Találkozópontok | Kávézó kereső | Kávéház rangsor | Kávé akadémia | Játék | Linkek | Rólunk | Támogatóink
Hírek
Téma
Kávé mellé
Café Budapest
Receptek
Kávéház anno
Barista iskola
Barista szaküzlet
Zacc
DOSSZIÉK
Kávé minősítések
Tea
Kávézóláncok
Kávétermelő országok
Kultikus kávés kellékek
Független Kávéházak
Home Barista
Barista Bajnokságok
Régi pesti kávéházak
Kávéház Sirató
RÉGIÓK
Hajós utca
Károlyi utca
Liszt Ferenc tér
Ráday utca
Újlipótváros
Nyitólap // Zacc
Zacc
Kávé inhalátor – ez a jövő? Kávé inhalátor – ez a jövő?

Franciaországban piacra dobták a kávé-inhalátort. A kis szivarra hasonlító szerkezet arra szolgál, hogy por formájában jutassa a szervezetbe a kávé hatóanyagait. Az inhalátor 100 mg koffeint tartalmaz, ami kb. egy csésze kávénak felel meg.
Események ma
Még több esemény
Új sorozataink
2010. Január 28., Csütörtök
Új sorozataink

Ez évtől két új sorozatot indítunk: az egyiket sikeres baristákról, a másikat a független kávésokról, kávéház üzemeltetőkről. A sorozatok célja, hogy példaértékű karriereket és vállalkozásokat mutassunk be a magyar kávés vendéglátásban.
Barista Ink
2009. Szeptember 1., Kedd
Barista Ink

Lassan véget ér a nyár, ami nem csak a fesztiválok, a reggelig tartó sörözés, a fagylaltot nyaló gondtalan nyaralás szezonja, de az elhamarkodott, átgondolotatlan tetoválásoké is. Szerencsére vannak frissítő, kávés kivételek!
2009. Augusztus 31., Hétfő
Design kávéfőzők

A jó öreg kotyogóstól a luxuskávéfőzőkig, a kávéautomatáktól a kávéházakig számos útja-módja van annak, hogy hozzájuthassunk napi betevő koffeinadagjainkhoz. Persze a dizájnerek a kávé előállítását is a maguk sajátos szemszögéből nézik, ennek eredményeképp pedig egészen innovatív alkotások jönnek létre. A következőkben ezekből szemezgetünk.
Kávédiesel
2009. Június 23., Kedd
Kávédiesel

Az árutőzsdéken- a kőolaj után a második legkedveltebb termék a kávé. Ez talán annak köszönhető, hogy - akár a benzin az autók esetében- a kávé a modern ember "üzemanyaga". Ez a pozíció azonban az előttünk álló évtizedekben megváltozhat, ha az amerikai tudósok kutatási eredményei visszaigazolódnak a gyakorlatban. A tervek szerint ugyanis, a kávézaccal a jövőben már nem csak jósolni de utazni is lehet.
Amikor az út Rómába vezet..
2009. Február 11., Szerda
Amikor az út Rómába vezet..

Róma, Olaszország fővárosa, a klasszikus ókori művészetek védőbástyája, az olasz csizma ékszere.. itt töltöttem pár napot, nem csak a történelmi értékeket keresve "kávés szememmel".
Igaz, az olaszok jó pár száz évvel később kezdtek kávéval foglalkozni mint például az arab térségben élők. Igaz, hogy nincs Olaszoszágban túl sok termőterület de akkor miért minden barista hazája? Miért az elnevezés olasz espresso?
Vattacukor és habcsók
2008. Szeptember 26., Péntek
Vattacukor és habcsók

A rózsaszínű amerikai álom - hatalmas turmix méteres szívószállal, neonszínben tündöklő gumicukor-áradat, már csak az asztalon táncoló sárga parókás pincérlányok hiányoztak, hogy a Grease-fíling teljes legyen.
Akár boszorkányosan jó hely is lehetne, de mégsem...
2008. Június 27., Péntek
Akár boszorkányosan jó hely is lehetne, de mégsem...

Inkább étterem, találkahely, pokoli nyári melegben hűsölésre alkalmas kellemes pihenőhely -- de nevével ellentétben nem igazi kávézó. A hely könnyen megközelíthető helyen van, a terasza tágas, de az utolsó asztalok kivételével a nagy jövés-menés miatt nem igazán meghitt.
2008. Március 8., Szombat
Hetven év múlva: novellapályázatot hirdet a HP

Budapest, 2008. március 4. – A korábbi hagyományt felélesztve idén is novellapályázatot indít a HP Magyarország, ehhez kapcsolódva pedig újraindítja a www.hpebook.hu címen elérhető elektronikus könyv letöltő oldalát.
a soproni coffeeshop...
2008. Március 6., Csütörtök
a soproni coffeeshop...

Egyszercsak Sopronban is találtunk egy Caffeeshopot, aminek nagyon örültünk. Habár a város szélén található nemrég épült üzletközpontben van, nem igazán megközelíthető helyen, de legalább van.
Zacc Könnyű
A félreértett pók
Peti a pók: Na ugye!
Interjú a Zrínyivel
Szoftver probléma
Eject gombos pohártartó
A laptopot is tisztíccsa

Zacc IRODALOM
VERS!

Rohan? Felfokozott? Zakatol az agya?

Álljon meg egy percre. Tudja meg, hogy a költemények sűrítik a szót. A költő többet képes elmondani egy mondatban, mint ön egy egész tárgyalás alatt. Ők tudják, mi a brainstorming. Kevéske idő alatt nagy élményt nyújtanak, mert minden alkotásuk az életből kínál fel valamit.

Ön néhány percig figyelmesen olvas, ezalatt szellemileg, lelkileg megpihen, és elkap egy hangulatot. Betekinthet világokba, felfedezhet apró mozzanatokat, melyeket az Isten adta tehetség tömörített rövid mondatokba.

Archívum
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:
regisztráció hírlevél
BARISTA SZAKÜZLET


Sommelier képzés
RECEPT KERESŐ
Kávés sütik
Mennyire bonyolult?
Szövegrész keresése:
Kávéitalok
Milyen típusú?
Szövegrész keresése:
JEGYVILAG.HU
Színházi előadás:
Mikor?
Hol?
© 2003-2018 | Kapcsolat | Impresszum | Média információ | Partner belépés
Támogató partnereink


Barista Hungary
"A kávés képzés"

Completa

DaVinci