2008.05.06.

A harmadik Bali

A kiskörúti kávézó - nevét megtartva - néhány éven belül már a harmadik arculattal jelentkezik. Korábban volt cukrászdába hajló kávézó és presszó-kávézó is, ezúttal pedig elegáns báros hangulattal igyekszik megnyerni a vendégeket.


A kétosztatú tér meghatározó színpárosai - a barna-bézs és a fekete-arany - illenek ugyan a kávéhoz és az esti ellazuláshoz, a kissé elnagyolt arányok azonban a kelleténél komorabb külsőt kölcsönöznek a helynek.

A térrendezés és a díszítés férfias vonalvezetése sportos-bulváros sajtókínálattal, valamint a kiszolgáló némileg szűkszavú vendégkezelésével párosul. Amellett, hogy ez a feltételezett koncepció viszonylag egységesen valósul meg, a kávézó légkörét egyelőre a szállodák előcsarnokaira emlékeztető humortalanság és sterilitás jellemzi. Ennek egyik oka lehet az épület nem túl szerencsés elhelyezkedése: bár kiemelt találkozópontok metszetében található, az Astoriának ez a szeglete - talán az árkádok, talán az ingerszegény kereskedelmi környezet miatt - mentális Budapest-térképünk kevéssé ismert zónájába esik.

Mindez természetesen nem írható az üzletvezetés számlájára, sőt feltehetően az egymást követő tulajdonosok mindig új és új távlatokat látnak a Baliban. Reménykedjünk, hogy a szolgáltatások bővítése, pontosabban a még új és kiállításszerűen merev eszközök szolgálatba állítása, illetve a vendégkör felpezsdülése előbb-utóbb a hely szellemét is megteremti. A várakozólobbiban addig is várakozó állásponton maradunk.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 17. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  A harmadik Bali hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  A harmadik Bali hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s