Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Caffè alla giavanese (Jávai kávé)
Caffè alla giavanese (Jávai kávé)
2005. Július 21., Csütörtök
Kapitányné Kiss Beatrix
Jó sűrű forró csokoládéval megbolondított kávéköltemény. Édes, csokis - mi kell még?

Hozzávalók: Hozzávalók:
100% arabica kávé
1 dl tej
28g forró csokoládépor
tejszínhab
desszertcsoki
Elkészítési mód, lépésről lépésre:

100% arabica kávéból espresso-t főzünk . 1 dl tejjel 28g forró csokoládépor hozzáadásával sűrű, krémes forró csokit készítünk.



(Tűzhelyen készítve egy-két "bugyborékolás" után besűrűsödik. Sűrűsége akkor megfelelő, ha majdnem puding sűrűségű, de még folyós állagú.)

Forró csoki por hiányában készíthetjük csokoládés pudingporral (hígabbra főzve), vagy jó minőségű kakaóporral is.

A kész forró csokoládét és az espresso-t jól összekeverjük, majd talpas pohárba töltjük. Édesíteni általában nem szükséges, mivel a forró csoki önmagában is tartalmaz cukrot.

Tetejére apró tejszínhabrózsákat nyomunk és ezeket középen három csokis tejszínhabból készült tejszínhabrózsával koronázzuk.

A fehér tejszínhabrózsákra csokireszeléket szórunk és a forró italt desszertcsokival szervírozzuk.

A Budai Kávézó ajánlása: desszertként is felszolgálható, melyet mindenki fogyaszthat, aki szereti a csokoládé és a jó kávé ízét.

Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
Most szólj hozzá!
  Név:
  Website:
  E-mail:
  Hozzászólás:
  Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
 


2015-10-27 12:41 | no1TraNCiM
I was very happy to attain this web-site.I rriuqeed to thanks for your calculate representing this magnificent read!! I beyond doubt enjoying each little tad of it and I have you bookmarked to check made known original stuff you blog post.
2015-10-26 02:33 | uLNX7gaL
I think you ended a couple of rlesonabay fascinating points. Not exceedingly several those would truly take hooked on consideration this the way you simply did. I’m correctly impressed that near’s a lot in relation to this subject that has been exposed and you did it hence suitably, with so noticeably class. Top-notch one, show appreciation you.
2014-08-09 17:41 | UllkmSdh1nng
What are you indicating, man? I unestdrand everyones got their own viewpoint, but really? Listen, your weblog is awesome. I like the effort you put into it, especially with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like most people here is stupid!
2014-08-06 21:14 | gd3tB6Ax
We are a group of volunteers and sattring a new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to you.
2008-02-26 18:47 | Kovács Attila
Nagyon jó ízű kávé! Szinte leírhatatlan a selymes íze, és úgyszinten leírhatatlan az "édessége" is! Ajánlom mindenki figyelmébe mert nem csak rendkívül egészséges, hanem finom is! Az egészséges szót nem mindennpos fogyasztásra értem :)
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci