A fekete leves – a kávéfőzés története

-
2010.04.20.

A fekete leves – a kávéfőzés története

Pénteken nyílik meg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban A fekete leves – a kávéfőzés története címmel rendezett időszakos kiállítás.


A kiállítás április 23-tól október 24-ig vár minden szakmabelit, kávékedvelőt, és kávéfüggőt. A kiállított eszközök, tárgyak nemcsak más korokba, hanem más kultúrákba is elkalauzolnak bennünket. Megtudhatjuk például, hogy a törökök hogyan, és miben főzik a kávéjukat; megfigyelhetjük, hogy hogyan jutottunk el az egyszerű kávéskannáktól az elektromos, és nyomással működő kávégépekig; valamint a napjainkban oly divatos kávépárnás, és kapszulás rendszerekig.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a kávécserjével; kiderül, hogyan lesz a kávégyümölcsből egy csésze finom kávé; láthatják, hogy milyenfajta pörkölési szintek vannak; hogyan őröljük a kávét – és még számos érdekességre fény derül a kiállítás folyamán.
Mindezek mellett kávékóstolóval, és barista bemutatóval is kedveskednek a látogatóknak, valamint tárlatvezetéseket is tartanak.

A kiállítás a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a Fazekas&Kimmel Gyűjtemény közös tárlata, amely október 24-ig lesz nyitva, kedd kivételével minden nap 11.00-től 19.00-ig.


Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
1051 Budapest, Szent István tér 15.

Tetszett a(z) A fekete leves – a kávéfőzés története hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
Tetszett a(z) A fekete leves – a kávéfőzés története hír? Írd meg véleményed!

További Kávéházak hírek

Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

2020.09.21.

"narrow"
Gear.svg