Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Baileys® - ha szereted a változatosságot
Baileys® - ha szereted a változatosságot
2005. Október 19., Szerda
Támogatói cikk
Baileys®-es kávékülönlegességek
Dőlj hátra kényelmesen kedvenc kávézódban, miközben barátnőiddel beszélgetsz, és élvezd a Baileyst®, a Baileys® Mokkát, Baileys® Capuccinot és Baileys® Shake-et! A Baileys® most új oldaláról mutatkozik meg.



Baileys-történelem I. Baileys-történelem I.
A Baileys a huszadik századi technológia eredménye, amely lehetővé tette a tejszín és whisky elegyítését.

A Baileys sikertörténete 1974-ben kezdődött, amikor a legnagyobb szeszipari cég írországi képviselete nem tudott mit kezdeni bennragadt whisky-készleteivel.

Valakinek az a mentőötlete támadt, hogy megpróbálhatnák egy palackozott írkávé-jellegű ital gyártását.
A Baileys® a tradicionális ír whisky és a friss tejszín harmonikus keverékeként megkomponált különlegesség, amit nem kell senkinek sem bemutatni. Az alacsony alkoholtartalmú selymes ízű ital az esti szórakozás, a baráti találkozók, na és a lánypartik elengedhetetlen kiegészítője.

A Baileys® most új oldaláról mutatkozik meg, hiszen e varázslatos italnak számos formája van, amelyet nemcsak ünnepnapokon, romantikus randevúkon, hanem akár hétköznap, napközben, kedvenc kávézónkban ülve is fogyaszthatunk.

A jót sohasem lehet megunni, ám ami igazán különleges, az folyamatosan valami újat kínál. Az 1974-ben megjelent, és azóta töretlen népszerűségű Baileys® 2004-ben megújult külsővel jelent meg a polcokon.


A világ legkeresettebb likőrmárkája (Impact Magazin – 2003. február) ma már nem csak vacsora utáni desszertital, hanem egy életérzés: gyöngédséget, nyitottságot, érzelemgazdagságot és kreativitást jelent. Napjainkban a Baileys® már nem hagyományos értelemben ünnepi ital, hanem a mindennapok részévé vált, és varázsol maga is ünnepivé.

Baileys-történelem II. Baileys-történelem II.
Az újdonságnak számító likőr azonnali sikernek bizonyult. A Baileys titka nem egyszerűen egy technikai csoda, mellyel lehetővé válik, hogy a palackban lévő kizárólag természetes alapanyagok: az ír whisky, a friss tejszín, a kakaó, kávé és vanília házasítása tartósnak bizonyuljon (a tejszín ne csapódjon ki, az összetevők ne váljanak szét) hanem a új, fantasztikus íz varázsa is.

A kiváló minőségű Baileys hosszan eltartható. A készítéshez felhasznált ír whisky legalább három esztendőt tölt amerikai bourbon tölgyfa hordókban, a tejszín a legfrissebb, különleges, a háztartásokban megszokott tejszínekhez képest kétszer magasabb zsírtartalmú tejtermék.

Ma már több mint félszázezer tehén Írországban csak azért legel, hogy biztosítsa a megfelelő mennyiségű tejet a nemzeti likőr elkészítéséhez - a tökéletességhez pedig hozzátartozik, hogy a frissen elkészült tejszínt két órán belül használják fel.
A játékosság, a szabadság érzése a Baileys® kedvelők körében most kiteljesedhet. Kedvenc italunkat már nemcsak hagyományosan fogyaszthatjuk, hanem Baileys® Mokka, Baileys® Capuccino, Baileys® Shake formájában is.

A kávéban, shake-ben a krémlikőr egy új arcával és új érzésekkel ismerkedhetünk meg: lágyságot, frissességet, harmóniát hoz a hétköznapokba.

A jeges és kávés különlegességeket már napközben, egy-egy délelőtti beszélgetés, ebéd kiegészítőjeként is fogyaszthatjuk.
Nincs más dolgunk, mint beülni kedvenc kávéházunkba, és felkészülni, hogy áthasson a kellemes, kényeztető érzés. Így már érthető, hogy miért fogy percenként 2000 pohár Baileys® a világon!




A Baileys® a Kávéházak Versenye 2005 közönségszavazásának támogatója. A Kávéházak Versenyéről bővebb információt ezen az oldalon talál.


________________________________________________________________

Baileys® receptek:




Baileys – Jéggel

Hozzávalók:
  • 6cl Baileys
  • jég

    Valóságos élvezet a klasszikus ízek kedvelőinek. A jég hűs jellege jóízűen kiemeli a Baileys tiszta, meleg lágyságát - könnyed frissességet eredményezve. Hirtelen új elemek tűnnek föl a jól ismert, régóta kedvenc ízvilágban.








    Baileys Mokka

    Hozzávalók:
  • 3cl Baileys
  • espresso
  • forró csoki
  • tej
  • kakaó

    Meleg, forró, tűz! És máris rálelt a könnyed és a szenvedélyes közti harmóniára. Hadd legyenek az érzelmek egy kicsit forróbbak, az élvezetek kicsit édesebbek, míg az espresso kesernyés íze elvonja a szükségtelen szentimentalizmust.







    Baileys Capuccino

    Hozzávalók:
  • 3cl Baileys
  • csokoládé
  • tej
  • tejszín
  • kakaó

    A könnyed, laza csevegés kellemes kísérője egy pohár Baileys capuccino, mely lágy, krémes és utánozhatatlan. Ne hagyja ki!








    Baileys – Shake

    Hozzávalók:
  • 6cl Baileys
  • 4 cl tej
  • jég

    Egyszerű, de nagyszerű ajánlat. A Baileys lágysága, melegsége a jéggel keveredve hűsítően simogat.

  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2012-08-01 13:35 | ukfrnIvFwOoDFutsG
    CizseH vziisczrfauq
    2012-07-31 04:29 | uSlqjueRkhDFtHwT
    Wouldn’t it be tastier if you ate it pipnipg hot and not left overnight in the fridge for the next day? Imagine how yummy it’d be eating it hot with rum custard, ice cream and banana?
    2006-01-17 21:46 | Drasko Karcsi
    Baileys – Shake
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci