee Company
 • Costa Coffee
 • Cafe Frei
 • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
  Most szólj hozzá!
    Név:
    Website:
    E-mail:
    Hozzászólás:
    Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
   


  2017-11-22 02:33 | Traceey
  КОНТЕКСТНАЯ РЕКЛАМА.
  Комплексное интернет-продвижение сайтов без посредников и переплат в одном месте!
  Сбор различных баз для продвижения в интернете
  Эффективно и недорого. Писать в ICQ 656310373
  2017-11-20 20:12 | Tocanbbop
  Компания «Tocan Solutions» предлагает современное программное обеспечение для всех видов бизнеса.
  Система бизнес-аналитики, Система управления транспортом, Система управления складом и многое другое.
  Также наша компания может разработать систему управления под любые цели вашего предпрятия.
  Все подробности на сайте: http://bit.ly/2zwQI8J
  2017-11-14 19:05 | VernonLom
  положительный вебресурс http://ruspron.info/izmena-zheny/
  2017-11-13 23:02 | filikkbop
  Приветствую.
  На портале Страна игр вы можете скачать новые игры на любой вкус: экшны и квесты.
  Подробнее на сайте: http://stranaigr.org/
  2017-11-08 23:20 | Korolmbop
  Привет.
  Женский сайт Красотули предлагает: прически, маникюр, пилинг и многое другое. Все это можно сделать самому и в домашних условиях. Зачем кому-то платить деньги?
  Читайте на сайте сайте: http://krasotuli.com/
  2017-11-08 10:45 | Anthonyrop
  Terrific facts. Thank you!
  canadianpharmaciesbnt.com
  canadian rx
  2017-11-06 21:43 | JuanFlary
  Here is the best way forhowtogetpeestasisnout of amattresswiith ... ofhowtoremovepeestainsfromamattress . ... to oxicleanmymattressstill An Expert Your browser indicates if you’vee visited this rotaitng the cloth as thestainliftsoff . *Using a white rag prevents dye transfer from thee cloth to themattress . Your browser indicates if you’ve visited this link. Obediencetraining - Wikipedia Your browser indicates if you’ve visited this link Obediencetraining usually refers to the training of adogand the term is most commonly used in that ranges from very basic training ... /wiki/Obedience_training More results.
  Female cat peeing on couch Cat semi
  Online shuopping for ovee 100 testorssprayhobby and model enamelpaint , saving you up to 26%. Items include blue and gray ZooinSpokaneValley, Washington - Weblo Your browser indicates if you’ve visited this link ZooinSpokaneValley, Washington, if you are looing forZooin or aoundSpokaneValleu Weblo’s virtaul community has all thes details you need. Click right now to ... More results.
  getting a female cat spayed

  Cloudyurinewithsatrongodor: Common Related Symptoms and ... Your browser indicztes if you’ve visited this link. 3 Ways to Prevent Cats from Urinating onCarpet- wikiHow Your browser indicates if you’ve visited this link.
  Cat and genny training How to eliminate pet urine odor from carpet
  How to get rid of DogUrineOdorCarpet . FREE Natrualk Recipe Your browser indicates if you’ve visited this link. There are several methods of removing dog urineâ€"and the distinctive odor it creates ... Tips for Removing DogUrineSmellFromCarpet. ... Anotherwaytouse To Get DogUrineOut OfCarpet- Your browser indicates if you’ve visited this link.
  bengal kitty

  Putting to sleep acatthat pees outside the box. ... If thecatwere older maybe he would have hought about putting it to ... I don’t want acatpeeinginmyhouse .. How to get rid ofdogurine smells fromcarpet . Home remedy,dogpeeodor& stain remover that really works . ... Out of all the products I have used, to Get Rid ofDogSmell Without Removing theDog Your browser indicates if you’ve visited this link.
  Jumbo litter box Compulsie pacing
  Wouldn’t it be heavenly if yourcattook care of its business in the designated place?Catsare very smart animals and are capabke of being potty traibed Boxes forCats Your browser indicates if you’ve visited this link. When Feliway is sprayed onto multiple vertical surfaces which yourcatmayspray , thecatreceives this calming efvect and in many cases, spraying will be 101: What Is Causing MyCattoSprayand How Can ... Your browser indicates if you’ve visited this link.
  neutering an older cat

  WebMD discusses how to handle cats who play rough, bite, scratch, or show The Cat Site Your browser indicates if you’ve visited this link. FeliwayFeliScratch is an ideal solution to alter the scratching and clawing habits of your Zone withFeliwayfor Cats Refill 2-Pack prevent ... Your browser indicates if you’ve visited this link.
  Weird cat breeds Baby bengal kittens
  Catbehaviorproblemsincluding attention-seekingbehavior , biting, aggression and painful or destructive scratching can be Solving YourCat’sBehaviorProblem. She’s been playing witfh me andacting normallyfrisky, etc. Getting her .... It may not be really serious,but bloodin theurineis always cause peeing blood???? Ideas? - BabyGaga.
  kwitter cat tpilet training

  Find a tabby kittens on Gumtree, the #1 site for Cats&Kittens for Sale classifiedds ads in the UK. This is pags tabbycats eBay Your browser indicates if you’ve visited this link. Geturinesmell out of sheets and clothing. - Your browser indicates if you’ve visited this link.
  How to Make Your Own Dog &CatRepellentat Home. ... Determine whether you need arepellentfor dogs or forcats . ... Will Vinegar Neutralize PetUrineOdor?. RemovingUrineOdors from aCouch ThiftyFun Your browser indicates if you’ve visited this link Removingurineodors from upholstered furniture can be ... How do I get my children’surinesmelloutofmycouch ? ... How do you getdogurineoutofcouchcushions? More results.
  diy cat toilet training
  urine smell out of mattresds
  rubber chew toyss for cats
  cat uti antibiotics
  HowtoRemove Stains From a PillowtopMattress- SF Gate Your browser indicates if you’ve visited this link Urine , blood or spilled ... but only proper cleaning will remove it completely. ... Air-dry themattressquickly and thoroughly. More results. 9/21/2017.
  DarkUrineCould Indicate a Liver Problem - Your browser indicates if you’ve visited this link DarkrUineCould Indicate a Liver Problem. light stools ... Bilirubin is a yellow pigment that is formed by the breakdown of deadredbloodcells ... /dark-urine-could-indicate-a-liver-problem/ More results. HowtoGetCat Urine Out of aMattress- Your browser indicates if you’ve visited this link.
  ways to get rid of catodor
  cat neuter recovery
  trace of blood in urine
  big tabby cat
  Mycatisrandomlygetting mad and attacikng? Yahoo Answers Your browser idicates if you’ve visited this link Mycatis about a year old, male, still not fixed, and everytime he goes into the basement he starts sniffing and meowing really loud and then his tail ... /question/index?qid=20170307175108AAEYWjM More results. How Do IBringStrayCat Inside? - Petcha Your browser indicates if youu’ve visited this link.
  How to GetRidofCatOdor . How to GetRidofCatOdor ... Unfortunately, the most common source ofcatodoris fromcaturinewhich can settle into hardwood Tips - Petfinder. Blood in the urine may indicate a serious underlyijng disease, with female cats at higher risk for UTIs that lead to blood in the urine than males. Learn more about Is There Blood In My Dog’s Urine ? Why Is There Blood In My Cat’s Urine ? ... salts and dissolved waste to pass through them and into the urine. Red and Why Is There Blood In My Dog Or Cat’s Urine - 2nd Chance .
  tabby cat with white paws
  kwitter cat toilet training
  new kitty litter box
  homemade cat food
  bengalsilver eBay Your browser indicates if you’ve vsiityed this link. We’re sharing 10 tips for cleaning cat urine and preventing your ... If the spot is on the carpet, ... The "pee smell" in them might encourage your cat to mark
  12 Sep 2014 ... The urge to spray is extremely strong in intact cats, and the simplest solution is to get youts neutered or spayed by five months of age, to Stop Cat Spraying? - Feliway. Catepe smell inhouse nocat .? Yahoo Answers Your browser indicates if you’ve visited this link Best Answer: We have the same problem here at ourhousetoo thecatswere going under thehouseand epeing and doing who knows what else ... /question/index?qid=20090314181622AAKSDg3 More results.
  why do cats chew
  cat letterbox
  ringling brothers lions
  Blood in urine. lBood in urine in wome can sometimes originate from vaginal bleeding, ... The finding of microscopic red blood clels in urine is fairtly common in Causes of Blood In The Urine - Kidney Research UK . Help! MyCatKeepsPeeingon My Rug - The Spruce Your browser ijdicates if you’ve visited this link Acatwho ispeeingin places other than the litter ... MyCatKeepsPeeingon My Rug ... sticking with a non-perfumed litter that yourcatis used to is a good start. /cat-urinating-on-rug-3385086 More results.
  2017-11-06 16:03 | MichaelRap
  Карж - Вбив сс, Карж Ebay.
  2017-11-06 14:51 | StevenMug
  Всем привет! класный у вас сайт!
  Зацените, нашёл супер базу кино онлайн в хорошем качестве: смотреть лучшие боевики 2017
  Здесь: http://kinofanonline.ru/fentezi/ фильмы 2016 фэнтези
  новинки кино 2016 смотреть бесплатно в хорошем
  Смотреть Я ненавижу день Святого Валентина / I Hate Valentine’s Day (2009) онлайн бесплатно
  http://kinofanonline.ru/priklyucheniya/7479-tokiyskie-vorony-tokyo-ravens-2013.html Смотреть Токийские вороны / Tokyo Ravens (2013) онлайн бесплатно
  http://kinofanonline.ru/news/3227-v-strazhah-galaktiki-mozhet-poyavitsya-govard-utka.html
  2017-11-05 08:30 | Antolebop
  Доброго времени суток.
  Компания «ПроМебель» - ведущий российский производитель офисной мебели в Москве осуществляет разработку (проектирование) и производство качественной и удобной мебели для всего офиса под ключ.
  Подробности на сайте: http://bit.ly/2zZFUMH
  2017-11-04 00:51 | Anthonyfer
  Kredit 25000 Euro - Kredit 9000 Euro, Kredit bis 8000 Euro.
  2017-11-03 18:59 | IvanCib
  canada meds
  northwest pharmacy drug costs
  canadian pharmacy
  2017-11-03 17:11 | JamesSomma
  10000 Euro Kredit von Privat - Privatkredit 15000 Euro, 3000 Euro Kredit von Privat.
  2017-11-03 01:01 | ScottEquap
  http://internetaccessmonitor.ru/uploads/posts/2016-09/1474377415_32-32_system_dlya_dll186.png
  Всем привет, уже третий день не могу поставить DirectX - пробовал установить DLL тдельно, но не помогает, пишет что у меня 32-х битная система. Что делать?
  2017-11-02 14:46 | RaymondVergy
  http://www.kredit-ohne-bonitaet.org/50000-euro-kredit-ohne-schufa - 10000 Euro Kredit trotz negativer Schufa, 5000 Euro Kredit ohne Schufa.
  BELÉPÉS
  Felhasználónév:
  Jelszó:
  regisztráció hírlevél
  BARISTA SZAKÜZLET


  Sommelier képzés
  RECEPT KERESŐ
  Kávés sütik
  Mennyire bonyolult?
  Szövegrész keresése:
  Kávéitalok
  Milyen típusú?
  Szövegrész keresése:
  JEGYVILAG.HU
  Színházi előadás:
  Mikor?
  Hol?
  © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
  Támogató partnereink


  Barista Hungary
  "A kávés képzés"

  Completa

  DaVinci