Kávéházak hírek

Megduplázná a MOL a Fresh Cornerek számát 2021-re hír borítóképe
Megduplázná a MOL a Fresh Cornerek számát 2021-re

Jelentős bővülést és fejlesztést tervez a MOL a Fresh Corner kávézók kapcsán és a rivális olajcégek üzletei mellett versenyezni kívánnak a McDonald's, a Starbucks, a KFC és a Costa Coffee vendégeiért is.

2020.01.12.
A Lavazza beszáll a Forma-1-be hír borítóképe
A Lavazza beszáll a Forma-1-be

A Lavazza együttműködési megállapodást kötött a 2020 FIA Formula One World Championship bajnokságban induló ROKiT Williams Racing csapatával.

2020.01.11.
A Pepsi is beszáll a kávé üzletbe hír borítóképe
A Pepsi is beszáll a kávé üzletbe

A Pepsi bejelentette, hogy Pepsi Café néven 2020 áprilisában új italokat dob a piacra az Egyesült Államokban, mely összekapcsolja a kávé testesebb ízét a Pepsi kóla könnyed, frissítő ízével.

2019.12.22.
Egyesül a Peet's és a Douwe Egberts hír borítóképe
Egyesül a Peet's és a Douwe Egberts

Tőzsdei információk szerint a JAB Holdings egyesíti a világ legismertebb kávé márkáit, hogy erősebb kihívást jelentsen a Nestlé és a Starbucks számára. A fúzió célja, hogy a jövő évben 3 milliárd eurót gyűjtsenek az európai tőzsdei jegyzékből.

2019.12.18.
A Nespresso, a Nestlé és a JDE egyesíti erőit a kávékapszulák újrahasznosítása terén hír borítóképe
A Nespresso, a Nestlé és a JDE egyesíti erőit a kávékapszulák újrahasznosítása terén

Franciaországban a Nespresso, a Nestlé és a JDE (Jacobs Douwe Egberts) egyesültek, hogy megalapítsák az Alumíniumkapszula Újrahasznosítási Szövetségét. A három vállalat egyben kezdeményezte a többi piaci szereplőnél, hogy vegyenek részt abban az újrahasznosítási rendszerben, amelyet a Nespresso 10 évvel ezelőtt indított, annak biztosítása érdekében, hogy az összes alumínium kávékapszula újrahasznosításra kerüljön.

2019.12.16.
Ne higgy a vészharangoknak! hír borítóképe
Ne higgy a vészharangoknak!

Futótűzként szárnyalt végig az elmúlt nap hazánkban is, hogy a Nemzetközi Kávészervezet (ICO) a kávétermesztő országokat képviselő kormányközi testület legfrissebb havi jelentésében azzal számol, hogy a kávékereslet jócskán felülmúlja majd a kínálatot a 2019/2020-as idényben. Nézzük, hogy mit is jelent a "jócskán", van-e okunk aggódni.

2019.12.08.
Athén lesz a World of Coffee 2021 helyszíne hír borítóképe
Athén lesz a World of Coffee 2021 helyszíne

A Specialty Kávé Szövetség (SCA) bejelentette, hogy az athéni Metropolitan Expo-val közösen 2021. június 24-26. között fogják megtartani a „World of Coffee 2021” rendezvényt a görög fővárosban.

2019.12.07.
A nagy láncok 3,4 százalékot nőttek az európai kávézópiacon hír borítóképe
A nagy láncok 3,4 százalékot nőttek az európai kávézópiacon

Több mint két tucat európai nemzet kiskereskedelmi kávézópiacát vizsgálva, összesen 37.598 kávézót üzemeltetnek a nagy láncok, mely 3,4 százalékos növekedést jelent az elmúlt 12 hónapban, – áll az Allegra világkávé-portáljának a 2020-as európai kávépiacról szóló jelentésében.

2019.12.03.
Kiderült, mit rejtenek a kávékapszulák hír borítóképe
Kiderült, mit rejtenek a kávékapszulák

A népszerű kapszulás kávék „eszpresszó” típusainak átfogó vizsgálatára került sor a legújabb Szupermenta teszten. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt.

2019.11.29.
Programajánló: Tea a vendéglátásban hír borítóképe
Programajánló: Tea a vendéglátásban

Tapasztaltad már Te is, hogy egy 4 csillagos szállodában, ahol fantasztikus a konyha, remek séffel és ételekkel, bőséges reggelivel várnak, a Magyarországon kapható legolcsóbb, aromásított filteres gyümölcsteákat kínálták? Ha vendéglátásban dolgozol, itt egy lehetőség, hogy nálad ne így legyen.

2019.11.28.
Svájcban izzik a levegő a kávé miatt hír borítóképe
Svájcban izzik a levegő a kávé miatt

A svájci lakosság körében általános felháborodást keltett, hogy a kormány fel kívánja számolni az ország stratégiai kávébab-tartalékát, miközben a kávé az „élet szempontjából nélkülözhetetlen” termékek listáján szerepel az országban.

2019.11.25.

H i r d e t é s