Adventi zenés kalendárium

-
2008.12.18.

Adventi zenés kalendárium

Kávé, irodalom, zene, hitélet egy fedél alatt - ez a piarista rend Duna-parti épületében kialakított Pilinszky kávéház alapötlete. A nem mindennapi vállalkozás egy hosszú idő óta lakat alatt álló szórakozóhely hatalmas belmagasságú, klasszikus terében indult útjára májusban.


Az Oberfrank Pál színész nevével fémjelzett kávéház magyaros ételekkel és olasz eszpresszóval várja vendégeit, emellett felolvasóesteknek, táncházaknak, családi és gyerekprogramoknak, színházi előadásoknak is helyet ad.

Fr. Stan Fortuna bronxi reppelő ferences szerzetestől a Balázs Elemér Groupon át Visky András Júlia című egyszemélyes színdarabjáig változatos képet mutat a Pilinszky repertoárja. Adventkor kifejezetten szakrális és családiasra hangolt programok - zenélő kalendárium, kézműves foglalkozás, mesedélelőtt - várják az érdeklődőket, kéthetente pedig moldvai táncház csalogatja a fiatalokat. Itt található a város legnagyobb beltéri kávéházi mozivászna is. A Pilinszky a régi pesti kávéházi hagyományokhoz igyekszik viszszanyúlni, az üzemeltetők irodalmi tálakat, költőkről, írókról elnevezett reggeli ajánlatokat terveznek.

Nyitottság és a minőségre való törekvés: Oberfrank Pál szerint ezek a kávéház legfontosabb értékei. Ez jellemezte az üzlet névadójának munkásságát is. A kávéház nyitása óta egyébként többen jelentkeztek a költőhöz fűződő, eddig ismeretlen írásokkal, relikviákkal.

  • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 49. számában találja.

  • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

  • Tetszett a(z) Adventi zenés kalendárium hír? Ha igen, oszd meg másokkal!
    Tetszett a(z) Adventi zenés kalendárium hír? Írd meg véleményed!

    További Kávéházak hírek

    Kávézókban és a reggelizőkben kezdődik a CAFe Budapest

    Kávézókban nyit az október 9. és 25. között rendezendő 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amelyen reggeli minikoncertek, a kísérletezés és az improvizáció iránt elkötelezett formációk, valamint a hazai dzsesszélet egyik meghatározó zongoristájának ősbemutatója is várja a közönséget.

    2020.09.21.

    "narrow"
    Gear.svg