Baristák
Versenyzők és bajnokok, közismert nagykávéházak és rejtett kiskávézók kávékészítői, kávéforgalmazó cégek, kávézóláncok vezető baristái, trénerei és külföldön dolgozó magyarok bemutatása. A beszélgetésekből, interjúkból készülő cikkek fő kérdéskörei ugyanazok: miért pont a kávé, keverék és fajtakávé, arabika és robuszta, az eszpresszó-kultúra jelene és jövője, kávékészítés és karrier, stb. A válaszadók és válaszok sokfélesége reméljük képet ad a szakmáról és azok művelőiről, kedvet ébreszt sok vendéglátóban a kávés világ felfedezésére.
Független kávéházak
A kávézóláncokról indított sorozat után eljött az idő, hogy megismerjük az ország legjobb kávés helyeit. Díjnyertesek és kedvencek, kicsik és nagyok, bar-cafék és café-restaurantok, tulajdonosok, koncepciók, üzemeltetők. Kávékultúra és ipar, küldetés és megélhetés. Milyen a jó magyar kávéház 2010-ben? Térkialakítás, eszközrendszer, személyi feltételek, választék és szolgáltatásrendszer. Kávéélmény és kávéháziság.