2008.12.18.

Adventi zenés kalendárium

Kávé, irodalom, zene, hitélet egy fedél alatt - ez a piarista rend Duna-parti épületében kialakított Pilinszky kávéház alapötlete. A nem mindennapi vállalkozás egy hosszú idő óta lakat alatt álló szórakozóhely hatalmas belmagasságú, klasszikus terében indult útjára májusban.


Az Oberfrank Pál színész nevével fémjelzett kávéház magyaros ételekkel és olasz eszpresszóval várja vendégeit, emellett felolvasóesteknek, táncházaknak, családi és gyerekprogramoknak, színházi előadásoknak is helyet ad.

Fr. Stan Fortuna bronxi reppelő ferences szerzetestől a Balázs Elemér Groupon át Visky András Júlia című egyszemélyes színdarabjáig változatos képet mutat a Pilinszky repertoárja. Adventkor kifejezetten szakrális és családiasra hangolt programok - zenélő kalendárium, kézműves foglalkozás, mesedélelőtt - várják az érdeklődőket, kéthetente pedig moldvai táncház csalogatja a fiatalokat. Itt található a város legnagyobb beltéri kávéházi mozivászna is. A Pilinszky a régi pesti kávéházi hagyományokhoz igyekszik viszszanyúlni, az üzemeltetők irodalmi tálakat, költőkről, írókról elnevezett reggeli ajánlatokat terveznek.

Nyitottság és a minőségre való törekvés: Oberfrank Pál szerint ezek a kávéház legfontosabb értékei. Ez jellemezte az üzlet névadójának munkásságát is. A kávéház nyitása óta egyébként többen jelentkeztek a költőhöz fűződő, eddig ismeretlen írásokkal, relikviákkal.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 49. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Adventi zenés kalendárium hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Adventi zenés kalendárium hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s