Kávéházak hírek

A nagy láncok 3,4 százalékot nőttek az európai kávézópiacon hír borítóképe
A nagy láncok 3,4 százalékot nőttek az európai kávézópiacon

Több mint két tucat európai nemzet kiskereskedelmi kávézópiacát vizsgálva, összesen 37.598 kávézót üzemeltetnek a nagy láncok, mely 3,4 százalékos növekedést jelent az elmúlt 12 hónapban, – áll az Allegra világkávé-portáljának a 2020-as európai kávépiacról szóló jelentésében.

2019.12.03.
Kiderült, mit rejtenek a kávékapszulák hír borítóképe
Kiderült, mit rejtenek a kávékapszulák

A népszerű kapszulás kávék „eszpresszó” típusainak átfogó vizsgálatára került sor a legújabb Szupermenta teszten. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt.

2019.11.29.
Programajánló: Tea a vendéglátásban hír borítóképe
Programajánló: Tea a vendéglátásban

Tapasztaltad már Te is, hogy egy 4 csillagos szállodában, ahol fantasztikus a konyha, remek séffel és ételekkel, bőséges reggelivel várnak, a Magyarországon kapható legolcsóbb, aromásított filteres gyümölcsteákat kínálták? Ha vendéglátásban dolgozol, itt egy lehetőség, hogy nálad ne így legyen.

2019.11.28.
Svájcban izzik a levegő a kávé miatt hír borítóképe
Svájcban izzik a levegő a kávé miatt

A svájci lakosság körében általános felháborodást keltett, hogy a kormány fel kívánja számolni az ország stratégiai kávébab-tartalékát, miközben a kávé az „élet szempontjából nélkülözhetetlen” termékek listáján szerepel az országban.

2019.11.25.
Programajánló: Legyél saját magad baristája hír borítóképe
Programajánló: Legyél saját magad baristája

Mindent tudni akarsz a kávéról? Az illy könnyedebb, fél napos kávéínyenc kurzusának végén Te is tudni fogsz tökéletes eszpresszót főzni, és szakértőként azonnal tudni fogod egy vendéglátóhelyen, hogy a kávédat jól főzték-e le.

2019.11.22.
Programajánló: KávéBár Bazár 2020-ban is hír borítóképe
Programajánló: KávéBár Bazár 2020-ban is

2020. február 8-án és 9-én immár második alkalommal tölti meg kávéillattal és bárhangulattal a Millenárist a 11 ves KávéBár Bazár. Az elővételes jegyértékesítés november végétől indul és december 20-ig kedvezménnyel lehet megvenniük a korán ébredőknek.

2019.11.20.
Bírságolhat az adóhatóság a borravaló miatt hír borítóképe
Bírságolhat az adóhatóság a borravaló miatt

Egy kávézót bírságolt a NAV, mert a borravalók miatt többlet volt a pénztárgépben. Most elvi döntést hozott a Kúria, miszerint a borravalót elkülönítve kell kezelni, ha az bekerül a pénztárgépbe. Mutatjuk a részleteket ...

2019.11.19.
Becsléseket is meghaladóan nőtt a kávéfogyasztás a világban hír borítóképe
Becsléseket is meghaladóan nőtt a kávéfogyasztás a világban

A szakemberek 2020-ra várták azt a forgalmi mennyiséget a világ kávéfogyasztásában, melyet a legutóbbi felmérésében közölt a Nemzetközi Kávészervezet. A 2017/18-as adatok alapján csak Európában majdnem 53 ezer zsák kávé talált gazdára.

2019.11.05.

H i r d e t é s