2008.06.19.

Barbie és Amélie

Alig néhány hónapja nyílt meg a Marvelosa Kávézó a budai rakparton, s máris belopta magát a köztudatba - különösen a nőkébe. Nem véletlen, hiszen a térben Amélie csodálatos élete és az Elle Dekor-Praktika magazinok világa egyszerre elevenedik meg: ez az enteriőrvonal igen ravasz, hiszen a dizájn feszes, mégis lezserséget, otthonosságot, megéltséget sugall.


A nagymamakorú Barbie kávézója ez, a boldog békeidőkből. Bíborlila fotelek fogják közre a csipketerítős asztalokat, a vadvirágos váza mellett egy-egy híres alkotó-gondolkodó, Gulácsy, Hamvas, Chagall névtáblájával. A környezet is illik a művész-mesevilág arculathoz: az erkély belváros-dunai kilátással kecsegtet.

Mindehhez szerencsésen társul a kínálat, a kávék mellett a desszertekre - vagyis az olyan, házi jellegű édességekre, mint a mákos guba vagy a kuglóf - is hangsúlyt fektettek a hely kitalálói, akik családi vállalkozás keretében, "önkifejezési" és üzleti alapon hozták létre a kávézót. A személyes tónus érződik a vendéglátói magatartásban, amely, még ha az indás színkavalkád meg is osztja a véleményeket, egyöntetűen a hely pótolhatatlan értékének számít. Ahogy az egyik vendégtől halljuk: "Látszik, hogy valakinek az álma valósulhatott meg itt." Az igényes, ötletes és szívélyes Marvelosa "túlkomponáltságában" remélhetőleg nem áll majd ellen a szükséges ízlésváltozásoknak.

 • Jelen cikkünket a Heti Válasz 8. évfolyamának 24. számában találja.

 • További cikkeinket a Heti Válasz Életstílus rovatában tekintheti meg.

 • H i r d e t é s

  pannonkave.hu kávékóstoló banner kép

  H i r d e t é s

  Kávéházak hírek

  Barbie és Amélie hír borítóképe
  Megjelentek a közlönyben a gazdasági intézkedésekről szóló rendeletek

  Megjelentek a Magyar Közlönyben a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére hozott azonnali intézkedések rendeletei, a kormányfő szerdai bejelentéseinek megfelelően az év végéig felfüggesztik minden magánszemély és vállalkozás szerdáig megkötött hiteleinek tőke- és kamatfizetési kötelezettségét, és a súlyos gondokkal küzdő szektorokban, így a turizmusban, a vendéglátásban, vagy a személyszállításban június 30-ig egyebek mellett a munkáltatók közteherfizetési kötelezettségét elengedik.

  2020.03.19.
  Barbie és Amélie hír borítóképe
  Gyermekmunkával vádolják a Starbucks és a Nespresso cégeket

  Egy brit dokumentumfilm azt állítja, hogy guatemalai kisgyermekek megalázóan kevés pénzért hosszú órákon át kénytelenek olyan kávébab ültetvényen dolgozni, ami a Starbucks és a Nespresso ellátását segíti. George Clooney aggodalmát fejezte ki a történtekkel kapcsolatban.

  2020.03.02.

  H i r d e t é s