2008.11.27.

25 McCafé

Kávé -kiállításra invitált minket a McCafé koordinátora, Paszicsnyek Emőke, hogy együtt ünnepeljük a 25. McCafé üzlet megnyitását. Mire az esemény megrendezésre került, addigra még két üzletet sikerült átadni. Tehát túl a huszonötön, tiszavirágéletű kiállítással ünnepeltünk.


November 25- én, 5x5 cappuccino tetején láthattunk 5 percig élő műalkotásokat.
Az egyedi "opening- happening"- en részt vett és ezzel tovább színesítette az eseményt, két street art művész, Budha Tomi és Orosz Richard, két bevállalós celebünk Nacsa Olivér és Harsányi Levente és természetesen a McCafé is képviseltette magát legügyesebb kezű baristájával, Méregné Beával.
Az alkotások egyszerre készültek pontosan egy perc alatt, látthattunk teljesen egyedi vonalvezetést, eszköz használatot és egészen sajátos mintákat..A csokisziruppal készített habrajz a McCafé lánc védjegye. Itt mindig minden vendégnek egyedi tálalás jár: a pult túloldalán képzett okleveles baristák képzőművészeti alkotásokat rajzolnak a kávénk habjára, amely a tengerparti homokszobrokhoz hasonlóan múlandó művészet: mindössze néhány percig tartós. A habrajz azonban részben hazai kuriózum: más országokban ugyanis ilyen nincs a McCafénál.
A magyarok töretlen kávézási kedvéről árulkodik, hogy 2008 első 10 hónapjában 11. tonna, azaz kb. 841 142 csésze kávét fogyasztottak el a McCafé vendégei – 6,5-szer annyit, mint a nyitás első évében. Az első egység megnyitása óta összesen 3,1 millió csésze kávét és 2 millió szelet süteményt szolgáltak fel a 3,6 millió vendégnek.H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

25 McCafé hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
25 McCafé hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s