Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Alkoholos kávékülönlegességek
Alkoholos kávékülönlegességek
Receptek
2004. Június 17., Csütörtök
Lássunk most három új receptet. Ezúttal az alkoholos kávékülönlegességek kerülnek terítékre. A népszerű ír kávé, az exotikus limoncello hot shot és a gyönyörű angyalok csókja.

Irish Coffee

Kapcsolódó linkek Kapcsolódó linkek
  • Alkoholmentes kávékülönlegességek
  • Az ír kávé írsége
  • Először is szükségünk lesz egy speciális, ír-kávés pohárra, mely hőálló, talpas, füles üvegpohár. Formája, öblössége leginkább egy kis söröskorsóhoz hasonlítható. Ebbe a pohárba 4cl ír whiskey-t, és ízlés szerinti (2-3 teáskanál) barnacukrot öntünk. Ezután két dolgot tehetünk. Meggyújtjuk az italt és a cukrot folyamatosan kevergetve karamellizáljuk, vagy a kávégép gőzölőjével addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldjuk a cukrot. Ezután felengedjük kávéval addig a pontig, ahol a pohár íve elkezd kiszélesedni. Shakerben tejszínt habosítunk, de csak annyira, hogy még csurgatni lehessen. Ezt egy, a kávé felszínén tartott kanálra öntjük, így koronázva meg habbal az italt. A jól elkészített ír kávé megjelenésében, karamelles-kesernyés ízében és hatásában is emlékeztet az írek leghíresebb sörére. A fogyasztás is hasonlóan történik: a kávé íze és jellege úgy érvényesül leginkább, ha a habon keresztül isszuk ki, éppen úgy, mintha egy hűs Guinesst kortyolgatnánk.

    Limoncello Hot Shot

    Az 5cl-es shotos pohár falát belül és a peremén citromhéjjal bekenjük. Így felszabadítjuk a citromolaj aromáit. A pohár aljába 2cl limoncellót (olasz citromlikőrt) öntönk. Erre rétegezzük óvatosan, kanál segítségével a forró espressót (2cl). Hideg tejszínbe finomra reszelt citromhéjat teszünk, ezt három részes shakerben krémesre habosítjuk. A tejszínt a kávé fölé tartott kanálra csurgatva rétegezzük az ital tetejére. Rögtön szervírozzuk, egy hajtásra fogyasztjuk.

    Angyalok csókja

    Egy max. 1,5 dl űrtartalmú margaritás (talpas, ipszilon alakú) pohár aljára 2 cl kávélikőr töltünk, melyre bárkanál segítségével 2cl ír krémlikőrt rétegezünk. A kávégép gőzölőjével erős tejhabot készítünk (kb. 6cl), melyet jól összedolgozunk és hasonlóképpen rétegezve pohárba töltünk. Presszókávét készítünk (2-3cl), amit a kiöntőből a tejhab közepére csurgatunk. A tejhab tetején keletkező kávéfoltot a maradék tejhabbal eltüntetjük. A jól elkészített ital 6 rétegben pompázik.

    Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2012-09-09 16:01 | pZeBdGmkd
    W42UCG umuuhvqrupag
    2012-09-08 04:37 | keWwYPhcwwKydWMRE
    hpFZmU rxjhahohugfp
    2012-09-07 07:28 | uZNWjFtlnzQEr
    Thanks for sharing exellcent informations. Your web site is very cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the information I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a great website.
    2010-02-17 12:26 | Enikő
    Minden álmom, hogy egyszer lesz egy saját kv házam. Imádom a kv-t, nem csak inni, hanem elkészíteni is. Ezek a receptek, fergetegesek!!!!
    2010-01-21 20:46 | Somogyvári Bazsalikomos Kofí
    Nem kell egyből rosszra gondolni.
    Biztos ő is kitalálta azt amit már előtte más.
    2010-01-03 19:57 | norka
    Wanted= melinda Itt is szégyentelenkedsz a lopott receptjeiddel? Szégyeld magad!
    2010-01-02 23:09 | S. Balázs
    Megjegyzés: ez nem kapcsolódik a 13. sz, hozzászólásomhoz!
    A 13-ast a Melinda recept oldalához írtam megjegyzésbe, miszerint arra próbáltam célozni, hogy az oldalon nem csak recept található, hanem a számítógépekre veszélyes dolog is.
    2010-01-02 23:06 | S. Balázs
    Lagunitas – Cappucino Stout, Mill St. Caffe Porter-e, Bell’s Java Stout-ja, Dark Star Brewery - Espresso Superior Coffee B., Karmi.
    Ezek kávés sörök.
    Egészségünkre!
    2010-01-02 22:51 | S. B.
    Annak, aki nem csak receptet keres a gépére...
    2009-12-05 22:16 | wanted
    http://recept.try.hu
    2009-12-05 22:16 | wanted
    Ezt is érdemes megnézni: Melinda recept oldala
    2008-11-29 20:59 | Veronika
    Megcsináltam az angyalok csókját!!!:):)
    Tök jol néz ki
    2008-04-01 10:35 | ördög ádám
    Kávé mellé
    Receptek
    Ír kávé

    A legenda szerint az első irish coffee Írország délnyugati kikötőjében, Foynes-ban született meg, az 1940-es évek elején. A kikötő café-ja az Egyesült Államokból érkező, a tengeren landoló repülőgépekből hajóval a partra szállított fáradt, átfázott utasok első állomása volt.
    2008-03-25 13:13 | manci
    szerintem kicsit nem gusztra
    2007-12-14 11:05 | Dani
    Nagyon tetszik, az utóbbi, martinis pohárban elkészített különlegesség mától a Tommie’s Café-ban is megkostólható! :)
    http://tommies.hu
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci