Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Kávé mellé // Receptek // Grappuccino
Grappuccino
2005. Február 11., Péntek
Íme, egy újabb recept, hogy kényeztesse magát. Nem titkoljuk, hogy a kávé nem csak espressóként finom. Olyanok vagyunk, mint Gombóc Artúr, csak kávéban. Szeretjük tejjel, vagy tej nélkül, tejhabbal, tejszínhabbal. Szeretjük a feketekávét, a krémes kávét, a hosszú-, a dupla, a tripla kávét. És persze szeretünk mindenféle alkoholos kávékülönlegességet is.


Jellemzők Jellemzők
Ajánlott alapkávé: espresso vagy kotyogós
Típus: Alkoholos
Tej összetevő: gőzzel habosított tej
Hőmérséklet: meleg
Ehhez a különlegességhez leginkább az eszpresszógéppel készített igazi olasz krémes, rövid espressót ajánljuk, melynek aromagazdagsága és sűrűsége rendkívül jól érvényesülhet ebben az italban és jól illeszkedik az olasz törkölypálinkához, a grappához. Amennyiben nincs otthoni eszpresszógépünk, használhatunk más elektromos kávéfőzőt, kotyogót is.

Összetevők Összetevők
40 ml kávé
1cl grappa
15 g cukor
4 cl tej
Elkészítjük a kávét. 20 milliliternyit kis méretű fém kiöntőben összekeverjük a cukorral úgy hogy az teljesen feloldódjon. Ezután hozzákeverjük a grappát is. Valójában ezzel elkészítettük házi kávélikőrünket. A likőrt 1 dl űrtartalmú pohár aljába töltjük.

törköllyel bolondítva
törköllyel bolondítva
Tejet habosítunk. A habosítást az elektromos kávéfőzőnk gőzölő csövével végezzük. Ügyeljünk arra, hogy ne forrósítsuk túlságosan meg a tejet, mert így részben elvesznek az értékes tápanyagok, ráadásul a forró ital nehezen fogyasztható. A habosított tejet bárkanál segítségével a likőrre rétegezzük. Óvatosan öntsünk, ügyelve arra, hogy a rétegek ne keveredjenek össze.

Rövid várakozás (1 perc) után a maradék kávét a csőrős fém kiöntő segítségével, vékony sugárban, óvatosan kiöntjük a habosított vaníliás tej felületének közepébe. Ha ügyesek vagyunk, a kávé vékony réteget képezve választja majd el a tej habosabb és lágyabb részeit.

Ha nem hibáztunk, négy rétegű kávéitalt látunk magunk előtt. Így jól néz ki, de azért fogyasztás előtt alaposan keverjük össze.

Kapcsolódó linkek:
  • Alkoholmentes kávékülönlegességek
  • Alkoholos kávékülönlegességek
  • Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
    Most szólj hozzá!
      Név:
      Website:
      E-mail:
      Hozzászólás:
      Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
     


    BELÉPÉS
    Felhasználónév:
    Jelszó:
    regisztráció hírlevél
    BARISTA SZAKÜZLET


    Sommelier képzés
    RECEPT KERESŐ
    Kávés sütik
    Mennyire bonyolult?
    Szövegrész keresése:
    Kávéitalok
    Milyen típusú?
    Szövegrész keresése:
    JEGYVILAG.HU
    Színházi előadás:
    Mikor?
    Hol?
    © 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
    Támogató partnereink


    Barista Hungary
    "A kávés képzés"

    Completa

    DaVinci