Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Alkoholmentes kávékülönlegességek
Alkoholmentes kávékülönlegességek
Receptek
2004. Június 6., Vasárnap
Nemsokára új rovatszerkezettel jelentkezünk, amelyben sok szirupos, különleges kávés recept is helyet kap majd. Előzetesként lássunk néhány alkoholmentes kávékülönlegességet!

Latte macchiato szirupokkal

A kávégép gőzölője segítségével kb 250ml erős tejhabot készítünk (ehhez kiindulásként kb 150-160 ml hideg tejre van szükség ). Egy 2,5 dl-es hosszúkás alakú, felfelé szélesedő hőálló üvegből készült pohár aljára 20-30 ml szirupot csurgatunk (a legelterjedtebb a vanília, a karamell és a csokoládé ízesítésű). Ennek felszínére, hosszú bárkanál segítségével rétegezzük rá a jól elegyített habos tejet. Presszókávét készítünk. A színültig töltött pohár tetejére, a tej felszínére a kávékiöntőből vékony sugárban öntjük a forró kávét. Ha ügyesek voltunk, a kávé a keményebb habréteg alatt egybefüggő sötétbarna réteget alkot, alatta tejeskávé csík, alatta a vakítóan fehér tej, legalul pedig a szirup.

Caffé Bonbon

4-5 cl űrtartalmú shot-os pohárba annyi cukrozott sűrített tejet öntünk, hogy ránézésre félig teljen a pohár (mivel a pohár felfelé szélesedő, ez a mennyiség valójában a teljes űrtartalomnak csak kb. egyharmada ). A poharat a presszógép kifolyócsőre alá rakjuk és közvetlenül a sűrített tejre annyi kávét (2-3cl) eresztünk, hogy a pohár majdnem tele legyen. Ha igazi espresso gépünk van, háromrétegű kávéitalt kapunk: legfelül a 3-4 mm vastag kávékrém, alatta a sötétbarna kávé, végül a sűrített tej.






Bicerin kávé

Csokoládészirupot készítünk: 5cl habtejszínt, 1,5 teáskanál kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű cukrot jól összedolgozunk. Ezt a masszát max. 1,5 dl űrtartalmú margaritás (talpas, ipszilon alakú) pohárba öntjük. Erre kiöntőből, óvatosan, forró kávét (5cl) öntünk. A kávé tetejére egy kanál segítségével shakerben habosított tejszínt csurgatunk. Ha jól végeztük dolgunkat, a kávé tetején "megül" az enyhén felhabosított, krémes tejszín. Felszínét két egész, pörkölt kávébabbal díszítjük.

Barista frappé

Egy erős eszpresszókávét (2-3cl), 1dl tejet, 6-8 db jégkockát és ízlés szerint cukrot mixerrel jól összedolgozunk. A habosított italt kb. 2 dl-es csőpohárba töltjük. Shakerben friss tejszínt és kevés vaníliáscukrot keményre habosítunk, amivel az italt "megkoronázzuk". A habot csokoládé és narancshéj reszelékkel díszítjük.

Kapcsolódó linkek:
  • Alkoholos kávékülönlegességek
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2014-08-09 17:51 | nYPjTsJHgP
    English not my native lanuagge.I simply couldn’t depart your site prior to suggesting that I extremely loved the standard info a person supply for your visitors? Is gonna be back regularly in order to inspect new posts
    2014-08-08 02:43 | fVFy7I0IL
    I’ll try to put this to good use imylmiateed.
    2014-08-07 05:25 | yPumYADeV
    That’s a shrewd answer to a tricky quostien
    2010-03-06 22:42 | Kozar Krisztina
    Szuper az oldalatok de több recept jobb lenne
    2006-11-22 13:12 | István
    Oda vág!!
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci