2010.05.06.

A VI. Magyar Barista Bajnokság eredményei

Az első önálló magyar kávés szakkiállítás, a Csodálatos Kávé adott helyet a hatodik alkalommal megrendezett Magyar Barista versenyeknek. A bajnokság egyben hivatalos kvalifikáció a londoni világbajnokságra, így a nyertes már készülhet is a megmérettetésre; míg a kávésok a következő évre készülnek.


Már a következő kiállításra készülnek a kávés cégek, amint azt Solti Róbert az SCAE a Különleges Kávé Európai Szövetségének magyar koordinátora mondta az I. Magyar Kávé Szakkiállítás zárásakor. A Hungexpo Budapesti Vásárközpont "D" pavilonjában több mint 40 kiállító részvételével, három napon át tartó Csodálatos Kávé kiállítás vasárnap ért véget, s néhány perccel a zárás után már a VI. Magyar Barista Bajnokság győzteseit ünnepelhette a kitartó – elsősorban szakmai - közönség.

Az április 23-25. között a kiállítással együtt zajló bajnokságon az idén 17 versenyző állt a kávégépek mögé, barista, latte art, good spirit és cup tasting kategóriákban. A barista verseny egyben a londoni világbajnokságra való kvalifikációt jelentette, s így annak győztese, Molnár Attila képviselheti Magyarországot a nemzetközi versenyen. Molnár Attila a tavalyi évben Atlantában rendezett világbajnokságon a 6. helyezést érte el.


A verseny további eredményei: kategóriák és helyezések


Barista
1. Molnar Attila
2. Tóth Sándor
3. Gál Miklós

Latte art
1. Török Ádám
2. Balázs László
3. Horváth Lajos

Coffee in good spirits
1. Tóth Sándor
2. Hajdú Péter
3. Balog Csaba

Cup tasting
1. Temesvári Szabolcs
2. Bóka Csaba
3. Cseresnyés Mark

A fotókat Balázs Attila készítette.

H i r d e t é s

pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

H i r d e t é s

Kávéházak hírek

A VI. Magyar Barista Bajnokság eredményei hír borítóképe
Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

2020.03.19.
A VI. Magyar Barista Bajnokság eredményei hír borítóképe
Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

2020.03.02.

H i r d e t é s