2009.06.25.

A kávé és a napilap mellé újságíró is jár a cseh kávézókban

Mit szólna egy interjúhoz a kávé mellé? Számos júniusban nyíló cseh kávéház akar új színt vinni a szokásos kávéházi szolgáltatásokba: az italukat kortyolgató vendégek helyben építgethetik az internetes közösségi oldalakon kialakított profiljukat, sőt ezentúl csevejbe is elegyedhetnek az általuk olvasott napilapnak a szomszédban dolgozó újságírójával is -- olvasható az MTI összeállításában.


A hírközpont-kávézók láncolata egy új vállalkozás, az úgynevezett hiperlokális újságírás részét képezik, amelynek célja, hogy helyi témákban, helyi szinten közvetlen kapcsolat legyen az újság, az olvasók és a hirdetők között. Vagyis inkább a szemétszállításra, ne pedig a gazdaságilag legfejlettebb országok alkotta G7-csoport diplomáciai ügyeire irányuljon a figyelem.

Az International Herald Tribune beszámolója szerint a hiperlokális kiadványok Európa- és Amerika-szerte egyre népszerűbbek, mivel az újságok a túlélés újabb és újabb formáit keresik. A PPF nevű befektetési csoport által elképzelt csehországi terv azonban messze túlmegy minden eddigi próbálkozáson, és közvetlenül "bedobja" az újságírókat abba a közösségbe, amelyet tájékoztatnak.

Cikkünk folytatása a 168óra online oldalán olvasható.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

A kávé és a napilap mellé újságíró is jár a cseh kávézókban hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
A kávé és a napilap mellé újságíró is jár a cseh kávézókban hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s