2019.11.16.

A világ legnagyobb Starbucks kávézója nyílt Chicago-ban

A kávézó-lánc óriási, 5 szintes üzletet nyitott november 15-én Chicago-ban, a Michigan Avenue és az Erie Street sarkán, mely szezonális tetőterasszal is várja vendégeit.


A Starbucks 1971-ben nyitotta meg első üzletét a seattle-i Pike Place Market-et és ezzel megkezdte utazását, hogy a világ minden tájára eljuttassa a kávéját és a kávézás általa képviselt kultúráját. Nem újdonság Chicago ezen részén sem a zöld-fehér márka képviselője, hisz csak a Michigan Avenue-n hét üzlete van, de egyikük körül sem volt ekkora hírverés, mint az új, 3200 négyzetméteres helyiség körül, mely a márciusban nyitott tokiói üzletet utasította most maga mögé.

Nem csoda hát, hogy a fagyos idő ellenére is több mint ezer rajongóból álló kígyózó sor várta a reggel 9 órai nyitást, akiket maga Shauna McKenzie Lee vezérigazgató fogadott széles mosollyal az ajtóban. A rajongók is kitettek magukért, közülük sokan az esemény tiszteletére zöld ruhában, vagy zöldre festett hajjal érkeztek.

"Vártunk erre a pillanatra, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy itt lehetünk Chicagóban" – mondta Lee.

Az új kávézó kínálatában a hírek szerint a megszokott kávékülönlegességeken és péksüteményeken kívül 7 különféle kávéfőzési módszerrel készült kávé, koktélok és egyéb italok, illetve a Princi cég sós és édes olasz süteményei, tésztaféléi, szendvicsei és pizzái is szerepelnek.

Az épület egyben egy bevásárlóközpont és egy vidámpark, mely jellegzetessége az óriási belső kanyargó csigalépcső, a 17 méteres pörkölő, mely évente több mint 90 tonna pörkölt kávé előállítására alkalmas, valamint a 4. emeleten lévő, 2020 tavaszán nyíló tetőterasz.

Milánóban, New York-ban, Seattle-ben és Sanghajban vannak még hasonló pörkölői a Starbucksnak, ahol a látogatók szeme láttára történik a babszemek pörkölése, ezzel is fokozva a márka által nyújtott izgalmakat.

Forrás: https://www.facebook.com/Starbucks/

Küri Attila

H i r d e t é s

x-presso

H i r d e t é s

H i r d e t é s

x-presso

Kávéházak hírek

A világ legnagyobb Starbucks kávézója nyílt Chicago-ban hír borítóképe
Ne higgy a vészharangoknak!

Futótűzként szárnyalt végig az elmúlt nap hazánkban is, hogy a Nemzetközi Kávészervezet (ICO) a kávétermesztő országokat képviselő kormányközi testület legfrissebb havi jelentésében azzal számol, hogy a kávékereslet jócskán felülmúlja majd a kínálatot a 2019/2020-as idényben. Nézzük, hogy mit is jelent a "jócskán", van-e okunk aggódni.

2019.12.08.
A világ legnagyobb Starbucks kávézója nyílt Chicago-ban hír borítóképe
Athén lesz a World of Coffee 2021 helyszíne

A Specialty Kávé Szövetség (SCA) bejelentette, hogy az athéni Metropolitan Expo-val közösen 2021. június 24-26. között fogják megtartani a „World of Coffee 2021” rendezvényt a görög fővárosban.

2019.12.07.
A világ legnagyobb Starbucks kávézója nyílt Chicago-ban hír borítóképe
A nagy láncok 3,4 százalékot nőttek az európai kávézópiacon

Több mint két tucat európai nemzet kiskereskedelmi kávézópiacát vizsgálva, összesen 37.598 kávézót üzemeltetnek a nagy láncok, mely 3,4 százalékos növekedést jelent az elmúlt 12 hónapban, – áll az Allegra világkávé-portáljának a 2020-as európai kávépiacról szóló jelentésében.

2019.12.03.

H i r d e t é s