Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Téma // A Gerlóczy a 2007-es Év Kávéháza
A Gerlóczy a 2007-es Év Kávéháza
2008. Március 6., Csütörtök
A Kávéházak.hu idén ötödik alkalommal teszi közzé a legjobb kávéházak listáját. Az "Év Kávéháza 2007" díjat a budapesti Gerlóczy Kávéház nyerte el. Az elmúlt évek kávéházi fejleményeire válaszul a zsűri további két díjat hozott létre.

A "Legígéretesebb Új Kávéház" címet a budapesti Déryné Bisztró, a "Legjobb Láncszem"-nek járó díjat pedig a kecskeméti California Coffee Company nyerte el. Ez utóbbival a szervezők idén bevonták a versenybe a piacon egyre nagyobb súllyal szereplő kávézóláncokat is.

Az Év Kávéháza 2007
Gerlóczy Kávéház: Európai lépték, elérhető elegancia
(Budapest, V. ker., Gerlóczy u. 1.)

Nézze meg a képeket!

Az "Év Kávéháza 2007" díjat a Budapest belvárosában található Gerlóczy Kávéház nyerte. A kávéház 2004 végén nyílt, és hamar kivívta a budapesti közönség elismerését. Az üzlet elmúlt kétéves működése pedig minden kétséget eloszlatott a koncepció eredményességét illetően. A klasszikus funkciót friss szemlélettel megvalósító kávéház sikeréhez nagymértékben hozzájárult az elegáns, igényes kávéházi térkialakítás, a minőségi étel- és italalapanyagok használata, és a helykiválasztás. Az üzlet sikeresen szólította meg a budapestieket, azon belül különösképpen a Belváros lakóit és az itt élő külföldieket.

A Gerlóczy egy európai léptékű kávéház. A hely formanyelvét tekintve nem igazodik szorosan a monarchiás tradíciókhoz, inkább egy tágabban vett európai örökséget ápol. Külön kiemelendő, hogy a Gerlóczy professzionálisan bánik a modern kommunikációs és marketing eszközökkel, ami a vendégekkel való kapcsolattartásban lassan elengedhetetlen feltétel.
(Szabados Tamás, a Kávéházak.hu szerkesztője)


A Legígéretesebb Új Kávéház
Déryné Bisztró: Budai- és világpolgároknak
(Budapest, I. ker., Krisztina tér 3.)

Nézze meg a képeket!

A Déryné Bisztró nyitásával ismét egy legendás hely kelt új életre. A hely elsősorban a minőségi találkozóhelyekre vágyó budai polgárokat szólítja meg. A Déryné megálmodói teljesen újraálmodták az egykor presszóként, azt megelőzően pedig ugyancsak kávéházként üzemelő helyet. Bisztró néven az új tulajdonosok a legújabb New Yorki-i és londoni ízlésnek megfelelő térben mégis ízig-vérig budapesti kávéházat hoztak létre, látványkonyhával, boros pincével, kandallóval, élőzenével, és elérhető árakkal.

A Déryné Bisztró - amennyiben beváltja a hozzá fűzött reményeket - mérföldkövet jelenthet a magyarországi kávéházi élet fejlődésében. A lenyűgöző térkialakítás, a családi vállakozásokra jellemző tulajdonosi elkötelezettség és az elérhető áron kínált, magas minőségű kávéházi élményre kiéhezett vendégkör együttállása nagyon komoly sikereket rejteget a néhány hónapja nyílt, fiatal kávéház számára.
(Orbán Gergely, a Kávéházak.hu alapító munkatársa)


A Legjobb Láncszem
California Coffee Company, Kecskemét


A Kávéházak.hu idén új díjat alapított a Magyarországon is mind nagyobb súllyal szereplő kávézóláncok számára. A kávézóláncokat a sztenderdizálásra való törekvés különbözteti meg az egyénnek tágabb érvényesülést engedő független kávézóktól. A zsűri azonban itt is az egyes üzleteket vizsgálta, és a kecskeméti California Coffee Company éppen egyéni jellegzetességeivel, a "hely szelleme" iránti fogékonyszágával nyerte el a "Legjobb Láncszem" kitüntető címet. A California Coffee Company az első magyarországi, amerikai ihletésű kávézólánc. A láncnak országszerte négy üzlete van.

A Starbucks nyomán keletkezett gyorskávézóláncok, mint például a California Coffee Company, sokak számára a "nagy ellenfél" - a hagyományos, "egyedi és megismételhetetlen" kávéházak legfőbb kihívója. Sokkal jobban tesszük azonban, ha ellenségeskedés helyett inkább tanulunk egymástól. Például a kávékészítés és a baristatudomány tekintetében, melyet éppen a Starbucks és követői tettek újra divatossá New Yorktól Budapesten át Tokióig.
(Senkáriuk András, a Barista Hungary kávés szakoktató cég ügyvezetője)


A Kávéházak.hu és a verseny története
A Kávéházak.hu portál létrehozói 2003-ban indították el a Kávéházak Versenyét. 2003-ban és 2004-ben a tabellán csak budapesti helyeket szerepeltek, a verseny 2005-ben lett országos. A portál mögött álló vendéglátókból és kritikusokból álló zsűri a versenyek során öt szempontot értékel: (1) Térkialakítás, (2) Ízek, (3) Eszközök, (4)Személyzet és (5)Kávéháziság.

Az Év Kávéháza díj korábbi nyertesei: 2003: Károlyi Café; 2004: Zila Kávéház és Cukrászda; 2005: Alibi Café; 2006: Dunapark Kávéház; 2007: Gerlóczy Kávéház

Tovább a TOP 100-as listára>>

További híreink:

Archívum | Nyomtatás | Küldés e-mailben
Most szólj hozzá!
  Név:
  Website:
  E-mail:
  Hozzászólás:
  Ellenőrző kód: CAPTCHA Image
 


2008-03-06 18:01 | conFerenc
Jó volt a konferencia, az előadásokból sok újat tanultam. Kerek egész. Így tovább! Köszönet.
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2017 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci