Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Bailey’s kávé krémlikőr
Bailey’s kávé krémlikőr
Bailey’s kávé krémlikőr
2009. Február 9., Hétfő
Az eredeti ízesítésű krémlikőrt a hetvenes évek elején fejlesztették ki, majd 1974-ben kezdték forgalmazni – tudtuk meg Peter O’Connortól, a Bailey’s nemzetközi igazgató-nagykövetétől. A pörkölt kávé aromájával gazdagított krémlikőr kizárólag 0,7 l-es kiszerelésben kerül a boltokba.

Abba is kaptunk némi betekintést, hogy a nők emancipálódásával párhuzamosan hogyan lett a különleges, ünnepi étkezések után elfogyasztott, formális likőrből egy olyan informális alkoholos ital, amit mindkét nem bátran fogyaszthat menő klubokban, vagy akár egy délutáni kerti parti keretében. A márkát birtokló Diageo az eredeti, a menta és a karamell íz után azért rukkolt elő egy újabb változattal, mert nagyon sokan ízesítették Baileys krémlikőrrel a kávéjukat, így az igény adott volt.

Peter O’Connor azt is készségesen prezentálta, hogyan érdemes felszolgálni az italt. Ha egy személy italfogyasztásáról kell gondoskodnunk, akkor fogunk egy martinis poharat, aminek a szélét belemártjuk egy kevéske csokoládémasszába és reszelékbe, majd beleöntjük a pár jégkockával egy shakerben lehűtött italt. Ha több személyt látunk vendégül, akkor szükség van egy turmixgépre is. Első lépésként egyharmad részig töltsük meg jégkockákkal, majd töltsük fel annyi likőrrel, hogy a kockák úszni kezdjenek, ezt követően körülbelül ötven másodperc turmixolás következik.
A bemutató végén Kovács Antal barista, jó hírrel szolgált azoknak, akik esetleg étkezés előtt fogyasztanának az italból. Elmondása szerint a krémlikőrnek ugyanis kis mennyiségben étvágygerjesztő hatása van, és az ízérzékelést sem csökkenti.

ÉRDEKESSÉGEK A BAILEYS-ről
  • Baileys az eredeti krémlikőr, a kategória létrehozója
  • A Baileys az egyetlen krémlikőr mely kizárólag természetes alapanyagokból áll.
  • A Baileys-be a legmagasabb minőségű friss tejszín kerül (fagyasztott, szárított, feldolgozott tejszín használata kizárt).
  • Egy palack Baileys 50%-ban friss tejszínből áll.
  • A Baileys-be csak az Ír Whisky Törvény szigorú előírásainak megfelelő whisky kerülhet
  • A Baileys 10% whisky-t tartalmaz ( a versenytársak kevesebb mint 1%-ot)
  • Az ír tejtermelés 40%-a kerül ebbe az italba. Mindezt 40.000 tehén termeli 3.000 farmon szerte Írországban.
  • A világ 1. számú krémlikőrje, 50%-os részesedéssel. Évente közel 70 millió litert forgalmaznak belőle.
  • A világon percenként 2.000 pohár Baileys-t kortyolgatnak el
    130 országban forgalmazzák.

    Emlékeztetőül>>

  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    2015-12-14 22:23 | VEF6e1YAwDw
    It looks to me that this site doesnt load on a Motorola Droid. Are other folks gettnig the same issue? I like this blog and dont want to have to skip it when Im away from my computer.
    2015-12-14 05:12 | tZhN2IVWf
    Watched this event on the news here yesterday. This man lived tuohrgh so many events and what a link to the past.It must have been quite an experience for you both yesterday and the 2008 book event.
    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci