25 McCafé

-
2008.11.27.

25 McCafé

Kávé -kiállításra invitált minket a McCafé koordinátora, Paszicsnyek Emőke, hogy együtt ünnepeljük a 25. McCafé üzlet megnyitását. Mire az esemény megrendezésre került, addigra még két üzletet sikerült átadni. Tehát túl a huszonötön, tiszavirágéletű kiállítással ünnepeltünk.


November 25- én, 5x5 cappuccino tetején láthattunk 5 percig élő műalkotásokat.
Az egyedi "opening- happening"- en részt vett és ezzel tovább színesítette az eseményt, két street art művész, Budha Tomi és Orosz Richard, két bevállalós celebünk Nacsa Olivér és Harsányi Levente és természetesen a McCafé is képviseltette magát legügyesebb kezű baristájával, Méregné Beával.
Az alkotások egyszerre készültek pontosan egy perc alatt, látthattunk teljesen egyedi vonalvezetést, eszköz használatot és egészen sajátos mintákat..



A csokisziruppal készített habrajz a McCafé lánc védjegye. Itt mindig minden vendégnek egyedi tálalás jár: a pult túloldalán képzett okleveles baristák képzőművészeti alkotásokat rajzolnak a kávénk habjára, amely a tengerparti homokszobrokhoz hasonlóan múlandó művészet: mindössze néhány percig tartós. A habrajz azonban részben hazai kuriózum: más országokban ugyanis ilyen nincs a McCafénál.
A magyarok töretlen kávézási kedvéről árulkodik, hogy 2008 első 10 hónapjában 11. tonna, azaz kb. 841 142 csésze kávét fogyasztottak el a McCafé vendégei – 6,5-szer annyit, mint a nyitás első évében. Az első egység megnyitása óta összesen 3,1 millió csésze kávét és 2 millió szelet süteményt szolgáltak fel a 3,6 millió vendégnek.



Tetszett a(z) 25 McCafé hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) 25 McCafé hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg