A bedeszkázott riporter

-
2007.03.06.

A bedeszkázott riporter

Buza Péter illusztrált biográfiájával A Nagy Budapest Törzsasztal tagjai kivételes könyvészeti seményre, a BUDAPEST KÖNYVEK sorozat elso kötetének bemutatójára várják a BUDAPEST olvasóit, a vendéglátás, az újságírás, a kultúrhistória muveloit és barátait 2007. március 7-én, szerdán, 17 órára a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kultea termébe.


A hajdani sztárújságíró, a magyar riport atyjaként, majd a New York kávéház második aranykorának legendás
kávésaként ismert Tarján Vilmos kéziratban maradt, utolsó könyve az 1944–1945-ös évekre emlékszik.

A hatvan évig lappangott kézirat megjelentetése alkalmat adott arra, hogy a muvelodéstörténet, régi adósságát törlesztve, bemutassa a két háború közötti Pestnek ezt a különös és értékes figuráját, életútját és életművét.

A publikálás műhelye a Nagy Budapest Törzsasztal, a kötet kiadója a Budapesti Városvédő Egyesület. A bibliofil kiadványt Török András, Saly Noémi és Bernáth László mutatja be a városnak és közönségének.

Helyszín:Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Budapest V., Szent István tér 15.

Tetszett a(z) A bedeszkázott riporter hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A bedeszkázott riporter hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg